Har blivit alldeles för mycket alkohol sista tiden. Har totalt tappat livsgnista. Jag gör det jag ska varje dag men det finns ingen gnista i det jag gör. Ser ner på mig själv, känner mig värdelös som inte kommer vidare. Hur har ni gjort för att ta er upp och komma vidare

I all ära men jag skulle även säga att det är en vana för en del av oss. Jag drack för jag hade ångest sen ångest för att jag drack. Det är en resa att göra inom sig själv. Man måste ändra hela sitt tankesätt/ mönster. Börja med en dag i taget. Självkänslan kommer växa. Glädjen i de små sakerna. Men viktigt att komma ihåg är att även utan alkohol i livet har man upp och nedgångar i form av mående, dagsform m.m . Jag började med att dra ner ordentligt. Sen har det liksom kommit naturligt att jag behöver inte alkohol för att ha roligt eller för att kunna sova eller för att kunna stressa ner. Fördelarna utan alkohol överväger så oändligt nackdelarna med alkohol. Jag tänker aldrig att jag aldrig ska få dricka igen även om det låter konstigt men istället att just nu i mitt liv vill jag inte dricka. Jag väljer mig själv i dagsläget. Mitt mående. Det går jag lovar sen hur många gånger man "faller" eller inte ingår i resan. Stor kram och kan säga att nör man kommit över den tröskeln så saknar man inte känslan av rus, snarare tvärtom. Stor kram du fixar detta. Ge dig själv den chansen?

Hej och välkommen! Kände som du att livsgnista var låg och även roliga saker kändes oinspirerande. Gick in och gjorde bedömningen här på Alkoholhjälpen och fick rådet att ta en nykter period på tre månader. Satte igång direkt, gick med i deras program och läste på en massa om alkoholens effekt på kroppen och hjärnan. Kände efter nån månad en ny glädje och livslust, och det har sen bara blivit bättre och bättre. Efter tre månader hade jag inte längre lust att dricka och så har det fortsatt. Mår så mycket bättre nu. Testa, du har allt att vinna. Rekommenderar att verkligen köra tre helvita månader, tror det är svårt att minska lite vartefter för de flesta, alkoholvanan är starkare än man tror..

Tack för att ni tagit er tid och lyssnat på mina tankar. En fråga? Har ni klarat er utan professionell hjälp
Jag har kontakt med programmet här på sidan får guidning av dom. Tips på det du tittat/ lyssnat på om vad som händer