jag har läst igenom din tråd och blir väldigt inspirerad. Håller på att ladda för att söndag ska bli min Dag1. Så får vad som helst. hända, ingen alkohol. Ska försöka hitta någon aktivitet där jag måste köra bil på kvällen. Är inte rädd för fysisk abstinens, men desto mer psykisk. Jag finns i det vidare livet, trodde att jag var kvitt alkoholen, men i mars i år blev jag varse att så inte var fallet. Ha de, Fenix

Men du har ju varit med ett tag, så jag vet inte riktigt vad jag kan bidra med. Min tjurskalliga inställning, kanske??
Hursom, ladda ordentligt inför söndag och låt inga ursäkter eller omständigheter komma emellan. Du vet ju vad som krävs. Jag håller koll i din tråd för att se hur det går.

Jag gillar uttrycket. Fast förankrad, inga förhandlingar, inga kompromisser.
Det har fungerat i 10 veckor idag (räknar fortfarande dagar).
Jag får fortfarande sug efter alkohol när det trasslar till sig på jobbet, annars är det ganska lugnt.
I fredags verkade det som om varenda stolle inom 1 mils radie hade bestämt sig för att driva mig till vansinne. Vanan sade att jag behövde vin för att lunga ner mig, men det fungerade alldeles utmärkt med en påse chips och en massa cola istället. Biverkningarna av mitt tröstätande är definitivt lindrigare än de av alkoholen, så jag gör som en del andra här, tar ett begär i taget.

Det börjar nästan kännas som om jag är "en sån som inte dricker", men jag har ju varit med förr. Återfall efter 2 år nykter. Hur korkad kan man vara? Men vem vet, om 660 dagar kanske jag känner mig redo för Det vidare livet?. Det blir många "en dag i taget" innan jag är där.

Ett⚓, lite ? och massor av ???till allihop!

Den där ryggmärgsreflexen när det kör ihop sig är verkligen stark. Det gäller att huta åt den direkt: Nej! För det funkar med annan ”tröst” också. Faktiskt.

Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset. Ett mantra vi aldrig får glömma!

Kram ?

så det kunde ha varit värre?. Smått otroligt hur mycket stryk kroppen tål. Lever och njurar fungerar fortfarande helt utmärkt trots all alkohol jag har hällt i mig. Tyvärr (?) hittades ingen fysisk förklaring till min fortfarande usla sömn. Fick mer Propavan utskrivet, de hjälper åtminstone lite.
Fortfarande ingen alkohol och jag är tämligen fast förankrad i mitt beslut att fortsätta vara nykter. Känner dock fortfarande sug, eller kanske snarare en avsaknad av den känsla av avkoppling de första glasen vin gav.

Lite oroväckande att läsa om hur problem med sug verkar sprida sig nästan som Covid 19 bland de som skriver här. Det gäller att komma ihåg att ingen är helt immun mot alkohol. Jag hoppas att de som vill sluta helt inte glömmer varför, och att de inte tar det där första glaset. Och att de som vill förändra sitt drickande inte tar det andra, eller kanske tredje.

Ha en skön helg!
Onkel F ⚓

Gott att höra av dig, ja de där förbenade sugen, de kommer slag i slag nu. Än så länge står jag pall, men nu är det verkligen 24 timmar i taget. Puttar fram adjävulen framför mig, liksom sparkar hen. Blir något lättare då faktiskt. Har inte för avsikt att dricka, har däremot en tung period. Har som tur är börjat styrketräna, så det blir en del träning nu. Men det hjälper faktiskt oxå, suget lugnar sig . I värsta fall får jag väl fråga om ett par övernattningar på gymmet ?kram Jullan

Skönt att levern mår bra, men så jobbigt med din sömn ?

Förstår att propovan känns som en livlina, men var ändå lite försiktig. Det påstås att de inte är beroendeframkallande, men de är absolut psykiskt beroendeframkallande.

Och de kan ge motsatt effekt om man tar dem en längre period. Det har jag upplevt, och det var riktigt vidrigt. Hade de erbjudit mig narkos i det läget hade jag gladeligen tagit emot det.

Det var det Michael Jackson dog av, hans läkare gav honom för mycket narkos av misstag så han dog. Fy fan vad desperat man är då ? Det gör ont i hela mig bara jag tänker på det.

Har du provat sömnmeditation? Finns en del att prova. Kan tipsa om några klipp som jag tror på om du är intresserad.

Syftet är att tagga ner systemen rejält innan läggdags. Kräver daglig träning ett bra tag, men jag tror verkligen att det funkar, på samma sätt som kundaliniyoga funkar på mig. Yogan innehåller ju både rörelser och meditation.

Keep up the good work!

Kram ?

Och imorgon förs veckans icke uppsupna pengar över till mitt F-konto. Det går rätt bra det här.
Jag vet inte om det är suget som en del skriver om här som spridit sig genom cyberrymden, jag har drömt att jag druckit vin de två senaste nätterna. Lite jobbigt, men inget jag har för avsikt att göra i vaket tillstånd.

Styrketräning vore nog en bra grej för mig också. Ffa rygg och axlar är inte vad de en gång varit. Jag är väl inte lastgammal, men jag fyller 61 om ett halvår, och det känns av i kroppen. Mer än jag vill erkänna.

Jag tror inte Propavan är något problem för min del, AH. Jag har haft en oöppnad förpackning liggande sedan min senaste Antabus-kur för drygt ett år sedan. "Vid behov" lyder ordinationen, och det har jag hållit mig till. Men det är klart, man kan kanske få för sig att man absolut inte klarar sig utan dem. Meditation i all ära, men jag vet inte om det hjälper. Jag har inga problem att somna, däremot vaknar jag flera gånger per natt och har lite svårt att somna om.

Jag är inte mycket för tatueringar, men jag är inne på att köpa ett litet ankare som påminnelse om att vara fast förankrad i sitt beslut. Tyvärr har jag inte hittat någon kedja i rätt längd som inte får mig att se ut som en HipHop-farfar?.

Ha en skön, nykter vecka! ⚓

Plötsligt hittar du den perfekta kedjan - fortsätt leta!

Om du somnar men vaknar hjälper nog inte sömnmeditation. Och beroende blir du säkert inte heller om du är så försiktig. Jag tog en tablett immovane/zopiklon varje kväll. Vågade inte ens försöka sova utan. I flera månader. Tills de inte hjälpte längre, och då fick jag sömnpanik på allvar.

Min läkare vägrade skriva ut något annat. Jag var sjukskriven för utmattningsdepression. Var vaken hela nätterna, framför tv:n, och släpade mig fram som en zombie dagtid. Kunde inte sova dagtid heller. Det tog tre-fyra veckor innan jag sov kanske en timme vid 4-5 på morgonen, och sen gick det sakta men säkert åt rätt håll. Helt vidrigt. Att jag ens kunde gå och stå är konstigt.

Jag är därför så otroligt rädd om min naturliga sömn, även om jag vet att sömn är en icke-handling. Det gäller för mig att vara tillräckligt nedvarvad. Inte låta hamsterhjulet snurra på för snabbt.

Hos dig verkar det vara något som väcker dig efter några timmar. Drömmar? Snarkningar/syrebrist? En natt på sömnlabb hade kanske varit bra.

För mig funkar ljudböcker som insomning. Och utan alkohol sover jag SÅ mycket bättre. Fast jag är ju inte bortskämd med god sömn, nöjer mig bra med några timmar även om det inte är tillräckligt. Försöker att inte känna någon press bara, det gör bara allt värre.

Kram ?

Ja nu får vi sätta stopp ? för det här cybersuget?, det duger inte. Styrketräning rekommenderar jag starkt, det får verkligen dom rätta endorfinerna att träda fram. Nöjdare, gladare och minskat sug är några fördelar. Men för mig tog det lite tid innan jag märkte några fördelar, det var mest jobbigt de 10-12 första gångerna. Dessutom får man lite bättre form på kroppen, och nåt kilo kan nog ryka oxå. Ett ankare var väl en väldigt konkret sak att titta på, känna på, och minnas hur det var och att man inte ska dit igen......

Korset, ankaret och hjärtat är ju tre symboler som, inte minst "förr-i-tiden", ofta fanns på smycken som sammansatt berlock för tro, hopp & kärlek. Jag hittade ett förlagt gammalt armband med en sådan berlock i samma veva som jag bestämde mig för mina nyktra dagar. Kändes väldigt fint och symboliskt.

Hopp och en fast punkt i tillvaron.
Det kan behövas nu. Det pratas om omorganisation och röda siffror i bokslutet på jobbet. Inte svårt att räkna ut vad det betyder. Jag behöver inte oron som det skapar, att fortsätta vara nykter är en tillräcklig utmaning. I'm too old for this shit!
Mitt "normala" sätt att hantera situationen har varit att dricka vin för att lunga nerverna. Måste hitta en annan strategi, men vilken?

Har du kommit igång med träning? Powerwalk funkar bra. Gärna med Alkispodden i öronen.

Omorganisation och neddragningar är så sjukt jobbigt ? Jag brukar försöka tänka ”Vad KAN jag påverka?” Jag kan påverka genom att inte bidra till ryktesspridning och skvaller. Jag kan undvika fikagänget där Krösa-Majorna sitter och ojar sig. Jag kan se till att vara så påläst, kunnig och smidig i mitt arbete som jag bara kan vara, göra mig lite oumbärlig. Och jag kan bestämma mig för att inte ta ut oron i förskott. I värsta fall får jag bara uppleva den två gånger. Både nu och när det väl verkställs.

Kram ?

Hej
Hoppas allt är bra trots oron på jobbet.
Tänkte tipsa dig om tyngdtäcke. Detta de gör reklam för hela tiden.
Jag har haft ett i 9 månader.
Det ska hjälpa mot just det du upplever, att man vaknar flera ggr under natten.
Det är lite styrketräning att bädda med visserligen?
Ha en fin lördagskväll⚘

Skall ha det i åtanke. Jag har tagit Propavan i ett par veckor, och jag vaknar inte lika ofta. Tyvärr blir jag trött på dagarna också, har gått omkring som en zombie. Så kan jag inte fortsätta.
Jag skall boka tid hos läkaren igen för att se om han har några andra förslag, annars är jag beredd att prova nästan vad som helst. Kanske inte de tyngsta täckena, de verkar ju vara fyllda med bly? Fungerar inte om det blir för varmt, dock.

Jag var också orolig för om täcket skulle vara för varmt.
Jag som är i klimakteriet?
Men jag har haft det under sommaren och det är som de små kulorna i täcket anpassar sig till temperaturen i rummet.
Be läkaren ge dig ett täcke på recept? för de är dyra.

Allt är inte enkelt, men jag kämpar på som Rosa-vina skrev. Tillvaron bjuder naturligtvis på både med- och motgångar, men det går lättare än förväntat att hantera svängningarna.
Det är lite oroligt på jobbet just nu, omorganisation på gång. För några månader sedan hade jag reagerat med att dricka en massa vin och tyckt att livet var ett helvete. Tankar på den lösningen dök upp, helt klart. Ryggmägsreflex. Nu har jag gjort en nykter(!) analys av läget och kan konstatera att oavsett vad som händer står jag ganska väl rustad.

Kaye, jag har blivit med tyngdtäcke! Den lokala stormarknaden ger en rejäl rabatt på dessa den här veckan, jag tror att det är märket du avser.
Kanske inte helt gratis, men jag har lagt mer pengar per 2-veckorsperiod på alkohol än vad täcket kostade mig?. De pengarna har jag bara pinkat ut och spolat ner, så det har varit ett totalt slöseri. Funkar inte täcket för mig kanske jag kan sälja det som second hand.

Kämpa på en dag i taget och tro på er själva!

Onkel F⚓

Jag hejar på och ligger här bakom och jagar efter dina veckor.
Finns säkert en andrahandsmarknad för täcket.
Men du måste ge det några veckor. Inte bara nykterhet som behöver tid att vänja dig vid☺