Tack Charlie70 för hälsningen?

Ja...vi hade det fint på kyrkogårdarna idag. På den stora kyrkogården där min systers grav är gick vi omkring lite längre och kände igen flera namn på gravarna. Ikväll kom vår dotter hem efter jobbet. Hon tyckte det var lite ensamt hemma h sig...och jag blev så glad. Å glad att jag var nykter.

Somnar nykter??

Godmorgon Varafrisk, vad skönt att du valde nykter helg.
Det gör dig gott??

Kram ???

Tack FinaLisa för hälsningen❣️
Ja, en nykter helg gör mig gott??

Idag är det en ny månad ...november. Varje ny dag, ny vecka och ny månad ger mig hopp. Har kommit av mig med att fylla i loggen och tänker att jag ska göra det igen samt göra det grundligt. Dvs inte endast fylla i hur mycket jag har druckit utan allt runt omkring....känslan osv. Om man gör detta är det en bra vana..får lite koll.

Ligger fortfarande kvar i sängen och skriver. Det är en lättnad att vakna nykter även om jag inte mår helt bra. Vaknar alltid med huvudvärk pga att spänner mina ögon...blundar så hårt. Känner mig spänd. Trött trött...Magen är krånglig. Lite illamående. Å jag tänker att så här kommer det vara ett tag. Tänker även att det är signaler från min kropp som säger ”Ta hand om dig”.

Så ny dag och ny möjlighet t att ta hand om mig. Jag börjar det med en god söndagsfrukost?

Önskar Er alla en fin första november/söndag❣️

Tänker på vad du skrev i min tråd Charlie70...minns inte exakt vad du skrev men för att beskriva min känsla så...

Jag har ju skrivit ett tag här på forumet. Flera som skrev här då har gått vidare till ” Det vidare livet” somliga skriver betydligt mer sällan och många är nya samt att det finns en del ”gammalnya”.

Ibland får jag påhälsning av någon som gått vidare eller av någon som skriver mer sällan eller någon som bara tittar in och alla besök gör mig så glad??

Jag läser ibland när det är någon ny som skriver och skriver ett inlägg ett heja på men har inte riktigt energi att fortsätta skriva. I mitt medvetande kan jag ha kommit längre men inte i mitt görande. Tittar sällan in i det vidare livet för det känns lite för långt ifrån var jag befinner mig men ibland kan jag hälsa på en gammal vän.

Så du ska veta att vem du än är som skriver i min tråd så är jag så oerhört tacksam för att du hälsar på. Jag orkar kanske inte skriva i din tråd för all min energi går till att få mig på rätt väg??

Kram❣️

Ja, i dag kom den i alla fall. ? Underbart att läsa.

Håller med om att det finns många olika livsöden här på forumet. En del skriver mycket, andra sparsamt. Och så finns vi som skriver i perioder.

Det viktigaste är att så måste det få vara. Ingen ska behöva känna press på sig att skriva och kommentera. Så du ska inte ha dåligt samvete, just nu ska du ha fokus på dig själv. ?

Jag hejar på dig!

Kram

Skjutsade min dotter till hennes jobb i em. Min man, dotter, vår hund och jag gick en kortare vandringsled innan middagen. Så skönt! Sen kom tankarna...min man har en kompis som före Coronatider fast kanske även nu har en del alkohol hemma hos sig som är köpt utomlands och han säljer vidare vilket jag tycker är SÅ fel! Å nu ska jag erkänna något som jag skäms för...men när mitt sug är för starkt så kan jag tjata på min man att åka dit. Det händer ganska sällan men ibland...i em var det starkt...å jag bad min man åka...och tack och lov så denna gången stod han emot mig. Jag blev först väldigt arg....men nu är jag väldigt tacksam!!

Att detta händer beror givetvis på att suget är SÅ starkt men det blir ännu mer svårt att hantera när jag känner mig ensam och jag tycker att livet är tråkigt...inte sjutton blir det bättre med alkohol men hjärnan inbillar mig det!

Min man sa något väldigt bra när vi satt och pratade och jag berättade hur det känns inom mig. Han sa till mig att ena stunden vill du åka och bo på hotell men nästa stund säger du att vi inte kan eftersom Covid-19 ökar. Jag svarar att vi ska inte åka och då säger min man ja men då ska vi ju inte fokusera på det vi inte kan göra. Å det är ju så det är...å det är ju så det är med alkoholen...så mycket fokus kring något som man ändå inte ska dricka.

Men...så kom då dag två...vilket inte känns yippee men ändå hemskt skönt!!

Kram:)

Två poäng till din man idag, och hundra till dig för dina insikter.
Stor kram! ❣️

Riktigt bra gjort både av dig och din man idag ?

Kram ?

Din man är verkligen en klippa, hälsa honom det. ? Det bästa är dock att du nu är tacksam över det som skedde. Kanske kan du få med honom ännu mera vad gäller att vara en bromskloss. I början kan det nog vara bra för dig.

Så glad för din skull nu. ?

Kram

Känner mig ledsen..orolig...?

Känner mig orolig gällande Covid-19...om jag blir smittad hur klarar jag det?

Är ledsen över att mitt alkoholberoende har gått så långt?

Idag är det sju år sedan min syster dog under sitt 58:e levnadsår och om drygt en månad börjar jag mitt 58:e levnadsår...och jag vill verkligen bara kunna leva❤️❤️

Kram❤️

Stor varm kram till dig. Tror att du behöver en. ?

Hoppas att du snart tar nästa steg för att öka chanserna att leva det liv du så innerligt önskar. ? På vilket sätt, det vet bara du. Våga ta språnget, vännen.

Vinäger, ditt inlägg värmer! Och, dina inlägg i din egna tråd stämmer så väl överens med mig på många sätt.

Det är så här att om jag kunde styra över alkoholen så hade jag velat ha alkoholen kvar i mitt liv på ett hanterbart vis. Men...grejen är den att jag kan inte hantera alkoholen...det har gått överstyr...nu för tiden händer det inte några större tokigheter...men min fysiska hälsa...och allt det där med ångest, med minnet osv...är inte kul. Ärligt talat så tror jag att det kommer att bli svårt att hantera det utan att det måste bli ett slut på det.

Men när jag inte klarar det här ...så känner jag mig SÅ misslyckad...inte bara för egen del utan det ger mig känslan att jag kan inte skriva här på forumet....och då tänker jag för mig själv...jag skriver igen när jag har varit nykter i ...ja låt oss säga...nykter i fyra eller varför inte fem dagar?? För då kan jag ju visa att jag klarar det här. Och som jag har skrivit tidigare ..om jag inte kan skriva här...var ska jag då skriva??

Jag tänker att ALLA som jobbar på systembolaget i min stad känner igen min...men tre av personalen vet...för jag har berättat. Idag frågade en av dessa tre hur det var...och jag svarade ...att jag tycker att det är tungt med den nya vågen av Covid-19...samt att det är riktigt svårt nu med mitt alkoholberoende. Jag vet att hon hejar på mig...vill att jag ska lyckas..

Har känt mig låg idag...för där jag bor är smittspridningen hög av Covid-19...och jag är riskzonspatient...pga högt blodtryck och övervikt...jag vet ärligt talat inte hur jag skulle klara av att bli smittad...och då kan ju varje klok person fatta...att man ska inte dricka..man ska äta hälsosamt...samt motionera...å det blir så ångestfyllt när jag inte gör detta ...

Vet inte om detta kommer att lyckas men jag har bett min man skjutsa mig till jobbet imorgon för att kunna hämta mig på eftermiddagen (han är ledig imorgon)...och kanske ta en promenad...min största önskan är att få sinnesro:)

Kram till er alla...ikväll är det SÅ tungt och tårarna rinner....hoppas morgondagen blir bättre:)

Så nyfiken på de hjärtan som jag fått?

Utan berätta har jag lärt mycket om mig...och min man ikväll❤️

Kram ❤️❤️❤️

Idag klarade jag det....har varit inställd hela förmiddagen på att inte åka till systembolaget...när det var ca 45 minuter kvar tills det stängde satt min man, min son och jag och åt middag. Då började rösten säga "du hinner..skynda och ät..duka av och sen kan du åka". När det var ca 20 minuter kvar så tänkte jag..att jag kan hinna...men det kändes fel att snabbt åka iväg...vad skulle min son säga?? Dessutom så sa jag själv till mig...du vill inte ha en kväll som igår och du vill inte må så som du har mått/mår idag. Och, nu är klockan 15.11 och jag har inte åkt iväg utan sitter istället här och skriver.

Dagen efter jag har druckit alkohol brukar jag vara trött, har som oftast huvudvärk, minnet blir sämre och ångest..kanske inte den allra starkaste ångesten men ändå. Jag behöver inte berätta hela kvällen igår för den var inte särskild lång inte för att jag däckade...men jag la mig tidigt för jag var trött. Som många av oss så är jag trött på fredagar och inte blir det bättre med alkoholen men igår drack jag mer alkohol än vad jag brukar därför har jag inte mått bra hittills idag. Bakis och väldigt ångerfull. Jag blir så oerhört besviken som gör så här mot mig själv..blir både ledsen och arg. När jag vaknade så bestämde jag mig för att inte vara arg utan ta vara på dagen. Det är klart att jag hade tagit vara på dagen bättre om jag inte hade varit bakis men jag kommer i alla fall under eftermiddagen och kvällen ta bättre vara på dagen än om jag hade åkt och köpt alkohol. Jag har varit ute och gått med vår hund både vid sjön och i skogen. Ätit god lax tillsammans med min son och man. När jag har skrivit färdigt blir det nog en liten tupplur och därefter en dusch eller ett bad. Kanske läsa eller se en serie. Jag kommer vara närvarande.

Som jag skrev i ett tidigare inlägg hade jag nog velat ha kvar alkoholen i mitt liv om jag hade kunnat hantera den. Jag tänker att det kan vara därför det är så svårt för mig att sluta dessutom tror jag att min kropp har blivit fysiskt beroende desto svårare att sluta. Men även om jag skulle velat ha kvar alkoholen om jag hade kunnat så tvivlar jag inte för en sekund att ett liv utan alkohol kan inte bara bli bra utan bättre. Och, där jag befinner mig just idag är att ett liv utan alkohol kommer bli så mycket bättre för nu är det långt ifrån bra.

Men idag valde jag bort alkoholen och jag valde mig själv först..prioriterade mig...och nu känns det verkligen skönt!! Inget dividerande mer för denna gången och imorgon kommer det inte heller bli något dividerande. Imorgon blir det Farsdags firande med barnen.

Önskar er alla var ni än befinner er på vägen allt gott:)

Idag mår du såklart bättre än om du hade åkt till systemet...?
Bra tänkt igår??
Ha en skön söndag ☀️

Kram ???

Jo tack jag mår mycket bättre än om jag hade druckit alkohol. Så det är verkligen inget jag ångrar att jag valde att vara nykter. Det blev hämtmat fr Pinchos.

Men känner mig lite låg...känns som om jag skulle behöva vara ledig flera dagar...bara vara ensam ...vara i naturen ...och andas...?

Fast om några timmar kommer våra barn för att fira Fars dag med oss. Jag ska laga en älgstek ..har nog gjort det någon gång för länge sedan....när min pappa levde och fortfarande orkade jaga. Det var första gången i mitt liv som jag köpte en älgstek...kostade ganska mycket pengar men slår man ut det på hur många vi är som ska äta så blir det inte mycket. Ska laga potatisgratäng så blir det lite grönsaker som tillbehör. Och fruktsallad till efterrätt. Å sen så får jag vila. Jag själv fyller år i december då ska jag önska mig att bli bjuden på mat. Förra året var vi hos min son, han och hans sambo hade gjort det väldigt mysigt.

Kram?

Jag läste förresten i går att man nu starkt avråder till att besöka Systembolaget pga Covid-19.?

Ha en bra dag! Kram

Tack Torn för hälsningen!

Jag är som oftast väldigt försiktig när det gäller Covid-19 men när det gäller Systembolaget har jag tappat bort min klokhet. Ska koppla på den idag??

Ha det fint! Kram?