AmandaL

Grattis till dag tre glappet! Min tråd som jag hade jätte länge hette just dag 3, det är lite som en språngbräda för mig, imorgon har jag lyckats komma upp till dag 103 ?? Jag hejar på dig, forumet är jättebra att söka stöd i när det behövs, här finns många i samma situation som dig, läs och fråga, och ta stöd och motivation hos dom som kommit längre på resan. Jag hejar på dig ?

Vilken dag är avgiftningen som farligast? Har hört att de första 5 dagarna är kritiska. Stämmer det? Eller är det hela 2 veckor?

AmandaL

Jag har ”tyvärr” ingen erfarenhet av att det skulle vara farligt att bli nykter. Det gick bra för mig från den dag jag bestämde mig att bli det, värst var det med sug och ångesten som nykterheten framkallade då jag tänkte på allt pinsamt jag gjort. Men det upplevde inte jag som farligt så tror inte det är det du syftar på. Men min ångest försvann helt efter lite mer än en månad nykter när jag ingås att jag faktiskt lever nykter nu utan pinsamheter. Det var en skön känsla, så håll ut ???

Om du tagit uppehåll vissa dagar per vecka behöver du inte vara orolig för allvarliga symtom.

Det tar 2 veckor innan varje spår av alkohol lämnar kroppen, och sen ytterligare några veckor-månader innan skadorna den åsamkat lägst.

Men svår abstinens får man bara om man druckit stora mängder dagligen ett tag.

Om jag minns rätt drack du några dagar per vecka väl? Inte alla dagar.

Ångesten kan vara jobbig som sjutton. Försök att inte slå på dig själv. Skuld och skam har aldrig hjälpt någon. Tänk att du inte har betett dig illa av elakhet, inte ens med vilje. Din hjärna har varit kidnappad av alkoholen.

Gjort är gjort och går inte att göra ogjort. Lägg all din energi på att göra rätt idag och alla dagar framöver. Här och nu hela tiden.

Kram ?

Nu skriver du i väldigt många olika trådar så det är lite svårt att följa dig. Det vanligaste är att man skriver i en tråd. Då kan man använda tråden som en dagbok och samtidigt få kommentarer av andra.

Kram ?

Jag klarade av dag 3 känner mig peppad och motiverad att fortsätta. Och naturligtvis stolt över mig själv.

Klarade av dag 3 i dag känner mig fortfarande motiverad och så stolt över mig själv

AmandaL

Stort grattis till att ha klarat sig igenom tredje dagen ??? nej du kan inte slå ihop dina trådar, fortsätt bara skriva i den här nu så följer vi dig i den ??☺️ Glädjer mig att läsa om din framgång, grattis igen till tredje dagen och jag hejar på dig imorgon också ?

september, 2020 - 21:28 #1
Glappet
Fick ultimatum i dag familjen eller alkoholen

12 september, 2020 - 21:33 #2
Glappet
Gjorde Ngt oförlåtligt i går mot min familj på grund av mitt alkoholmissbruk. Legat och skakat med ångest känns som jag har nått min botten. Måste sluta dricka nu. Första nyktra dagen i dag men behöver hjälp för att klara av detta. Ny på detta forum och hur fungerar det med hjälp här räcker det? Vågar inte gå till läkaren då dem har anmärkningsplikt så vill klara detta med hjälp tillsammans med Er här i gruppen. Vad har Ni för tips nu kommer jag må piss i den första fasen abstinensen hur klarar jag bara av den sen måste jag förändra mitt liv totalt. Hjälp mig!

12 september, 2020 - 23:07 #3
Andrahalvlek
Välkommen hit!
Läs och skriv mycket här på forumet så ska vi hjälpa och stötta dig så mycket vi kan.

Det första du ska göra nu är att bita ihop. Ta en timme i taget, stå ut. Distrahera dig med promenader om du blir rastlös.

Hur dåligt du än mår blir inget bättre av att du dricker nu, tvärtom. Att du mår bra när du dricker beror enbart på att abstinensen stillas. Som en rökare som äntligen får röka efter en lång flygresa. Dricker du skjuter du bara problemet framför dig. Giftet måste ur kroppen.

Vänta med att prata allvar med familjen. Berätta gärna att du ska sluta dricka, men visa det ännu hellre.

Kram ?

12 september, 2020 - 23:04 #4
Kennie
Välkommen hit..
Här finns mycket bra att läsa och råd att få. Man kan också göra Alkoholhjälpens program här på sidan. Det är många som har klarat att sluta med hjälp av Alkoholhjälpen, bara man verkligen vill sluta så går det. Många har skrivit på sidan om hur bra de mår utan alkohol när de väl blivit av med det fysiska beroendet. Angående abstinensen har jag inte koll, men läs Onkel F:s tråd här på sidan. Torn har också en tråd du kan få tips i om att lyckas i nykterheten. Det är tufft, men så värt det, man får sitt liv tillbaks, du har allt att vinna!

12 september, 2020 - 23:10 #5
AkillesU
Hej!
Välkommen hit. En dag i taget. Läs olika trådar så ser du att du inte är ensam. Det går även att göra ”programmet” i menyn. Eller be om hjälp av de som arbetar på alkoholhjälpen om det blir för tufft. Styrkekram

12 september, 2020 - 23:32 #6
snusen

Är olika vad man behöver för hålla sig nykter el minska på alkoholen. Finns säkert de som bara klarat sig skriva av sig här. Själv dricker jag pga inte kan hantera jobbiga känslor så för mig är terapi nödvändigt för lösa grundproblemet som inte är alkoholen, alkoholen för mig är bara en lösning på problemet. Men skriva av mig här hjälper ochså speciellt nu i början inan jag får etablerat ett förtroende för terapeuten. Om du du vill vara anonym finns ju AA.
Alla som jobbar inom vården måste rapportera om de misstänker att barn far illa de är deras skyldighet och de räcker de misstänker så är de skyldiga rapportera. Samma om de märker du fortsätter gå ner dig i missbruk då måste de rapportera det. För mig hålla mig nykter har regelbundenhet varit viktigt, gå upp samma tid se till sysselsätta mig på dagarna och hålla fast vid bestämda tider när jag ska äta sova mm. Har du någon hobby du gillar som du kan ta tag i? För en del funkar det, andra börjar promenera, träna man får hitta sin grej som skingrar tankarna. Själv kan jag tycka vuxen målning är kul så kallad Mandela

13 september, 2020 - 00:28 #7
Leonie
Kram
Välkommen hit, det finns så många kloka och vänliga själar här. Som tidigare skrivits i tråden, läs, skriv och fråga! Vi är många som trevar oss fram på våra individuella resor, och även om vi gör dem själva så kan det bli mer hanterbart att få stöttning på vägen. Var snäll mot dig själv, du har tagit ditt viktigaste steg nu och det räknas.

Kram

13 september, 2020 - 08:20 #8
PlingPlong
Hej och välkommen.
Jag är också ny här.
Jag har läst massor i andras trådar och fått många aha-upplevelser och hjälp bara genom det.
Jag skriver också i min egen tråd så jag kan sätta ord på mina egna funderingar och tankar. Det känns bra för mig att kunna gå tillbaka och läsa vad jag skrivit.
Så mitt råd är att du skriver mycket. Det finns några som varit med länge här och de är jätteduktiga på att stötta.
Kram!

13 september, 2020 - 10:08 #9
Adde
Välkommen till forumet !
Drick mycket vatten och försök sova massor de första dagarna för kroppen behöver rensa och vila ut efter allt giftintag.
Min första lärdom var att varje morgon innan jag går upp är att välja att idag ska jag inte dricka oavsett vad som än händer. Så tog jag en dag i taget som efter ett tag blev en vecka, en månad, ett år.....

Läs och skriv på forumet för det hjälper mycket mer än man kan förstå i början. Att få ur sig det som trycker i skallen och se det i ord, meningar, i ett inlägg är befriande. Trollen dör i ljuset.

Ta hand om dig !

13 september, 2020 - 11:18 #10
Glappet
Oh tack för alla svar och all hjälp hittills.

13 september, 2020 - 12:43 #11
Glappet
Tack hur söker man trådar här?

13 september, 2020 - 12:46 #12
Glappet
Chat kontaktperson?
Hej! Finns det chattfunktion live här?

13 september, 2020 - 12:47 #13
Glappet
Ångest
Just nu har jag sådan fruktansvärd ångest över allt börjar väl inse att dethär inte fungerar längre lite som detta är sista chansen nu eller aldrig

13 september, 2020 - 13:44 #14
Crna macka
Hej
Nu eller aldrig känslan är bra, håll fast vid den. Bestäm dig sedan att inte dricka alkohol oavsett vad som händer, tiden kommer att arbeta till din fördel. Det kommer antagligen vara jobbigt i början men det blir lättare eftersom.

Mvh

13 september, 2020 - 16:43 #15
Kennie
Ångesten går över...
Och din familj kommer förlåta dig. Att kämpa dig nykter både för din och deras skull är det finaste sättet att visa din omtanke på tänker jag. Vet inte om det finns nån live chat, tror inte det. Men det finns säkert telefonnummer att ringa om man vill prata akut. Jourhavande präst till exempel. Jag brukar söka trådar genom att skrolla, de flesta aktiva trådar ligger på sida ett och två. Förstår att du har det tufft, men ge dig själv kredd för att du tagit steget att söka dig hit och racka inte ner på dig själv bara. Du kan göra skillnad med de val du gör från och med nu. Ge nykterheten en chans, allt blir så mycket bättre...

14 september, 2020 - 12:15 #16
Li-Lo
Hej och Välkommen Glappet
Ett ultimatum. Tufft, samtidigt låter det som att du att du gjort ditt val och du söker dig hit för att öka sannolikheten att du fullföljer på ett sätt som blir hjälpsamt för dig. Vilja och strategier!

Du ställer en del frågor om hur forumet fungerar. Det är kanske inte helt glasklart :-) . Då vi startade upp alkoholhjälpen valde vi att vara relativt regellösa och det visade sig vara en bra strategi. Ni användare har format forumet till en trygg och respektfull plats där fokus har blivit att dela med sig av erfarenheter och därmed i förlängningen kunna stötta varandra.

Vi är till viss del styrda av erfarenhet och vårt uppdrag vilket innebär att vi inte tillåter reklam. Vi värnar även om anonymiteten vilket gör att vi tar bort material som kan röja den. Det finns många andra arenor som kan erbjuda annan typ av kontakt.

Ibland går vi in och redigerar inlägg som kan uppfattas som hotfulla eller kränkande och användare hjälper oss att uppmärksamma dessa genom att ”anmäla”. Du har också möjlighet att ”hjärta” inlägg som du vill lyfta eller bara sända en varm hälsning genom en gest.

En del startar och använder trådar som "dagböcker" andra ställer mer generella frågor eller lyfter olika teman som rör alkohol. Om en användare använder sin tråd för att berätta sin egen historia eller ber om tips har det blivit kutym att andra användare visar respekt genom att tillföra egna tankar och erfarenheter genom jag-budskap. Ett tips, om du vill ha, är att ha få egna trådar, kanske bara en, då det är lättare för andra att följa och ge stöd.

Vi har valt att inte ha en chattfunktion, det finns fler skäl till det, ett av dem är att låta just det här forumet ha en aura av reflektion. Vi vill gärna se forumet som ett "rum" du aktivt väljer att gå in i, inga push-notiser och heller ingen förväntan om snabba svar eller krav på att svara.

Du kan om du vill välja att lägga till andras trådar som favoriter så du kan finna dem på din startsida. Det finns även lite förslag på hur du kan söka under fliken "fråga" där vi har lagt in svar på vanliga frågor: https://alkoholhjalpen.se/fraga

Hoppas du trivs här och tack för din frågor, välkommen!

Allt gott
Li-Lo
Alkoholhjälpen

13 september, 2020 - 16:06 #1
Glappet
Grinar pga ångest

13 september, 2020 - 16:07 #2
Glappet
Pallar inte umgås med min familj då jag mår så dåligt då jag har sårat dem så mycket. Dag 2 nykter i dag,

13 september, 2020 - 16:09 #3
Glappet
Det värsta är inte abstinensen utan ångesten men visst fryser har ont i magen huvudvärk känner mig så jävla värdelös.

13 september, 2020 - 16:31 #4
Vikingafru
Det blir bättre ? Håll ut, gå
Det blir bättre ? Håll ut, gå utomhus & gärna ut till skogs, det kan få dig att må bättre ?? Å var rädd om dig!
Detta fixar du även om det är jättejobbigt, bästa valet när du beslöt att sluta missbruka ?? Allt gott ?

13 september, 2020 - 16:42 #5
AmandaL
Grattis till din andra nyktra dag glappet ??? jag känner igen mig i din fysiska ångest som du beskriver, men den blir bättre med tiden. Jag lovar dig det, jag har själv slitit med svår alkoholrelaterad ångest och den är nu helt borta från min kropp, jag mår bra, är pigg och frisk, du kan, ge det den här jobbiga tiden så kommer du att känna dig pigg och glad sen, jag hejar på dig! ?

13 september, 2020 - 18:03 #6
Glappet
Tack till alla för allt stöd och att Ni hjälper mig.

13 september, 2020 - 18:04 #8
Glappet
Försöker bara vila kan inte sova men härda ut

13 september, 2020 - 18:30 #9
Vikingafru
Försök att titta på någon kul serie ☺️ Försök få bort de elaka tankarna & byt ut dom mot snälla och vårdande..
Du har ju faktiskt tagit ett kanonbra beslut om att inte vilja dricka längre, bara en sån sak ?
Slå inte på dig själv utan beröm dig själv för detta ?
Plus att nu blir det bara bättre och bättre...
Allt gott ?

13 september, 2020 - 18:54 #10
AmandaL
Fina och goda råd från vikingafru ???

Fortsätt kämpa nu, du är snart igenom det värsta. Och vila i tanken på att du själv har makten när du är nykter, du behöver aldrig mer må så dåligt. Viljan att vara nykter tar dig långt!

Precis som Kennie säger - din vilja är allra viktigast. Den kommer att bära dig framåt i allt det jobbiga.

Jag har ett mantra som du kan få av mig. Det är bra att repetera när det känns motigt:

Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset. Viktigast först - vara nykter!

För så är det. Nykterheten är grunden till ett mycket bättre mående på alla sätt. Håll ut!

Kram ?

Har märkt att jag knappt kan sova på nätterna. Somnar på morgonen och då I drömsömn. Hoppas jag kan får sova i natt. Annars tar det väl ca 2 veckor innan sömnen blir stabil.

Hur många veckor ska man göra programmet. Finns olika steg mitt steg just nu är avgiftningen. Sen börjar första steget motivation etc etc
Ska man göra tex motivationsteget vecka 2, nästa steg vecka 3 eller 4 etc? Någon som gjort programmet och kan rekommendera?