Tror också att motivationen kommer tillbaka när hjärnan förstått att den inte kan deppa eller stressa sig till alkohol. Tänker att man får se de första nyktra dagarna som ett tråkigt jobb man lovat någon man bryr sig om att uträtta... Det är bara att beta av dem, sen väntar välmåendet. Det plus lite kadaverdisciplin - nu bara jävlar gör jag som jag bestämt- så kan du snart blicka tillbaks på det där irriterande men avlägsna återfallet du hade. All styrka till dig.

Var visserligen bakfull igår, men drack ingen alkohol. Hur fasen har man orkat må så här dag ut och dag in? Trött, huvudvärk och på "ganska" dåligt humör. Ingen sade något på jobbet, men det var inte svårt att läsa av att min chef inte var imponerad.
Man hinner sunka ner sig ganska mycket bara på några dagar. Orakad, rödmosig i ansiktet och trötta, svullna ögon.
Bara att skärpa till sig igen. Det blir väl en dag i taget igen några dagar framöver, men jag tror det går mycket lättare än sist. Det måste gå, oavsett.
Nya tag imorgon, tvättstugan bokad 07:00 och innan dess skall frukosten vara avklarad. Wish me luck! ?

Wish you luck?. Efter 11 dagar ser man skaplig ut igen. Ta en före och efterbild. Har jag gjort och ska se den om 30 dagar.

Kram?

Är lite trött, men ingen huvudvärk längre. Skönt. Det verkar som om dippen inte blir långvarig.
Fan, folk verkar klocka in 3 månader på löpande band just nu och jag mitt praktarsle går till bolaget dag 90. Nåväl, om 3 månader är jag också där, men det skulle kunna ha blivit ett halvår. Surt.

Tack Lena, jag behöver det. 11 dagar? Jag får börja ned att raka bort 1 veckas skägg så får jag se hur det artar sig :)

Men Onkel F, du måste faktiskt fortsätta att stolt behålla de tidigare 89 dagarna inom dig.
Förlåt för att jag skriver och upprepar självklarheter, men ett återfall suddar INTE ut dina dagar i nykterhet.
Spegelbilden hade sett ännu värre ut om du hade supit även under dessa månader, möjligen hade du låtit bli att kolla och inse detta i din spritdimma, men faktum kvarstår.
Nu kör vi tillsammans mot den där alkoholfria skålen på julafton!

Glad att höra att du är på banan igen. Idag ska det bli sol framåt dagen, njut av nykterhet och klar höstluft och ge dig själv beröm för att du bröt återfallet så snabbt, väldigt starkt gjort. Din chef borde vara imponerad av din ärlighet och styrka istället för att gå om kring och negga.

Vet inte vart jag läste detta men nåt att fundera på.....Vi ser till det som inte gick, har vi ett år, 365 dgr, så misslyckades vi 3 dgr.... har vi ett år 365 dgr, så lyckades vi i 362 dgr. Vilket väljer du?Ha en bästa helg

Du är fantastisk som kommer på banan igen.
Drick ett glas mjölk och känn dig som Fantomen.
Bra jobbat??
Och det faktum att du sköter tvätten måste innebära att du är en fantastisk äkta man också ?

Tänkt på det du skrev om saknar uppskattning från din fru när du slutat med A.
Jag har känt likadant med mina barn. Fick insikt om varför de inte klappade med händerna och sa hurra, hurra.
DE TROR INTE PÅ MIG☹ De tror detta är en tillfällig sak och allt kommer vara som vanligt inom kort. Deprimerande, men vem kan anklaga dem.

Kram⚘

Ja, så är det ju, man får inte ge upp. Är man envis så klarar man det till slut. Tror jag...
Jag var tvärsäker tills i fredags. Men det är "bara" att görs sitt bästa.

De nyktra dagarna finns naturligtvis kvar, men det är en förarglig plump i protokollet.
Om vi upprepade det som borde vara självklarheter för oss själva och för varandra lite oftare kanske återfallen skulle bli färre.
Var det inte du som skrev något om att se sig själv i spegeln och tänka "jaja, du är åtminstone nykter"? Så sant, så sant.

Som de säger inom AA, Vi avger inga löften, vi vet vad de är värda. Vi kan bara göra vårt bästa. Julmust är gott!

Lite sug och lite oro i kroppen. Mest mentalt. Hanterbart.
@ Kennie, det handlar om att överleva och att ha jobbet kvar. Måste göra en hyfsad arbetsinsats, annars hade jag fått söka mig vidare för länge sedan. Att chefen var negativ berodde mest på mitt humör och min attityd mot hen och mina kollegor.

@ Jullan65, tyvärr är jag nog lite av en glaset är halvtomt-människa. Jobbar med det.

@ Kaye, jag suger åt mig som en svamp av berömmet, men jag tror det blivit en liten förväxling. Bor "självsam", och det faktum att jag måste sköta tvätten själv måste innebära att de kvinnor jag levt med (är absolut ingen don Juan) inte sett mig som särdeles fantastisk?.
Var stabil och visa dina barn att du menar allvar så kommer förtroendet med tiden?

Undrar vem jag förväxlade dig med?
Men då är du ju en eftertraktad ungkarl som kan sköta tvätten?

När det gäller barnen så växte ett jävlar anamma i mig när jag insåg hur de tänkte. Jag ska banne mig visa dem?

Trevlig nykter lördagskväll⚘

Vill bara säga hej i din tråd innan jag släcker lampan för att sova. Vill även säga att jag blev så glad för dina inlägg i min tråd?
Ska läsa lite mer en annan dag i din tråd. Heja dig och heja mig??

Godnatt ??

Igår för att jag var lite uttråkad. Tog en promenad för att skingra tankarna, men den blev inte lång. Det blåste svinkallt! Satte mig i bilen och körde runt planlöst i nästan 2 timmar. Soligt och fint, och naturen är vacker så här års men jag förmådde inte ta in det. Vansinnigt rastlös och låg så att jag höll på att börja grina när jag kom hem. Som tur var lugnade jag ner mig frampå kvällen.

Idag för att det var skitstressigt på jobbet, och saker och ting inte gick min väg. Det mått av stresstålighet jag fått tillbaka under mina nyktra veckor verkar vara som bortblåst.

Jag måste tydligen gå tillbaka och repetera det som hjälpte mig i början: Suget är bara en känsla, känslan går över, tag en dag i taget och kom ihåg att aldrig ta första glaset.
Självklarheter, men jag kan glömma ganska fort om jag bara vill!

Gå tillbaka och påminn dig om hur det var i början förra gången. Det är en fördel med att skriva här. Ännu en fördel. Mantran är jättebra att ta till - mata skallen full med mantra. Läs ”Tänka klart” igen, eller lyssna på hennes podd ”This Naked Mind”.

Kämpa en dag i taget så kommer lugnet åter ?

Kram ?

Dina senaste inlägg påminner mig verkligen om hur starkt beroende alkoholen är och hur både kroppen och hjärnan tar till alla knep för att få sin drog.

Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset. Viktigast först - vara nykter!

Kram ?

Minns inte var det kommer ifrån men detta citat hjälper mig i svaga stunder:
"Jag trodde att jag skulle gå under, men det gick över."

Kämpa vidare, och kom ihåg att inte glömma!

Jag har sluppit sug idag, det känns rätt bra. Om jag kan hantera helgen så tror jag att jag är med i matchen igen. Jobbar bara halvdag på fredag, typisk "dricka vin-situation".

Jag har tänkt lite på varför jag tog ett återfall. Det är väl som många andra skrivit om, helt plötsligt skall man hantera tankar, känslor och gamla demoner som nykter. Ovant och inte helt lätt! Jag behöver nog komma på hur jag skall hantera detta. Med eller utan hjälp, men utan alkohol.