Grindvalen

Jag känner att jag måste förändra mitt drickande! Det har jag känt länge men nu är det allvar! Jag drack mitt första glas vin när jag var 40 år. Innan dess var jag helnykterist. Tyvärr kände jag att jag mådde bra när jag druckit och konsumtionen ökade successivt.
Jag dricker när det finns vin hemma. Kan inte låta bli, även om jag på kvällen bestämmer mig för att ”i morgon ska jag inte dricka”. Finns det hemma blir suget för starkt och jag kan inte låta bli. Min man märker inget och jag smyger och gömmer flaskor. Slår upp vin i andra flaskor, dricker i kaffemuggar så att han ska tronat det är kaffe osv.
Jag vet att det inte är sunt och jag måste sluta!!!!
Till saken hör att min far var alkoholist och drack alla lediga dagar. Min mor däremot har aldrig druckit. Har jag det i generna?

Vad bra att du skapat en tråd och kommit igång att skriva. Så som du beskriver ditt drickande låter det som du kunde ta en längre paus, så blir hjärnan klarare och kan ta vettiga beslut.
Läs och skriv här, vi är många som smugit och smusslat. Jag brukade ha mitt vinglas bakom en yvig krukväxt som nu är död... mycket klarnar i nykterheten. Att smyga i livet är inget vidare. Och du har ju så många goda nyktra är att så småningom luta dig mot! Kram ?