Tyvärr efter 5 veckor på behandling och 6 månaders nykterhet så sitter jag här med ännu ett återfall. Jag mådde toppen under dom här sista månaderna. Kan inte förstå mig själv det här är inget liv. Har nu knappt tagit mig ur sängen den här veckan kroppen vägrar. Full av ångest och väldigt nere. Har inte druckit sedan i måndags. Det har varit ett helvete sedan dess. Svettningar, frossa och i ett mörkt rum konstiga saker som snurrade runt. Sov Inget dom första 2 nätterna. Abstinensen började nog redan på måndag kväll för jag drack upp den sista alkoholen på morgonen. Det är inte värt det här ändå faller jag tillbaka gång på gång.

Visst vet jag vad jag vill Kennie. Förhoppningsvis kommer jag att lyckas den här gången men tvivlet finns ju där efter en mängd återfall. En trevlig alkoholfri helg till dig.

Det är tråkigt att du känner som du gör. Jag förstår att du ändå lyckats under längre perioder att hålla upp? Har du testat programmet som finns här på alkoholhjälpen?

Just nu är jag inne i en sådan period där det känns enkelt att hålla upp. Nu känns det så självklart. Men jag förstår att det måste komma tillfällen då det blir svårt. Det är väl därför jag är här nu, för att jag vill hitta strategier som gör att om jag skulle riskera att få ett återfall så har jag verktygen för att inte falla dit. Det finns inga garantier, såklart, men för mig känns det bättre att ta dessa stegen nu och fundera på det än att inte göra något alls.

Har du funderat på när du har fått återfall, vad det är som har triggat det? Om du går tillbaka och tänker på det. Kan du komma på något du skulle kunna ha gjort? Jag vet inte vad det skulle kunna vara. Men om du har haft flera återfall så kanske du kan se ett mönster där?

Skriv gärna här hur det gick till, om du har lust. Kanske hjälper det dig själv att få det nerskrivet här. Ofta när man behöver sätta sina tankar i ord när man skriver ner dem eller pratar om dem, så kan man se något man inte tänkt på tidigare. Det kan ju även hjälpa någon annan, som t.ex mig. Vi är ju olika, som sagt. Men inte så olika att vi inte kan lära oss något av andras erfarenheter.

Jag hoppas att det går väl för dig. Behöver du någon att prata med i textform, så finns ju vi andra här.