DetGårBättre

AA kan vara en möjlighet, men alla behöver hitta sin väg. Jag trivs på AA men det är för att det är en fantastisk grupp. Är så olika mellan grupperna. Har varit på möten i andra grupper där jag bara velat gå hem faktiskt. Malmö har åtminstone en fantastisk grupp.

Man förlorar inget jobb bara för att man har problem med alkohol. Dock ifall arbetsgivaren hjälper till och du sen inte tar "ditt ansvar" och gör vad du kan så kan man på sikt förlora sitt jobb ifall man inte sköter det eller är full på jobbet etc.

Skam? Många människor har alkoholproblem. Släpp skam och skuld - det kommer inte hjälpa dig för fem öre!

För ditt svar ❤ Nä, visst är skam helt onödigt. Men tyvärr är känslan där ändå. Tror nog att skamen blir bättre, om jag är nykter ett tag.
Nu är det stopp! Den här helgens bravader, skakade om mig ordentligt. Ska på ett aa-möte imorgon. Känns skönt.

De på forumet som besökt AA-möten brukar vara lyriska efteråt, så det blir säkert jättebra. Tänk inte så mycket. Gå bara dit. Just nu är skammen enorm, du är fortfarande typ bakfull. Det lättar. Sträck på dig och var stolt över att du tar ansvar för ditt eget liv. Ni är några stycken som slutat precis nyligen, se till att slå följe och peppa varandra. Det betyder så oerhört mycket.

Välkommen hit!

Kram ?

Sett många nya trådar nu. Känns så varmt här inne. Alla med olika historier men ändå så lika. Och ni som varit nyktra ett tag, är ju guld värda. Tacksam att jag hittat hit.

Smygdrickarn

Jag har inte varit på just AA, men jag gick ett tolvstegsprogram för några år sedan och många av oss bär ju på ett missbruk eller beroende och håller det för oss själva liksom. Döljer det för allt och alla. Alltså det var så sjukt jävla förlösande att sitta med en grupp och bara få tömma ur sig. Och lyssna på alla andras berättelser. Detta forum har väl lite en liknande effekt, fast den blir bara så mycket starkare när man sitter i gemenskap sådär.

Jag trodde det skulle kännas knepigt, men det var mer så att när programmet var avslutat så kändes det tomt, som om man precis förlorat lite av en familj. Jag provar mig själv lite nu och ser om jag klarar mig på egen hand, men annars kommer jag absolut hoppa på motsvarande AA igen. Det finns verkligen en stark psykologisk effekt att känna att man inte är ensam utan hjälpa varandra genom kampen för ett bättre liv.