Speciellt med tanke på att du har fått kriga. Riktigt starkt. Helt rätt att skriva "Detta kommer jag att fixa" istället för "Hoppas att jag klarar detta". Stor psykologisk skillnad. Jag tror på dig. ?

Kram

Fungerande_alkis

Så där ja. Nu har jag äntligen klarat en månads nykterhet, på dagen. Det är dock inget jag kommer att "fira", för det kommer garanterat sluta illa. Så jag konstaterar bara att jag låtit bli alkohol i fyra veckor och att det är positivt. Och har jag klarat en månad så borde jag väl klara en till eller två till. Jag har inget sug idag åtminstone.

En dag i taget, sakta men säkert.

Har du klarat en månad klarar du en till galant. Det värsta har du bakom dig. Det viktigaste är att du inte glömmer det hemska, håll det levande i minnet. Påminn dig dagligen om att du aldrig vill dit igen.

Kram ?

Jenna

När jag läser din historia tänker jag bara hur sjukt stark du är som lyckats med det det du gjort. Hoppas verkligen du känner dig starkare och att du nått ditt första mål på resan..
Dela upp nykterhetsresan i delmål.
Och ett varningens finger att när du nått så långt att du börjar slappna av, då ska du vara extra försiktig.

Fungerande_alkis

Tack Jenna, det värmer att höra.

Enligt min app är jag nu uppe i en månad och 24 dagar nykter. Inte en droppe alkohol. Jag har gett mig fan på två månader nu. Tre månader vore inte fy skam heller. Jag försöker att inte tänka "aldrig mer alkohol", men djupt inombords hoppas jag ändå att jag hamnar där till slut. Att jag aldrig någonsin vill utsätta mig själv för det där djävulsgiftet igen. Tänk så skönt att slippa den där kryckan för resten av livet.

Just nu är jag extremt mentalt stressad över saker som pågår i mitt liv. Rent personliga angelägenheter som plågar mig mentalt. Jobbsituation, relationer och annat. Jag dagdrömmer fortfarande om att skruva upp korken på en sjuttis vodka och bara hälla i mig för att döda ångesten. Jag måste ha änglavakt, för jag lyckas hela tiden motstå frestelsen och istället bara utstå den mentala tortyren. Istället försöker jag tänka positivt, slänger mig ned på golvet och gör armhävningar, går ut i friska luften och försöker rensa tankarna.

Det är fan inte lätt det här. Idioten som kom på idén att låta alkohol vara en socialt accepterad drog som vem som helst kan gå och köpa vilken dag som helst i veckan borde ha fått sig en rak höger. Vilken komplett idioti. Så många människor får sina liv förstörda och blir beroende av det här skräpet.

Tack för goda tips. Jag tar den här resan en dag och en månad i taget nu.

Fungerande_alkis

Så där ja. Två månader avklarade.

Bara ett par dagar efter mitt sista inlägg här så höll jag på att trilla dit igen. Jag hade efter många om och men planerat in ett litet återfall. Det var mer eller mindre bokat att jag skulle gå iväg och köpa ett par starköl eller en halv flaska vin. "Bara en kväll". "Bara för att ta bort ångesten för en kväll". "Bara lite grann".

Jag vet inte vad som flög i mig. Jag funderade på hur jag skulle förklara mig här på forumet, för jag ljuger aldrig. Jag är alltid ärlig. Jag började formulera inlägget i huvudet, som jag skulle skriva efter återfallet. Det kändes verkligen inte bra alls, men återfallet var liksom inbokat och klart redan.

Nu till de goda nyheterna. Det skedde aldrig. Det blev aldrig något återfall. Jag härdade ut.

Så där nära har jag inte varit tidigare, så det var ganska obehagligt. Det var som att jag nästan tappade kontrollen över mig själv. Men sedan lyckades jag återta den och inse hur idiotisk min lilla plan faktiskt var. Det kändes genast bättre i samvetet och själen, och nu är jag alltså här två månader nykter, utan en enda droppe alkohol.

Hoppas det går bra för alla där ute.

Starkt jobbat med 2 månader och att du lyckades bryta återfallet.
Det är nog lätt att man låter tankarna på att dricka lite A gå för långt och så går det av vara farten. Läskigt☹

Hoppas du nu tar en tredje månad?
Kram⚘

Jag gjorde inte det, hade dock passerat mina två månader och tror att jag planerat att dricka redan innan jag gjorde det. Men, men - upp igen! Du är grym - hurra för dig! Jag önskar jag hade haft samma styrka och snart kunnat fira tre månader. Det kan du :)
Kram

Herregud vad jag känner igen mig i det! Och det känns som om när jag planerar ett är det som hugget i Sten! Jag kan nästan känna ett litet rus, jag blir glad innan jag har köpt och druckit. Lycklig till och med.
Men. De är så sjukt kortvarigt. För dagen efter kommer. Och man ångrar det alltid. Man kommer aldrig ångra en nykter dag men man kommer ångra en dag med fylla! Lycka till!!!
Kram

Tänk att tanken på forumet faktiskt hjälpte dig att bryta återfallet innan du ens tog det. Häftigt!

Det är viktigt att man inte börjar förhandla eller ”leka med tanken” i just det läget. Så fort tanken ”lite...” kommer är det bästa att ryta ”NEJ” åt den viskande rösten. Det är alkoholdjävulen som sitter därinne i sin igensvetsade plåtlåda och är törstig. Det är inte din egen vilja som vill dricka, det är den förbannade alkoholdjävulen ?

Kram ?