MattiBj

Även jag tappar het greppet. Tappar behärskning osv.
Hade kvar idag 2 liter sprit o lite vin som jag hällde ut i vasken.
Jag vet inte hur jag ska förlåta mig själv, men det måste gå på något sätt. Så taskig so, jag vart delar av mitt liv, i relationer ,mot vänner, mot kollegor osv. Totalt hänsynslös. Men när man är nykter så är man from och försöker låtsas som inget hänt.
Erfarenhet har jag, men kan inte säga hur jag gjorde för att få bukt med det. Men jag tror, som många andra här att man ska sluta helt, för oss vissa så finns ingen annan plan.

Vad du har gjort kan inte göras ogjort.
Men du kan förändra det som kommer. Din framtid.
Och för de du sårat är en förändring den bästa ursäkten.
Gräv inte ner dig i ångest för det du gjort.
Du behöver inte det bagaget i resan till nykterhet.
Jag tycker du är stark som gör ett ärligt försök.
Kämpa på.
En dag i taget
Kram⚘

HerrÅgren

Det blev tyvärr ett "återfall" i går med 8-9 öl.

Jag tänkte att jag har ju varit duktig nu i nästan 5 veckor och så ville jag fira en sak som hade hänt. (Ensam, för mig själv, egentligen helt meningslöst), och att jag då borde få "unna mig lite".

Ångrar mig lite i dag, det känns så jäkla onödigt att vara bakis. Och att jag bröt mina löften: Att vara nykter i 3 månader. Och efter det dricka måttligt, max 2-3 öl på en kväll. Det glömde jag bort snabbt när jag gick till systemet för att köpa mina vanliga minst 8 öl. Dessa dracks upp ganska snabbt mellan ca 18.30-21.45. Då slog det mig att krogen skulle stänga kl 22. Jag snabbade mig ut till närmsta krog och beställde en till öl där. Med ursäkten "jag måste ju se hur det fungerar nu när det stänger kl 22". Det visade sig att det fungerade som det var tänkt. Lite missbruksbeteende att jag skulle ha den där 9:e ölen. Att 8 inte räckte. Var nära ett beställa en whiskey + en öl, men nöjde mig i alla fall med ölen.

Det var inte ens speciellt trevligt. Jag mindes fyllan som skönare. Ölen var goda, men känslan var lite av en besvikelse! Det är ju en bra grej i alla fall. Sedan är det ju inte ens kul att gå ut nu för tiden. När det ska vara 1,5 m avstånd. Man får sitta för sig själv och dricka sin öl, otroligt meningslöst och nästan lite skamset. Att storma in 21:55 och beställa en stor stark. Folk fattar ju varför. Funderar även varför jag egentligen bor så nära krogarna. Och inte naturen. Jag hade hellre bott närmare naturen egentligen. Älskar tystnaden, lugnet, skog, gräs, och den friska luften. Man känner sig mer levande och friskare bara av det. Än att bo mitt i stan med en massa trafik, avgaser och oväsen. Och en massa krogar och barer ett par minuter från mig. Det var väl vad jag ville då när jag flyttade hit i 20-årsåldern. Det kanske är dags att acceptera att den där epoken är över nu, och fundera på att hitta något annat.

Nu är planen att återgå till ett i stort sett nyktert liv året ur, men utan några löften. Jag har ett kalas inplanerat och så julen då. Kommer nog att dricka några öl vid de tillfällena men annars vara nykter. Sen tänkte jag ta nya tag i januari-februari åtminstone och vara helt nykter då i stället. Min plan har ju aldrig varit att bli "nykterist" egentligen, men att komma ner till ett normalt, hälsosamt drickande som inte skadar mig.

På återseende ??

Herr Ågren

HerrÅgren

Det blev ganska mycket att skriva .. undrar om nån orkar läsa allt.. ? ?

-----

... Angående mitt psykiska mående generellt så går det väl sakta framåt. Det fungerar bra med psykologen tycker jag. Vi kommer i kontakt med många saker bl.a. barndomen. Och jag tittar mycket på psykologer på Youtube också. Tror att jag har någon form av anknytningsproblematik. Jag har en hel del att bearbeta och hantera där. Jag undrar vad som skulle hända om man undersökte hur många "alkisar" som har "taskig barndom", jag skulle tro att det är en ganska hög andel.

Jag börjar kommer över mitt ex mer och mer. Även om vissa dagar är tunga och jag tar på mig mycket skuld och även oro för henne. Men jag vet att det är det bästa för mig på längre sikt. Vardagen är ganska trist. Jag gillar att jobba hemifrån. Jag behöver inte jobba hårt, när jag väl jobbar är det ganska roligt, och jag tjänar bra. Så egentligen borde man vara lycklig. Jag är ju priviligierad. Men jag är ensam. Jag har några vänner, men vi hinner inte träffas så ofta. Jag har fortfarande ett behov av att öka mina sociala kontakter. De finns, jag måste bara ta tag i det mer själv. Corona-pandemin gör ju inte saken bättre heller.

Jag har väl ändå lite hopp om framtiden. Jag tror att jag kommer orka träffa någon ny, kanske under våren. Det är väl en perfekt tid för att dejta och kanske hitta en romans med lite flyt. Förhoppningsvis är Coronaläget bättre då så att man kan gå ut och hitta på saker med en dejt. Om jag lyckas hitta någon, vi får se. Det har inte varit jättesvårt för mig tidigare i livet men nu är jag äldre och fetare. Jag måste ta tag i detta och komma i form igen!

Over & Out ?

Herr Ågren

En kväll gör ju inget återfall om du fortsätter att vara nykter nu, med de undantag du planerar. Men du får väl tänka till kring antalet öl, hur du ska kunna hålla det nere. Bra att det går framåt även med det psykiska, det ena hjälper nog det andra.. Ta hand om dig och var lite extra vaksam närmsta tiden, det är lätt att halka till igen annars...

Det känns ju som du kunde ta död på en hel del av alkoholromantiken i alla fall. Och det är sant att var sak har sin tid, och att närheten till naturen är att föredra framför närheten till krogen när man blir äldre. Var lite vaksam nu bara så att inte öldrickandet smyger sig in lite långsamt så att du är på ruta ett igen inom några veckor. Det är kusligt lätt hänt har jag förstått.

Klokt att du jobbar med dig själv hos en psykolog. Jag har promenerat i skogen med min dotter psykologstudenten i 2,5 timme och shit vilka djupa diskussioner vi har! Så långt från väderprat man kan komma ?

Kram ?

När du känner att det börjar gå bra så är det lätt att tro att man bara kan köra på som man gjorde förr. Har gjort det misstaget så många gånger själv. Skillnaden för mig den här gången tror jag var att påminna mig själv genom att skriva i forumet i princip varje dag.

Jag tror på dig :)

Bullret