och välkommen! Min man blev nykter i och med att jag lämnade honom. Jag gick tillbaka och efter tio år är han fortfarande nykter. En väsentlig del i att vårt liv nu är bra är att han efter ett återfall började på AA och jag på Alanon. Att skriva här har hjälpt mig mycket. Lycka till med ditt val - det som är ditt! Det är viktigt.
Mitt valspråk har blivit Det är möjligt att ta makten i sitt eget liv! / mt

Hej och välkommen hit. Ett bra forum som man får många stöttande ord på sin väg. Jag lämnade. Vi hade varit ett par i 20 år. Var bland det svåraste jag gjort. Men jag hade inget val. Jag var tvungen att lämna för att inte gå under själv. Och nu efter 1 1/2 år så känner jag mig stark och lycklig. Fast jag får mina nedgångar som alla andra. Men jag bestämmer själv över mitt liv.
Jag och mitt ex har sporadisk kontakt. Jag ser honom aldrig full längre och det är skönt. Men ett par, blir vi aldrig mer.

Vi var nyktra båda 2 i nästan ett år..Han med vita knogar, och jag med hjälp av Forumet ❤️ och människor jag pratade med som var insatta i problematiken..Jag hade bestämt mig att lämna om han inte ville vara nykter längre..Han trodde att han kunde börja dricka socialt igen, men som de flesta vet, så är beroendet livslångt..Jag flyttade ifrån honom, han fortsatte ännu längre ner i A-träsket..Han Jobbar, men har dålig kontakt med sina barn..Jag har aldrig ångrat mig, och har idag ett liv utan skuld och skam..Har även valt en ny kille som dricker mycket sparsamt..Exet valde en partner som har stora missbruksproblem..Det handlar mycket om vilja och kunskap..Precis som när man slutar med andra beroenden och missbruk..?