Jag har haft alkoholproblem något år. Mitt största problem tror jag är att även partnern är törstig. Vi har försökt att vara nyktra några veckor och leva hälsosamt. Oftast har det lyckats. Nu den senaste tiden har det spårat ur med alkoholen. Vi har skött jobbet båda 2 men druckit så gott som var och varannan kväll. Det är ofta jag varit rädd att polisen ska stoppa mig på morgonen på väg till jobbet. Jag har varit rädd att jobbarkompisar ska känna lukten av fylla. Det har även synts i ansiktet, svullnad, trötthet, bakfylle-ögon. . Jag tycker jag har fått lite krämpor som förmodligen varit alkoholrelaterade. Kramper och domningar, högt bltr. yrsel. Jag har barn äldre och yngre. Ett av barnen har jag diskuterat mycket med om alkohol, alkoholism osv. Hon har frågat mig när jag ska söka hjälp? Jag har svarat lite vagt och försökt att komma undan med olika svar. Min bakgrund är som många andras alkoholism i släkten. En pappa som var väldigt charmig och glad, men beroende av alkohol. Jag minns tillbaka på barndomen som ändå var fin och trygg mestadels p g a en stark och trygg mamma. En mamma som ställde upp på oss ungar till 100%. En mamma som aldrig drack när vi var barn. Mamma gav oss självkänsla genom att ge beröm och styrka. Hon gav mig kraft för att ge mig ut i livet med nyfikna ögon. Ändå trillade jag dit. Jag har varit medveten om faran och även sagt till mina syskon att jag kan bli alkoholist, jag vill inte men ibland blir det inte som man vill. Flera av mina syskon har problem med A. 2 har slutat helt, en med hjälp av bl a AA. Min nya chef som har jobbat med missbruk har pratat med mig, efter att ha fått ett mail av min dotter. Dottern skrev att jag behöver hjälp med mitt alkoholproblem. När chefen sa detta kändes det som om någon dragit ner byxorna på mig... Chefen var förstående inte alls fördömande. Det märktes att hon var van att hantera detta. Efter samtalet drack jag 2 planerade pubkvällar. Sedan dess har jag varit nykter snart 4 veckor!! Det känns fantastiskt, men jag vet att faran lurar bakom hörnet. Känslorna går lite upp och ner. Ibland har jag känt mig euforisk, andra gånger har jag tänkt på separation och andra jobbiga saker. Vet ej hur det blir med mig och sambon som nu försöker hålla sig nykter, efter påtryckningar från barnen. Vi är så olika när det gäller A. Jag har för första gången i mitt liv tänkt att leva helt nykter!! Jag har aldrig förr tagit orden i min mun. Nu efter mycket tänkande, läsande om A, hört berättelser om A och hur barn påverkas av förälders missbruk, känns det som det enda rätta för mig.Jag tänker även på andra som har lyckats sluta med A som varit långt ner i träsket. Dessa starka människor, då vill jag också vara stark!! Kram på er:)

Detta hände i helgen..: Jag och min särbo, träffades..Jag var hemma hos honom, 30 mil hemifrån..Han har flera gånger pratat om att han ska ta sig en Wisky. Jag har sagt att det får han gärna göra, men jag dricker inget..Denna gång hade han varit på bolaget och köpt alkohol..Jag funderade, kände efter, vad kommer att hända nu? Hur känner jag mig, blir jag sugen?, Måste jag åka hem..Nädå, vi satt och pratade utomhus..Om allt möjligt..Han drack ett par glas, och jag drack kaffe..Tänkte för mig själv, att det är även bra att se om han har missbruks-tendenser..Nej, tror inte det..Till maten tog han mjölk..(fast det fanns öl..) Mycket märklig man..?..Men känns superbra för mig..Nu har vi testat detta också..Tror det hade varit skillnad att sitta med någon av mina tidigare ”festarkompisar” ..Som absolut inte drack mjölk om det fanns öl!! ?

Han dricker också mjölk...?
Miss lyckad, det måste kännas skönt och tryggt att veta att din särbo inte har problem med alkoholen ??
Härligt, då vågar du säkert satsa på en fortsättning också! ??

Kram ?????

Att du skrev det om Fantomen Fina Lisa..När jag skrivit inlägget tänkte jag precis desamma..?..Den här mannen har druckit mer för något år sen..Men han blev tjock och fick dåliga värden, började träna, slutade slentriandricka..Han har också sett vänner dricka ihjäl sig..Fantomen och Miss Lyckad..Mm, låter helt okey faktiskt..???

Riktigt skönt att du har träffat en mjölkdrickare till man. Du har haft din beskärda del av alkoholbekymmer i ditt liv. Så glad för din skull att du har hittat kärleken ❤️ Hoppas gå i dina fotspår även på den punkten.

Kram ?

Åh, blir alldeles varm i hjärtat när jag läser vad som hänt. Att du till slut hittade den rätte ? med den viktiga återhållsamheten. Håller tummarna för att det fortsätter att kännas bra.

Du är så himla värd detta.

Kram

Så härligt att läsa att du har hittat en man av rätt virke!? Huset vid sjön och en bastu på det, kan inte bli bättre!

Förresten, jag och Andrahalvlek har en intern tävling om vem som först av oss beställer en stor kall mjölk på en bar.?

Kram ?

Jag hoppas också Andra Halvlek att kärleken hittar dig snart..?..Sen är jag realist, så jag hoppas att distansrelationen håller, och att vi kan köpa oss ett gemensamt hus vid en sjö I framtiden..??..Torn..Just nu har vi var sitt, utan sjö intill..Önskan är att kunna hoppa i sjön efter bastun..?..Hellre sämre hus med sjö, om man inte har råd med ett fint..Han, Fantomen är otroligt bra på att snickra..Just nu bygger han bastu, och den blir fin..?..Vi får se vem av er som vinner i mjölkbeställarvadet..?..Svårt med fotobevis dock..?..Vinäger, hoppas du håller hårt i kärleken..Har för mig att du har en fin man med..?..En mysig höstkväll önskar jag er alla..Kram..??

Det känns skönt att vara här och träffa döttrarna och deras familj.Utsikten över Oslofjorden är så vacker, oavsett sol eller regn..?...Det lilla barnbarnet springer runt, och mormor hänger med?..Vi lyssnar på musik och dansar..När jag nattar den lilla, kom jag att tänka på när jag läste sagor för ett syskonbarn..Det är över 40 år sedan! Otroligt vad tiden har gått fort..Verkligen viktigt att ta vara på tiden,? och göra saker som man vill?.. och inte saker som känns olustiga eller jobbiga. Jag vill vara glad och lycklig mest hela tiden..Undrar hur man blir det? ?..Jag får försöka att göra kul saker, och umgås med människor som vill varandra väl.?.Ha en fin dag..Kram?

Så rätt du har miss lyckad ?
Att ta vara på stunden och känna lyckan. Det blir allt viktigare med åren när man inser att livet är ändligt.
När man var ung tog man allt för givet på något vis.
Jag önskar att jag hade levt mer i nuet när mina barn var små.
Men jag ler inombords när jag ser dig dansa med barnbarnet??
Så fint!

Kram ???

Att njuta av sina barnbarn nykter måste vara höjden av lycka ❤️ Det ser jag fram emot, även om det kan få dröja några år. Tänker njuta av ”tiden efter barnen” först.

Kram ?

Grattis till dig?en mjölkdrickande man är en högvinst i sig. Den där lyckokänslan som infinner sig med barnbarnen är så underbar, den känner jag väl till. Ha en bästa dag.

Du har rätt Jullan..Mjölkdrickare är jättebra..Har tänkt på att det kanske inte är bra för hälsan, men säkert tusen gånger nyttigare än öl..?..Och barnbarn, har jag ett än så länge..Har tänkt som du andrahalvlek att allt har sin tid..Men det är kul att umgås med barn överhuvudtaget. Dom ger oss fin energi..Och att se dom små sakerna i livet..Fina Lisa, dans är skojigt och ger motion samtidigt..?Just hemkommen från Norge..Lite kallt i huset, så det var bara att kavla upp ärmarna, ?..hugga lite småstickor att tända med, och nu känns det mysigt..?..när elementen är varma..Kram..?

Kommer ihåg att jag tyckte att det var lite töntigt med uttrycket Livets efterrätt. Men det är ju verkligen så det är. ? Så tacksam över att få uppleva det, inte alla förunnat. ?

Kram

Tror att det kan vara för att dom påminner om våra egna barn..Och att man oftast inte träffas dagligen, så man får längta efter dom. Även att man har tiden att ge dom på ett annat sätt än sina egna barn, så dom kan få mycket uppmärksamhet av mor- och farföräldrarna..Och då ger ju dom oss uppmärksamhet, och blir glada av besök och samtal..Sen vet ju vi hur snabbt dom blir stora också, så vi har vett att ta tillvara på tiden..Barn ger oss vuxna massor av fin energi, och goda skratt..?????

Om en månad har jag varit nykter i fem år..?..Jag tänkte skriva om olika saker som jag nu vill reflektera över..Hur det var och hur det med tiden blev..?..Första året 2015, var det lite turbulent i början, med mycket drickande, bakfull när jag körde till jobbet, kaffepulver i munnen för att få bort fyllestanken ur andedräkten, öppet bilfönster, för att få lite klarare i skallen..Rädsla för att arbetskamrater ska känna alkohollukt..Barnens brev och lappar, där det stod om att dom inte orkar se hur jag och deras pappa super..Just 2015 eskalerade drickandet till fler onyktra dagar i månaden än nyktra..Skammen att skrynkla ihop vinkartonger och lämna till pappersinsamling, panta säckvis med ölburkar..Kompensationshandlande till barnen..D.v.s köpa saker och godsaker för att döva mitt dåliga samvete. På sommaren samtal med mellandottern, som handlade om mitt drickande, och hur det kunde gå till att sluta dricka..Jag hade en plan om att prata med min chef om hjälp, om jag inte klarade av det själv.. Jag läste och tittade på filmer om alkoholism och missbruk..Har alltid tyckt att det var intressant..Inom mig kändes det som att jag skulle kunna sluta dricka en dag..Jag visste bara inte hur?? I september 2015 hade jag utvecklingssamtal med min chef..Hon visade mig ett Mail som min dotter skrivit till henne, om mitt och sambons drickande..Jag blev överrumplad och lite skamsen, men chefen hade jobbat med missbruk, så bättre kunde det inte bli..Dottern skrev också I mailet, att hon förstod att det endast kunde bli frågan om att hjälpa mig, men just för att förklara det komplexa i att ha 2 drickande föräldrar..Samtalet blev väldigt bra..Vi diskuterade olika sätt att t ex behandlas mot alkoholmissbruk..Jag lovade att försöka själv först, sen ta hjälp om det inte fungerade..Hade läst på alkohjälpen ett tag redan då, men aldrig skrivit..Tog beslutet att bli nykter på min födelsedag 22 november..En dag i taget..?..Blev veckor och månader..??? Fortsättning följer..

Men så viktigt att få det på pränt. För din skull, och för andras skull. Alla har vi varit där, även du som nu varit nykter i snart fem år. Mäktigt många år!

Brev och lappar från barnen får det att knyta sig i magen på mig vid bara tanken ?

Kaffepulver i munnen för att dölja stanken var helt nytt för mig också ?

Kram ?

Tack för att du delar med dig av din historia?.
Det är bra för mig att bli påmind om hur långt det kan gå om man inte slutar i tid.
Jag har ju inte varit i alkoholens grepp på det viset du beskriver så det är jättebra för mig att läsa detta om igen.
Så fantastiskt bra av dig att ha kommit ur detta hemska beroende!????

Kram ???

På något sätt började Forumet vara min krycka, i början av nykterheten..Hade ju tänkt att vara nykter ett tag, visste inte hur länge..Men efter att poletten trillade ner, att beroendet var för evigt, så kändes det lättare..Bestämde mig att vara nykter helt och hållet..Det var även Andras återfall både på Forumet och i verkligheten, som gjorde mig mer bestämd..Framförallt personer som supit bort partners, hus, barn och jobb..Dit vägrade jag komma..Hade även under åren läst om olika behandlingsmetoder och behandlingshem..Ibland kändes det som att Forumet ”bar” mig genom jobbiga tider..Så tacksam för det..❤️Fortsättning följer..?