Burtil

Hej! Ny här.. efter att förlorat jobb, bostad, körkort och glädjen så har jag valt att försöka vakna till. Ta tag i de. Blev inlagd på avdelning 65 för en månad senare efter ett konstant drickande på 19månader.. eskalerade på slutet pga allt som hände. Skämskudden över att förlora allt. Självmedicinering. Idag har de börjat ordna sig. Börjar nytt arbete i morgon och försöker göra allting rätt.

Men en sak jag funderar över. Varenda gång jag har krökat ”hårt” så får jag stora blåmärken på insidan utav överarmarna ? Tänker att jag gör mig ju inte illa just på de stället varenda gång ? Kan även få på bröstet. Hört att de kan vara levern som inte orkar ta emot allt piss man stoppar i sig ? Någon som har erfarenhet utav detta ? Mvh:

Inte heller jag har erfarenhet av sådana blåmärken, men jag vill önska dig hjärtligt välkommen hit! Skriv mycket i din egen tråd och andras så kommer du snart in i gänget ?

Kram ?

Hej Kennie. Jag har inte personliga erfarenheter av just blåmärken, men jag har själv varit väldigt orolig för vad jag kan ha gjort med min lever. Dock är jag strax 3 månader nykter och känner mig inte så orolig längre. Men i och med detta har jag tagit del av många andra människors erfarenheter genom att tala med dem och genom att läsa deras berättelser samt läst på om de tecken på leverskador som kan komma att yttra sig.

Jag vill inte göra dig för orolig men samtidigt så måste du se allvaret i detta. Av vad jag har förstått så får olika människor lite olika symptom beroende på vilket stadie de är i sin leversjukdom, men att få blåmärken där man inte slagit sig är inget som händer om man inte har en väldigt ansträngd lever. Jag hoppas att du har slutat helt. Du har säkert chansen att vända på detta och få din lever att läka, men om jag var du skulle jag inte äventyra den genom att dricka mer. Många upptäcker inte leverproblem innan det är försent.

Som sagt, min mening är inte att göra dig orolig. Men jag vet inte hur man gör det samtidigt som man får fram hur allvarligt det är. Men se till att inte dricka alls nu så ska du säkert kunna vända på det här. Du borde ha fått lämna leverprover och liknande om du var inlagd antar jag? Vad visade de?