vampyran

Jag har senaste åren druckit mycket på fester där jag kanske gått ut 2-3 gånger i månaden. Jag har alltid bara druckit när det är fest och aldrig hemma om det inte är så att man har hemmafest med vänner.
Jag brukar oftast bestämma mig lite innan om jag vill bli lite full eller inte alls beroende vad jag ska göra dagarna efter så att hantera alkohol har aldrig varit ett problem för mig innan bara varit en kul grej.

För 2 månader sedan börja träffa min nuvarande kille och han dricker helst rödvin varje dag, jag som aldrig drack rödvin innan har börjat göra det nu. Det konstiga är att han blir aldrig full men hans humör ändras, han kan bli väldigt aggressiv och elak. Som nykter är han väldigt snäll och omtänksam och grejen är att jag dricker gärna med honom bara för att det känns lättare att umgås med han då. Han säger att han dricker för att han har svårt att sova men ibland sover han inte alls när han dricker och då är det väldigt jobbigt. Han får mycket ångest över hans beteende och det får jag också.

Jag vill i alla fall kunna säga nej till att dricka med han för min egna skull och förhoppningsvis kanske kan han behärska sitt drickande då. Han blir inte alltid aggressiv när han dricker men det kan hända 1/5 gånger och jag vill gärna fortsätta leva med han för att jag älskar han trots att vi inte varit länge med varandra.

Det låter som det är din pojkvän som har problem med sitt drickande. Du vill inte dricka med honom och det är nog klokt tänkt. Hur skulle du vilja ha det och vad känns viktigt för dig mellan er. Kan ni umgås utan att han dricker? Det är lätt att tänka att det går att ändra på honom men det kan nog bli svårt om han inte själv ser att han har problem, ta hand om dig själv i första hand och stanna inte i något som inte känns helt hundra. Skriv gärna mer här eller på forumet för anhöriga så får du mer input.
Sköt om dig

Hej och välkommen, jag säger som ovan, att du kan läsa o skriva på asnhörigsidan . Känner att ett litet varningsord vill slinka ur mig oxå, känns inte som din pojkvän har en sund relation till alkohol, och det brukar inte bli bättre, snarare sämre om han inte förändrar sitt drickande eller slutar helt. Aggressivitet är det absolut varning för, det ska ingen behöva ta emot, så känn efter ordentligt vad du vill och kan acceptera. Kram Jullan