Ett förslag är att tvinga dig ut på en rask promenad en halvtimme om dagen. Det hjälper mot stress och deppighet tycker jag, och är kanske ett första steg mot träningen du vill komma igång med. Finns det någon lagsport du gillar? Kan ju vara ett kul sätt att både träna och lära känna folk. Jättebra att du pratar med psykologen, förhoppningsvis slutar du skämmas för att du blir ledsen snart. Jag tror det betyder att du är på rätt väg. Åtminstone för mig hjälper det att gråta av mig. Sen kanske du kan testa att berätta lite om hur du mår för nån vän eller familjemedlem. Du behöver ju inte berätta allt, men det kan kanske kännas skönt att vara ärlig, att ditt mående är värt att bry sig om, liksom. Kämpa på, och fortsätt skriva här!

HerrÅgren

Tack för att du undrar ?
Det går jättebra. Sjunde dagen i dag och ingen alkohol.
Var på krogen i går, spik nykter. Kan inte minnas när det hände senast.
Drack några 0% öl, hemma vid 21 ?
Det var riktigt skoj faktiskt och inget svårt att låta bli.
Var i väg på lunch i dag på dagen, och nu hemma och softar.
Läget själv då? ?

HerrÅgren

Tack för tips o pepp. Jag gillar flera olika bollsporter och funderar på att hitta nåt sånt igen. Ska börja med att få upp lite grundkondis först. Det blir en lång promenad i morgon söndag morgon. Lika bra att skriva det här, då måste jag ju göra det också ?
Hoppas att allt är bra med dig med! ?

Och väntar på promenaduppdatering imorgon! Kul med bollsport, då har du ju en del att välja på. Själv har jag en lite stressig dag, men det sköna när man inte dricker är att jag vet att jag kan vila upp mig imorgon... Nu blir det middag med äppelmust, härlig höstdryck.

HerrÅgren

Det blev en promenad mitt på dagen! ? Inte lika lång som jag först hade tänkt eftersom jag började frysa. Det är svårt att klä sig rätt nu tycker jag, det var soligt ute men blåste kallt. Har sovit lite dåligt också. Känner mig lite "skör" i kroppen, det värker här och där, och i det läget har jag även lätt för att frysa. Men det var trevligt att få lite sol i ansiktet, det hjälpte nog. Framförallt har jag inte druckit en droppe alkohol. Planen håller. Hoppas ni har en trevlig söndagseftermiddag där ute?

Det är en racketsport som bokstavligt exploderat. Man spelar fyra ihop, som dubbeltennis fast mindre plan. Och jag har hört att om man vill spela ofta lär man lätt känna nya personer i padelhallen som också vill spela ofta.

Typisk medelålderssport ? Akta hälsenorna bara!

Kram ?

HerrÅgren

Jag har testat padel nån gång och det var ju riktigt kul. Har lite på gång faktiskt att få ihop till ett gäng i dubbel. Och så måste jag börja komma i väg till gymmet!

Men de sista dagarna har varit sådär för mig, lite småförkyld och trött hela tiden. Tror inte att det är covid men lite orolig blir man ju i dessa tider. Jag var rätt sugen på öl häromdagen men har hållit mig nykter! Jag tror att jag är på 11:e dagen nu. Men jag funderar på att sluta räkna dagarna. Craig Beck rekommenderade ju att inte göra det.

Som det känns i dag klarar jag detta året ut. Jag försöker tänka positivt på framtiden och till de möjligheter som kan öppna sig med nykterheten, att våga mer och bli mer aktiv i ett liv som icke problematisk öldrickare. Att bli mer intressant för kvinnor när jag är en skötsam kille som aldrig spårar ur pga alkohol. Har egentligen inte tänkt bli helnykterist. Skulle vilja landa på en sund nivå i framtiden, där det dricks max tre glas på en dag och max vid ett par tillfällen per månad. Men som sagt, året ut: 0% som ett test för att se om jag får de fysiska och psykiska fördelarna som många berättar om (vilket kanske leder fram till att jag inte ens vill dricka igen..)

??

Den räknar dagarna åt mig. Idag visar den 256 dagar ?

Jag blir motiverad av att hålla koll på tiden. I början var varje dag och vecka viktig för mig. Nu firar jag mina månadsdagar och jämnt antal hundra dagar (näst på tur 300 dagar) genom att skriva ett inlägg om det här och håva in massor av grattis, hejarop och fina ord av omtanke och välvilja ?

Kanske barnsligt, men det funkar för mig! Tror det funkar som motivation för andra också. ”Kan hon så kan bannemej jag också!”

Kram ?

HerrÅgren

Hej!

Två veckors nykterhet avklarade! Känns bra och knappt något sug alls. Men haft en lite tuff period psykiskt och fysiskt. Hosta och huvudvärk i dag. Inte det man helst vill ha i dessa tider. Å andra sidan ingen feber och jag kan jobba hemifrån. Kanske bara bra att åka på en mild Covid-19 och sedan få antikroppar. Om det nu är det, jag vet inte.

Psykiskt är det lite nedstämt. Jag gör inget vettigt alls förutom att jobba.
Följer kalabaliken i USA-valet, man vet inte om man ska skratta eller gråta åt eländet.
Allt det här med Corona också samtidigt som vi går in i en kallare och mörkare årstid, det gör väl de flesta människor lite nedstämda. Men jag tror att jag klarar mig ifrån depression. Även om mycket är grått just nu har jag en viss optimism om framtiden. Att det var ett väldigt bra beslut av mig att sluta dricka helt under 3 månader. Jag behöver bara rycka upp mig lite och komma igång med fler aktiviteter som träning och träffa kompisar och familj oftare. Jag tror starkt på att framtiden kommer att blir bra.

??

När jag känner mig lite nedstämd undviker jag att titta på nyheter om USA-val och naturkatastrofer. Sådant gör bara att jag mår ännu sämre ?

Kan tipsa om ”Bäst i test” på SVT-play om du vill skratta. Lättare promenader funkar även om man är krasslig. När skallen är trött behöver kroppen jobba.

Kram ?

Hur vi föreställer oss framtiden är en del i att skapa den, om vi tror att bra saker kommer att hända är det större sannolikhet att de inträffar. Härligt att läsa om din nykterhet och framtidstro! Jag känner också att nykterheten ger mig kraft och fantasi nog att se framåt med glädje, trots all galenskap i världen.

HerrÅgren

Storhandlade i dag och köpte hem 3 alkoholfria öl. Drack en st sådan i kväll. För några veckor sedan hade det blivit minst 10 starköl i kväll. Det fick mig att fundera, var jag öl-älskare, eller snarare alkohol-älskare? Troligen det senare. För i dag räckte det ju med en öl. Jag känner mig hälsosam, klok och vuxen. Och i morgon full av energi att hitta på saker att göra. Slippa vara bakis. Och även kunna sova gott i natt. Snart 3 veckor nykter nu, känns helt rätt.

God kväll

??

Bruna Falcon i sexpack drack jag mycket av som substitut tidigare. Nu blir det mer sällan, oftast fre-lör som helgmys, men desto mer dricker jag av min rödgrapefruktdrink som jag alltid har liggande iskall i kylen ?

Du jobbar på jättebra med din nykterhet!

Kram ?

HerrÅgren

Det går ganska bra här, i alla fall med alkoholen. Snart uppe i 4 veckors nykterhet nu!

Men har lite lätt ångest i dag. Även i går. Är förkyld och är hemma väldigt mycket. Som tur är var det inte Covid, jag tog ett test. Men som sagt har lite mild ångest och mår lite illa.. Jag funderade lite i dag på att "ta ett återfall". Jag har ju varit duktig nu i 4 veckor.. Det skulle hjälpa mot ångesten, i alla fall för en kväll...

Men jag ska nog kunna stå emot. Jag har ju lovat mig själv att vara nykter i 3 månader. Livet är bara så grått och tråkigt just nu. Ensamt här i lägenheten utan mitt ex. (Som jag ändå inte vill ha tillbaks...)
Men jag saknar gemenskapen, att inte behöva vara ensam så mycket. Jag får även dåligt samvete i bland.. att jag bara skapade två ensamma och olyckliga människor när jag gjorde slut.. : (
Blir så ledsen när jag tänker på hur mycket hon kanske lider nu, ännu mer än mig... :' (

Jag tror att nykterheten har gjort mig mer känslosam. Det är väl något jag måste genomlida och förhoppningsvis blir det ljusare längre fram när jag har bearbetat fler känslor.. Som väl kommer fram mer nu när jag inte bedövar mig med flytande gift...

Så att ja.. livet är väl inte tipp-topp, men det är genomförbart och det är åtminstone nyktert. En får väl glädja sig åt det lilla i livet..

Herr Ågren

Hej! Jag känner igen mig i allt du skriver. Känslorna kommer när giftet försvinner ur kroppen. Det är bara att genomhärda, det kommer bli allt mer sällan du går i de negativa tankarna. Låt det ta sin tid så kommer det bli bättre! :)

HerrÅgren

Jag var ute på en 45 minuters promenad nu.
Det hjälpte en del. Måste få in detta som en daglig rutin ??