LEmedE

Jag har insett att jag och även min man den sista tiden druckit för mycket och för ofta. Vi försöker att inte dricka under veckorna och där är han bättre än jag. Det blir lätt tre glas på onsdagen och ibland på torsdagen och sedan både fredag och lördag samt ibland även söndag. Vill älskar god mat och att lyxa till det.

Vi har barn som behöver vårt fokus och vi prioriterar och läser givetvis läxor och kör till träningar, kör aldrig med alkohol i kroppen men visst har det hänt att jag tagit ett glas rött till engelskaglosorna. Vi är båda högpresterande på jobbet och har tjänster som kräver mycket så känslan att ta ett glas vin för att varva ner kommer ofta över oss och speciellt mig.

Jag vill inte sluta dricka vin helt men minska ner och att alla veckodagar ska vara nyktra.

Någon som vill följas åt så vi kanske kan peppa varandra?

Kram på er därute som kämpar!

Jag följs gärna åt! Är lite i samma situation och nu inser jag att jag måste ta itu med det här på allvar( finns alkoholism i släkten) men är nog för mkt livsnjutare för att avstå helt. Jag planerar att avstå sönd-onsd. Idag när jag kom hem och var sugen på att varva ned med ett glas tog jag en kopp te istället och insåg hur mysigt det var att dricka te med vår dotter och tala om plugget. Så peppar gärna!

LEmedE

Det blir ju lite alltid av ett beslut varje dag, ska jag eller ska jag inte tillåta mig att varva ner med ett glas eller inte. Jag har så himla lätt att tänka ”ok men bara ett då” som gärna blir tre.

Jag behöver pepp att vara avstå och dricka en kopp te precis som du skriver! Håller med om att det kan vara riktigt mysigt med. Det gäller att hitta något som funkar i stunden för att inte trilla dit och hälla upp ett glas.

Precis: blir lätt tre eller fyra..fem, det är ju ett så gott franskt vin, och så blir man besviken på sig själv att man inte klarar av att bara njuta av ett. I våras - före coronadrickandet - körde jag ngt jag fånigt kallade för "VVS-dagar" 3 dagar i veckan. Står för vegetariskt, inget vin och inget socker. Berättade för familj och barn att jag skulle VVS:a och bara det att man sagt det gjorde det enklare. Några gånger tog jag också en 5 mg sobril - då kan man jun inte dricka och slappnar av. Men inget jag vill göra för ofta! Man kan ju lägga på sig rejält av för mycket vin så fåfänga är kanske också en peppning att avstå? Bara att jag idag gick med i detta Forum efter att ha funderat på det i två år tycker jag känns som ett jättesteg. Vad säger din man? Min man har sagt åt mig att han tycker att det ofta blir för mycket vin för mig - och det tog skruv! Min väninnas bror - högpresterande och livsnjutare - blev inlagd på Nämndemansgården för ngn månad sedan. Det tog också skruv - jag vill inte bli nykter alkoholist utan lära mig att dricka normalt.

Tips från mig är att köra en vit månad (sober october har ju många nu), för att hitta annat livsnjut än det som är kopplat till vin. Då får kroppen och även hjärnan lite paus och återhämtning, och slentriandrickandet blir ofta mindre sedan (min erfarenhet).
Toppen att ni är två som kan peppa varandra här, och välkomna! ?

Det är så skönt att ha en vän härinne som är på ungefär samma ställe, så att man kan växeldra. När den ena är svag är den andra starkare osv. Det är viktigt att man har ungefär samma ambition med förändringen, och det verkar ju ni två ha ? Fler kanske hänger på!?

Kram ?

LEmedE

Vikten är tack och lov inte ett problem egentligen, men de gånger jag hållit upp några veckor är för att jag vill förlora ett par kilon så jag har hög igenkänningsfaktor på den fronten om fåfänga och hur det motiverar.

Min man säger inte så mycket om just mig men säger att han vill att vi förändrar vanorna och inte dricker på veckodagarna.

Jag hade en vit månad i aug och det är inga problem om jag bestämmer mig även om jag inte tycker det är så kul att inte kunna lyxa till det. Mitt problem är inte att jag inte kan avstå utan att jag inte vill och vill hitta en balans där jag kan dricka lagom. Som du skriver så vill jag inte bli nykter alkoholist utan hitta en mängd som funkar och förmågan att stanna efter ett glas och kunna njuta av bara ett.

Det låter som en bra idé med sober October! Känner mig bara lite rädd att sätta det som mål och sedan inte klara det - har flera trevliga middagar inplanerade etc. Tar nu en dag i taget. Tackade nej till trevlig vinprovning igår med goda vänner, trist men helt nödvändigt nu. Bytte AW idag mot date på espressobar. Så tacksam över detta forum!

Att inte klara ett mål man satt upp betyder inte man misslyckats se det som feedback på hur du ska göra annorlunda nästa gång. Tog ett beslut i sep att oktober blir helt nyktert men inte satt de som en benhårt mål utan tänker att jag försöker. De kanske går el så tar jag mig en fylla el fler oavsett slutresultat så har jag i alla fall försökt, och de är viktigare än ge upp inan man ens försökt.

En dag k taget, en evighet eller inte en timme till. Är det något jag lärt mig här av alla kloka människor så är det att vägar är kringlekrokiga och leder åt olika håll. Men vi går bredvid en bit på vägen.
Några av oss har ledsnat på alkoholen och stängt dörren. Andra letar efter det normala och balanserade sättet. Att ta in andras erfarenheter är forumets storhet och precis som Snusen skriver så gäller det i alla avseenden att vara sjysst mot sig själv både i med- och motgång. ?

LEmedE

Idag är en sån där dag då jag kommer hem från jobbet med vetskap om att jag ska jobba ännu mer ikväll och bara skulle vilja göra det med ett glas rött bredvid. Jag får inte falla för frestelsen utan bara tänka att jag kommer vara mindre sugen när vi ätit middag och kommit ner i varv lite...

fattar precis! Kom precis hem, sug, och hade varit så härligt att stressa av med vin. men åkte inte förbi systembolaget.Håller tummarna för oss!!

dig också! Då kör vi idag igen? Så tacksam över din tråd - det ger sådant stöd när man vet att man inte är ensam i det här. Har läst många trådar; många högpresterande kvinnor. här..Ha en fin dag!

gick bra för dig idag också. Har lite problem med morgondagen - ska leda ett event och där ska det (corona)minglas med vin och middag efteråt. Hmm.

Om du frågar dig själv, hur önskar du att minglet blir?
Strategier kan ha stor betydelse ?

LEmedE

Skäms för att säga det men igår blev det vin. Jag har onsdagar lite som en halvok vilket jag kanske inte borde och en tjejkompis kom över och vi tog två glas bubbel och givetvis öppnade vi en flaska rött som vi tog ett glas ifrån med. Idag blir det dock nyktert. Hur känner du inför ikväll med minglet?

LEmedE

Det du skrev om högpresterande kvinnor känner jag verkligen igen och att ha vinet lite som en nedvarvning och snuttefilt när det bli jobbigt.

pepp, bra med strategi ju, och du ska INTE skämmas. Vi följs åt i detta! Min rädsla är att jag dricker lite på minglet och sedan när jag kommer hem får sug efter mer och då tar några glas vin för mycket. Det är det där okontrollerbara suget som jag måste få bukt med. Jag vill inte sluta dricka helt, utan kunna njuta av vin på ngt måttligt sätt. Kanske måste jag ha en längre nykter tid för att uppnå det. Resonerar med mig själv....