Tack Charlie70 för hälsningen:)

Idag har jag min lediga dag...har inte lärt mig ännu att hantera de dagar då jag ensam är ledig...eller ja...jag tycker väldigt bra om dessa dagar men det finns alltid ett uns av stress för att jag "måste göra det bästa av dagen" för varför skulle jag annars vara ledig?? Sådana tankar föder ju endast stress...försöker lära mig mer..att dagen blir som den blir. Helst utan alkohol då förstås!!

När jag är ledig är jag väldigt tacksam om inte min man väcker mig när han går upp för jag har så himla svårt att somna om. Det innebär att han kvällen innan min lediga dag behöver plocka ut de kläder som han ska ha på sig nästa dag fast ofta gör han inte det och så var det imorse. Tror han kom in i sovrummet två gånger med en liten ficklampa för att inte behöva tända i taket och sedan var det liksom kört. Å vid sju kom golvläggaren visserligen tog min man emot honom men det var lika bra att gå upp dels pratade dem ganska högt dels så kändes det inte bra att ligga och sova dessutom kräktes vår hund så det var bara att kliva upp och torka spyor. Golvläggaren är fortfarande kvar...hoppas att han är färdig snart för då ska jag gå ut med vår hund.

Som jag skrev igår så känner jag mig ganska låg i stämningsläget..får inte riktigt lust till att göra saker...det är då lätt att jag tappar lite tempo på jobbet...och känner inte riktigt lust till att pynta till Advent. MEN, jag pyntar och gör fint för jag vet att jag mår gott av det när saker och ting är på plats...var och köpte julstjärnor, hyacinter och en amaryllis igår kväll för att slippa trängas med människor. Och jag försöker att återta tempot på jobbet för att jag måste helt enkelt. Högsta ledningen har nu under oktober tom december bestämt att vi ska ha patientmånader och inga möten. Lustigt att man bestämmer det nu i en tid som denna med Covid-19. Så varje vecka ska vi redovisa besök, avbokade besök och uteblivna besök. Fast jag blir inte stressad av det...jag gör vad jag kan och sedan är det bra med det. Jag kan inte hitta på besök. Men sen så klart...vi är en liten habilitering så ser vi att inte vi har tillräckligt med besök så stängs väl den ner. Fastän vi har en fantastisk arbetsmiljö med ett helt fantastiskt arbetsklimat...tror aldrig att jag har varit på en bättre arbetsplats än denna. Helt suveränt! Oj, jag kom visst in på ett sidospår när jag började skriva om min arbetsplats...

Hur som helst lågt stämningsläge ökar sug efter både alkohol och mat. Jag tänker ändå att det är bättre att jag då äter mat än dricker alkohol. Vill få till många flera alkoholfria dagar för att ha kommit in ett den lunken nu när det kommer högtider som är för mig ofta förknippade med alkohol dessutom är jag ledig lite längre vid jul och nyår så desto lättare att dricka. Tycker ändå att jag har börjat på att införa andra drycker än drycker med alkohol och att somliga av dem är helt ok! När jag inte dricker alkohol så väljer jag ofta 0,0% men de ölsorter som jag har druckit då är ganska ljusa även om jag tycker om ljus öl så är de i det ljusaste laget. Är det någon som har tips på alkoholfri öl? Och, är det ok att dricka öl som innehåller 0,5% alkohol? När det gäller glögg så tycker jag att alkoholfri glögg är som saft så den avstår jag gärna ifrån. Har dock hittat en lokal variant som jag inte har smakat på ännu. Alkoholfritt rött vin är som saft så det dricker jag inte. Dricker sällan starksprit förutom snaps till midsommar, påsk och vid jul. Har aldrig hört talas om alkoholfri snaps, finns det? Fast det är egentligen inte så svårt att avstå för mig. Brukar inte dricka julmust så ofta utan dricker hellre svagdricka som vi alltid hade i mitt föräldrahem men tänker att det kommer att bli mer julmust nu.

Nu när jag skriver om det alkoholfria så händer det något inom mig...kanske fokus åt ett annat håll..

Har några samtal som jag ska försöka ta tag i att ringa nu ..tror det känns lite bättre efteråt.

Kram

Kära du!
Nu är det ett kort strömavbrott i din vanligen upplysta hjärna.
Det är alkoholen som GÖR dig låg. Det är vinpimplandet som gör att det är jobbigt att ta tag i saker, att inte känna lust och kraft! Jag önskar dig det av hela mitt ❤️ Och det är fortfarande bara du som bestämmer. Allt annat kan ändras men det kommer aldrig att ändras.
Jag bestämmer! Sätt det som en liten hittepå-tatuering på insidan av din handled, kram ?

När det gäller drycker så tänker jag att man får tänka om. Jag älskar starkvinsglögg och faller mycket lätt på det. Häromdagen var jag på Ica och tittade runt. Beslöt mig för att köpa en av Dufvenkrok med mandarinsmak 0%. Har inte testat den än men vet så klart att det inte blir som det har varit. Själva förväntningarna på drycken får man liksom ställa om i hjärnan. Öl finns det massor att välja på! Mariestads kanske du skulle kunna testa? Snaps fanns för något år sedan på systembolaget. En fullständig katastrof som bara smakade vatten. Tror inte den säljs längre.

För egen del satsar jag på julmust och någon alkoholfri öl i jul. Det blir bra för mig!

Kram!

Jag vet att du har svårt för att ta till dig av tips och råd här. Men Se klart har 100 procent rätt. Du måste bestämma dig.

Kram ❤️

Tack Se klart, Charlie70 och Torn för era inlägg! Blev så glad och varm i hjärtat❤️

Å det är så härligt att höra..det där med strömavbrott...det är klart att det är ett strömavbrott...det pågår fortfarande...men imorgon vill jag verkligen koppla på strömmen igen⚡️??

Å jag tar gärna emot råd...fast kanske inte alla eller jag tar emot dem men kanske de inte biter.....å det är nog så att de råden biter bäst när man varit nykter några dagar/veckor. För så är det ju när man får professionell hjälp om man ser att den behandling/samtal man får inte funkar så avslutar de behandlingen. Allt är ju frivilligt inom behandling tills den dagen då man inte kan ta hand om sig utan det blir ett LVM (tvångsomhändertagande för missbruk).

Var och vägde mig idag på Viktväktarna. Har en fantastisk couch. Som många andra så sa hon att jag kanske bör ta hand om mig själv inte bara familjen och övriga. Vill ju gärna göra andra glada?

Men har iaf pratat m sömnmedicin idag och sagt att jag vill testa en sömnmaskin?Berättade att jag inte tagit kontakt för att jag skulle jobba med mitt alkoholberoende och min vikt. Pratade med en underbar sköterska....inget fördömande...så kanske i januari blir jag kallad.

Ringde även vårdcentralen som ska ringa upp imorgon. Vill fråga om järnbrist och om min högertumme som inte fungerar som den ska.

Ska även ringa min tandläkare imorgon ang sömnmaskin och bettskena. Å det är i så fall det tredje samtalet som jag dragit mig för att ringa...

Till en annan sak... vet att du Charlie70...sa att jag skulle skriva under dagen innan jag druckit men då jag känner att det är jobbigt. Jag har ju inte gjort det pga olika anledningar ...att jag inte vill bli störd om jag tänkt dricka...att kanske ingen svarar ..å kan det hjälpa mig?? Tror ni att det skulle hjälpa mig om jag skriver flera gånger under en dag då jag svajar?

Kram❤️

Håller med om att det inte är så lätt att veta vad som skulle hjälpa just dig. Jag vet av erfarenhet att det är svårt att ta till sig av råd och tips ibland när det känns främmande.
Tycker att du fick en klok synpunkt från din VV coach att du borde ta hand om dig själ. Kanske finns inte orken till det och då är inte heller det rådet fungerande, men det känns som att du är väldigt trött (därav mitt tjatande om järnbrist).
Jag vände mig tillslut till en beroendemottagning. Det var svårt även där. Jag trodde att det skulle räcka långt med viljan att vara duktig flicka och jobba med de uppgifter man fick, men jag var inte helt nykter ens då. Uppgifterna man fick handlade om att sätta mål, att identifiera risksituationer och att sugsurfa. Försöka identifiera, observera tillåta och göra det till ett medvetet val om du ger efter. Precis som SeKlart skriver så bestämmer du. Och som Torn skriver du måste bestämma dig... du kan bestämma dig för att ge efter för suget och dricka eller bestämma dig för att låta bli, men det är ditt val, så låt det bli ett medvetet val. Haha... jadu vad jag inte lyckades med det jag skriver för ett tag sen. Det är lättare att vara klok i teorin, men jag tror att man lär sig av alla tillfälllen, även och kanske extra mycket av när det inte går som på räls. Men börja medvetande göra dina fall och ”misslyckanden”. Att skriva innan är bra, men hinnner du inte, vill du inte. Skriv efter.

Hej Vara frisk.
Testa Easy Rider Bulldog från Gotlansbryggeriet.
Finns på ICA. Lite bitter i smaken.
0,4 % och det är helt ok att dricka ?
Kämpa på
Kram⚘

Tack Kaye för tips på alkoholfri öl och lyckönskningar!

Å tack Sisyfos för ditt svar! När jag pratar m vårdcentralen imorgon ska jag fråga om prov för att kolla järnbrist.

Jag vet att man kan sluta utan att ha bestämt sig även om det är lättare att sluta om man bestämt sig. Källan är beroendemottagningen...och det är mitt hopp??

Ses imorgon?

Lycka till med VC, ja, det behöver ju inte vara järnbrist, men du beskriver en trötthet ibland som inte alltid känns normal. Kan givetvis också vara orsakad av alkohol etc, men om det är nåt annat är det bra att veta.

Du resonerar om drycker och att sluta innan man har bestämt sig. Jag bytte ut mot A-fritt. På så sätt slapp jag bryta både beteende och beroende samtidigt. Man vänjer sig vid smaken på blaskigt rödvin. För nä, det är inte gott, men har man druckit det regelbundet i flera år så har man vant sig vid smaken. Jag dricker Natuero. Verkar vara många andra som fastnat för det på sistone för det är ofta slut numera.
Nosecco vitt bubbel är gott. De vita vinerna är ju mer drickbara. Där finns det flera som smakar helt ok. Men jag dricker det mer sälllan. Det har varit mer rött och ja, som sagt man vänjer sig.
Öl finns det många många riktigt bra. Lågbudget är Falcons blå min favorit. Finns i 6 pack. Sigtuna Non Alco Pale Ale är riktigt god. Kanske 0,5 men jag tror ju inte att det är farligt. Finns alkohol i filmjölk också.
Ingefärsöl, Ginger Joe, smakar inte öl men blir en god drink. Lite rivig, inte så söt. På Glöggfronten vet jag inte alls, jag gilllar inte så söta drycker, så jag har hoppat över glögg.
Du kan ju testa att byta ut mot a-fritt. Det blir på sätt och vis ett enklare val än att sluta helt. Sen kan man lägga av helt (om man vill) när man är nykter och vid sina sinnens fulla bruk igen.

Men denna vecka har det varit svårt med att få strömmen att fungera...få hjärnan att fungera som jag vill. Ibland vet man ju inte alltid vad som är hönan eller ägget...visst heter det så?? Naturligtvis är det grundläggande problemet i mitt liv alkoholen! Så är det absolut inget snack om det!! Men årstiden, högtiderna, pandemin gör det inte lättare. Kan inte den där j-a pandemin bara ta slut!! Å den kommer bara närmare och närmare...Det märks så på jobbet...det blir inte samma stämning som det brukar vara..har en kollega som är en riktig ordningspolis...å det är väl inte fel men man behöver väl inte låta så arg...jag tankar väldigt mycket energi på jobbet så det påverkar mig mycket hur vi har det på jobbet.

Jag kommer inte klara mitt mål för november dvs att ha fler alkoholfria dagar än dagar med alkohol men det är ändå en bättre månad än på mycket länge. Skulle vara fantastiskt om jag kunde klara december. Å vem beror det på om jag klarar den?!?! Jo, men för sjutton det är ju jag. Å livet blir inte bättre av att oroa sig för pandemin..jag kan bara göra mitt bästa...ibland glömmer jag av mig fastän jag är riskzonspatient då är det någon som är för nära....men i det stora hela så gör jag inte det. Träffade ett syskon till en patient i fredags som sa att coronan är en förbannelse....så sant!

Har pratat med vårdcentralen och ska ta prover för att kolla "järnvärdet" samtidigt som jag tar leverprover i slutet av december. På onsdag ska jag träffa en arbetsterapeut för min höger tumme fungerar inte som den ska. Kan inte alltid böja den och den låser sig. Fick kallelse på 1177 från sömnmedicin, har redan fått en tid i december om ca tio dagar. Så på min födelsedag ska jag få min sömnmaskin. Lite läskigt men hoppas att det ska bli bättre med sömnen. Så fastän strömavbrott har jag tagit itu med en del saker.

Och idag började dagen väldigt mysigt...vår dotter sov hos oss inatt..så vi bjöd hem vår son med sambo på frukost inkl våfflor...så tände vi första ljuset tillsammans. Och ja...det är så mysigt med alla ljus, stjärnor, adventsljusstakar ...ja all belysning...samt tända ljus.

Tycker ju om att skriva här på forumet men tycker att det är jobbigt att skriva när jag inte lyckas....men nu är det en ny vecka...och en ny månad...december...som alltid varit speciell för mig..eftersom min födelsedag infaller då. Och jag har alltid tyckt om att fylla år...jag blir äldre för vad är alternativet? Vem vill bli yngre eller inte leva alls? Fast, det känns ju lite läskigt att det blir kortare tid kvar att leva...å dumt är det ju att ev hjälpa till att förkorta den genom att dricka alkohol. Så gode Gud eller om det finns högre makter ge mig styrka att göra rätt val i veckan som kommer!

Tack till er alla som skriver till mig och tänker på mig:)

Varm kram:)

Nu får ta mig tusan strömmen vara på⚡️lägger så mycket tid och tankar på alkohol, på personer som gör mig ledsen, personer som inte medvetet förminskar mig men som har en förmåga ändå att trycka på knappe till den ”lilla” Varafrisk , på vänner som försvinner bort....Så mycket tid som jag lägger på det istället för att ta hand om mig själv!!

Igår blev jag SÅ otroligt besviken på några vänner som vi har umgåtts m tidigare. De äger en fastighet i stan och i början av augusti frågade dem om vår dotter var intresserad av en lägenhet i fastigheten vilket hon var.
Jag frågade min man om det är verkligen är så att kommer få hyra den när den blir ledig. Min man ringde för att fråga ..och jo då den skulle vår dotter få hyra men man visste inte när i tid den skulle bli ledig. Igår åkte jag förbi huset och där stod en flyttbil...min man ringde och frågade om ngn höll på att flytta in och jo då så var det. Så där rök den lägenhet..möjligheten t ett annat boende för vår dotter och dessutom ngt som skulle påverka hennes hälsa.Hon vet inte om det än men jag vill vara tillsammans m henne när jag berättar. Ska hämta henne efter jobbet å då ska vi åka upp t ett friluftsområde och gå/springa en runda?

Men det som gjorde mig glad igår var att jag var med min dotter så hon fick storhandla eftersom jag har bil. Dessutom har en kuratorskollega sagt upp sig och jag får stanna kvar på min arbetsplats där jag trivs så bra.och som ligger i min stad.

Så nu är december här och jag ska göra allt vad jag kan för att göra något bra med tiden..med månaden?☃️??????

Kram?

Sätt på strömmen och släng alla ”om” och ”men” överbord. Se till att styra din skuta i hamn nu. Den förtjänar en viloplats i en lugnare hamn.

Kram ?

....i form av ström...batterier...fast det jag behöver allra mest är att hitta tillbaka till den Varafrisk som hade en fyra helnyktra dagar för två veckor sedan och även om det inte var Yippee så var det SÅ mycket bättre än så som jag tillbringat mina senaste dagar.

Dagar utan alkohol gör att min självkänsla stiger, jag ser omvärlden med annat ljus, tar emot vad som sägs mer klarsynt. Dagar m alkohol innebär någon slags sörjig dimma där tron på mig själv minskar och jag är mer gråtmild....

Så jag ska ta dubbarna på...å göra allt vad jag kan för att inte kana av vägen idag.....??

Kram till oss alla som kämpar?❤️

”Dagar utan alkohol gör att min självkänsla stiger, jag ser omvärlden med annat ljus, tar emot vad som sägs mer klarsynt.”

Det är så bra att få det svart på vitt. Och hela tiden påminna sig om känslan man vill uppnå.

Chill helgkram ?

Vad jag önskar att du hittar en väg ut ur mörkret. Du är ju precis så där klarsynt som du önskar att du vore. Egentligen.

Utan att lägga sten på börda, det är nog dags att omvandla dina tankar till handling. Visst, jag vet att du vet, men jag börjar bli orolig. Det blir ju inte precis lättare för var dag det går tvärtemot vad man vill/önskar. Både fysiskt vad gäller alkoholen och psykiskt vad gäller känslan av att misslyckas.

Ge inte upp, Varafrisk. Hitta en annan väg, någon måste leda dig rätt.

Vill också säga att du finns i mina tankar. Ofta. Även när jag har en mer passiv forumperiod. ?

Kram till dig

Tack Andrahalvlek och Vinäger för omtanke❤️

Och, jag tror att det var just ditt inlägg idag som tog tag i mig, Vinäger❤️Så jag avstod ifrån att åka till systembolaget. Dagen är inte slut men det finns inget att dricka mer än alkoholfritt. Ska åka och handla lite mat men kommer inte att köpa någon starkare öl än alkoholfri samt ev äppelmust.

Jag känner att jag faller längre ner...det blir mer sörjigt. Dricker oftast inte mer än tidigare men alkoholen påverkar mig på ett annat vis, tycker jag. Min självkänsla sjunker..jag blir mer gråtmild...ja jag tappar bort mig själv helt enkelt. Skriver sms som inte är elaka men som jag egentligen inte vill skriva.

Det är oroligt med pandemin men alkoholen underlättar verkligen inte. Nu hänger alkoholen som ett tungt grått moln över mig....men jag vill att det ska spricka upp ...precis som jag behöver spricka upp...börja handla...och idag är strömmen på. Den är svag men den är iaf på⚡️

Kram från en lite låg Varafrisk men dock nykter???❤️