Idag måste bli vändpunkten i mitt liv. Jag vill verkligen inte leva så här längre. Jag tror varje gång att det är lugnt, jag kan begränsa mitt drickande men det är ju inte sant. Jag tänker ofta att jag bara ska ta två glas vin men sen har halva boxen gått och jag förstår inte hur det gick till. Jag vill verkligen inte det här längre. Jag dämpar all min eviga ångest, allt brus, alla känslor och alla tankar med alkohol. Jag har en så bra man, underbar dotter och ett bra jobb. Jag bryr mig för mycket om allt och alla och blir besviken när andra inte är som jag eller då jag inte får samma tillbaka. Idag ska bli den första dagen på min alkoholfria resa och jag hoppas att jag klarar det men jag har börjat tvivla på mig själv. Jag bor i en liten stad så jag vill inte söka hjälp eller gå på AA-möten. Jag söker stöd här istället. Tillsammans kan människor vara starka.

Välkommen hit t forumet!

Här hittar du vänner och kan få stöd. Du behöver inte känna dig ensam och man kan verkligen öppna upp sig!

Jag själv har skrivit länge men inte haft någon längre period av nykterhet utan endast några dagar. Jobbar dock på att bli nykter.

Lycka till idag?

Tusen tack för välkomnande och stöd. Jag har verkligen bestämt mig och nu räcker det. Jag vill förändra mitt alkoholintag och vet att alkoholens dragningskraft är stark men den här gången tänker jag vara starkare.

Välkommen säger jag också, du har hittat en plats fullt av kärlek och omtänksamma människor. Du kommer klara detta.
Försöka byta ut de platser du brukat dricka på till att göra något annat ett tag, vanor är största triggers! Nya vanor dödar gamla med tiden.
Träning och motion är fantastiskt för att motarbeta suget till kvällen. En promenad eller löprunda sätter igång massa naturliga må-bra hormoner som kan göra att du höjer motivationen och känner dig nöjd med dig själv.

Våga bara vara sårbar och svag. Tänk på dig själv och be om stöd av familjen, antingen genom närhet eller behov av egentid och vila, där fungerar vi olika. Våga ge det tid och låta det vara jobbigt, det är inte farligt. Våga känna på ångesten och att den inte kan skada dig. I ljuset ger den tillslut upp. Våga lita på att lust och glädje kommer tillbaka.

Vet din man om dina tankar?