Höst20

Jag har inte haft vita veckor, men det har ändå varit en förändring. Jag har haft flera kvällar helt nykter och några kvällar då jag druckit ett glas vin. En gång under dessa veckor blev det för mycket vin och jag hade min tråkiga trötthet dagen efter.
Jag har läst mycket här och reflekterar. Vet att för mig behövs en längre vit period för att kunna förändra på riktigt och jag behöver vänja mig vid tanken och sedan ta beslutet. Jag är ändå nöjd med de senaste veckorna. Tror på det här ändå.

Höst20

Det är fler saker än stress som triggar mig att vilja dricka vin.
Att jag är trött, ledsen, upprörd
Att jag umgåtts med andra
Att det blivit kväll med ledig morgon efter, helt enkelt.
Så för mig är det kvällen som måste göras mysig och trevlig utan vin.
Behöver ha en plan för varje ny kväll tills jag fått in en ny rutin.
Att inte ha vin hemma är viktigt men det är lätt att sticka in och köpa en flaska gott vin innan stängning. Öl kan jag ha stående o även sprit. Det är det mysiga med vinet som är faran för mig.
Vill skriva det om och om igen... Det är det mysiga med vinet som är faran för mig.
Jag ska ställa fram kakaoburken på diskbänken så vet jag vad som gäller ikväll och något vin finns inte hemma och ska inte inhandlas. Ledig dag imorgon så i vanliga fall hade det inte varit kakao som varit kvällsdryck.

När jag ser vad jag skrivit blir det mera tydligt för mig hur jag har det och ännu tydligare hur jag vill ha det.

Höst20

på hur man kan bryta detta mönster av mysdrickande. Läste just ett inlägg av Pianisten i en annan tråd. Mycket bra!
Ska testa sena raska promenader. Det passar mig.

Att du kan se så tydligt vad som triggar. En ny rutin för mig är att när jag jobbat klart- gör jag något ordentligt fysiskt. Inte springer en mil varenda dag, men jag rör mig, gärna lite snabbt och rushigt! Hos mig går det tex alltid att städa, både inne, eller ett varv i trädgården och greja.
Jag märker att detta nu blivit en vana- och ett behov. Efter allt mellan 30-60 minuter kliver jag in i ”kväll” men då är dagens stress borta. Heja dig!