Finns inga genvägar kring de där dagarna dessvärre. Ibland tänker jag att jag är en amason som hugger mig igenom terrängen, numera hänger det sällan ihop med alkoholsug. Men de där skitdagarna kommer då och då, och om alkoholen lockar är det bara att hålla emot.
Ingen, alltså ingen nykter dag är sämre än en baksidag.
Viktigast först- vara nykter. Allt annat kommer efter det. Imorrn är det bättre! Kram ?

Det kommer nog aldrig det perfekta tillfället att sluta. Ibland när jag slutar i panik över att inte kunna fortsätta så här så blir jag helt utmattad av att bita ihop käkarna och kämpa. Till slut orkar jag inte mer och ger efter. När jag inte är lika panikslagen och slutar för att jag vet att det är rätt sak att göra, inbillar jag mig att jag inte har så stor problem.. och ger efter. I fredags kväll orkade jag inte mer. Drack ändå igår för att jag var så beslutsam över att jag skulle sluta. Vad gör en dag mer eller mindre, viskades det på min axel. Idag har jag gått runt på folköl. Det spelar ingen roll hur eller när jag slutar. Jag ska bara sluta. Jag slutar nu. Hällde ut mina 3,5:or och rider ut stormen. Inte bita ihop eller kämpa utan bara inte ta första glaset.

Jag har funderat på varför vi ger alkoholen all denna uppmärksamhet.
Alla tankar på den!
Tror att livet blir roligare med den med mera, med mera.
För ett liv utan A måste den bli ointressant, inte värd vår uppmärksamhet.
När jag läser hur du kämpar så önskar jag verkligen att du ska finna den känslan.
Hoppas det går bättre denna gången.
Det är ingen rak väg till ett nyktert liv. Och någon gång får vi hoppas att poletten trillar ner.
Jag hoppas också på att insikten och nykterheten skall bli en naturlig del av mitt liv.
Kram⚘

mm mm

Har varit nykter på vardagarna (för det mesta) och fallit dit på helgerna. Förra helgen fortsatte in på vardagarna. Behöver bryta det här mönstret. 3 månader till att börja med och sedan nytt beslut. En dag i taget. Dag 1 idag, en fredag. Det är bra. Det är dags nu. Verkligen dags. Jag ser fram emot att finnas tillgänglig för mig själv och min familj. Hur tråkigt det än kommer bli i början är det ingenting mot hur tråkigt det är att sitta här bakis. Inte ens att dricka är roligt längre. Den här gången ska jag skriva oftare här.
Kram ?

Ovan vid att vara utan alkohol en fredag. Tankarna kommer på autopilot men jag korrigerar mig själv. Nej, jag kommer inte dricka idag. Vet att det inte är någon större grej med att tankarna kommer. Det är bara en vana. Det blir kinamat och Loka. Kanske kolla på Idol med barnen om de vill.
Trevlig fredagkväll alla!
Kram ?

Ja, det är ett bra sätt att tänka. Oftast har jag blivit rädd och stressad av tankarna. Och framförallt, tvivlar på mig själv. Är det något som triggat mitt drickande tidigare så är det rädsla, stress och dåligt självförtroende. Men den där meningen ger ett lugn och känsla av kontroll. Tack!
Kram ?

Vaknar upp med den där orättvisa huvudvärken. Den utan baksmälla. Men till skillnad från tidigare släppte den efter ett stort glas vatten. Gott kaffe, äggmacka framför Vinterstudion och längdskidor. Frost och minusgrader ute. Rastlösheten gör sig påmind. Vill städa och julpynta men energin är låg. Än så länge inga överraskningar, avståendet från daglig alkohol följer de givna mönstren av tomhet och olustkänsla. Bara att hålla ut. 3-åringen trotsar i huvudet, jag hör vad den säger men jag bestämmer. Behöver uppfostra den... och mig själv :)
Hoppas ni får en fin lördag.
Kram ?

Jag klarade första helgen! Ja, jag vet att dagen inte är över än men idag är jag nykter. Helt säker. Det är ju 1a advent och det ska julpyntas här i familjen. Så underbart! Julhelgerna har aldrig varit förknippade med alkohol för mig, kommer dock sakna vinglöggen eftersom den som barnen dricker smakar bara sött och jävligt. Ska se om det finns en vit alkoholfri och hoppas att den är bättre.

Annorlunda den här gången är att jag sovit bra. Annars brukar sömnen bli lidande första veckan men nu har jag sovit 10h/natt hela helgen.

Nu när jag har klarat av mina morgonrutiner (kaffe, snus, alkoholhjälpen) kickar jag igång söndagen med att bära upp alla julkartonger, steka ägg, långfrukost framför Vinterstudion.

Önskar er alla en Glad Första Advent ???

Kram ?

Smygdrickarn

Låter som en toppenhelg ju! Bra jobbat och glad första advent!

Vet inte vad som är värst.. att dricka och alla skuldkänslor och baksmällor som hör till eller att inte dricka och tycka att allt är så evinnerligt tråkigt, tröttsamt och att aldrig vilja göra någonting med familj eller vänner. Nykter i 3v och jag pendlar mellan pest- eller koleratankar. Ge upp nykterheten eller acceptera ett liv fyllt av tristess. Just nu mår barnen sämre av att jag inte dricker. Jag med. Min relation med. Jag är den pisstråkigaste människa som finns.

Allt är skit!

Anonym26613

Nykter 3 veckor! Bra jobbat ???

Jobbigt att vara så tråkig att man måste dricka sig trevlig och glad. Är det verkligen så?? Att du är "dig själv" bara när du dricker? Var du tråkig som barn också??
Det tror jag inte. Jag tror du är en fantastisk människa, men att A vill hitta sin väg tillbaka till ditt liv. Kasta inte bort allt jobb du gjort.

Berätta mer. Hur har 3 veckor varit? Varför slutade du?

Oavsett, ha så fin kväll som möjligt. Kram ???

för ditt svar Miss Mary Poppins! Jag har försökt formulera ett svar i tankarna både igår och idag. Jag brukar ha lätt för orden men det är som att en stor vrede skuggar dem. Tänkte att jag gör mitt bästa att svara även om det inte blir så som jag jag vill ha svaren skrivna. Det satte igång en tankeverksamhet hos mig och det väl det viktiga.

Jag var väldigt social, glad och positiv som barn, alla tyckte om mig och jag tyckte om alla. Min egen mamma hade nog lite svårt för att jag var så omtyckt. Min pappa sa en gång till mig när jag blev vuxen, vi satt och pratade om varför hon varit så sur och tvär mot mig, din mamma har alltid varit avundsjuk på dig för att alla tycker om dig. När jag dricker blir jag som jag var när jag va liten. Gör roliga saker, skrattar, älskar, tar tag i saker utan att tycka att det är jobbigt. Jag styr upp träffar med vänner, spelar tv-spel med barnen, lagar härlig mat, har fina kläder, smycken, sminkar mig osv. Jag tycker om mig själv.

De tre senaste veckorna har varit, apati, ilska mot mannen, tycker inte om mig själv, vill vara ensam, fula slapparkläder, smink sen 3 dagar kvar i ansiktet. Arg över att jag inte är lycklig. Om jag "lagar" mat blir det fryspizza, hamburgare och mamma scans köttbullar. Stackars barn. De tittar på mig och säger: Mamma du ser så ledsen ut.

Varför slutade jag den här gången? Det var ingen aha-upplevelse eller en bestämdhet. Jag har under 1,5 års tid gjort otaliga försök att sluta, misslyckats, börjat om. Det är som att jag glömt bort varför jag ska sluta. Jag bara gör det igen när jag druckit varje dag i ett par veckor. När jag dricker är det inte pga sug utan för att få energi, tycka om mig själv. Dessutom har det blivit som en vana, jag lyfter glaset på samma vanesätt som jag kollar på mobilen.

Tack för att du skrev till mig. Dina frågor är "svåra" och det tackar jag också för. ?

Status quo. Inte bättre, inte sämre. Nykter. Härdar ut. Sover 11h/natt. Kan inte göra så mycket mer.
Trevlig fredag alla! May the force be with you.
?

Jag tror också att en del av tristesskänslan är beroendet som vill jobba upp skäl för att börja dricka igen.. Det är liksom slugt, det vet att du inte kommer dricka bara för att du känner dig sugen, så då försöker det med tankar om att det blir sämre för alla andra när du inte dricker, att du skulle vara tråkigare utan alkohol . Jag är säker på att du kan hitta tillbaks till alla dina härliga sidor även utan alkohol. Men så länge beroendet tror att det har en chans kommer det att försöka brotta ned dig med de här känslorna. Så jag tror det kan hjälpa att försöka se de negativa känslorna så, som något du undermedvetet använder för att ge dig själv tillåtelse att falla.. De är verkliga också, jag vet, men åtminstone för mig gick de över. Lite mer för varje gång jag gjorde klart för mig själv att jaha, jag känner mig omotiverad till allt, ser inte fram emot något, orkar inget- men jag tänker ändå inte dricka! Att jag liksom gav fingret åt det där beroende-gnatet från hjärnan om hur tråkigt jag hade utan alkohol. Och långsamt började saker kännas kul igen..

Anonym26613

Tack själv att du orkade svara. Det du skrev fick mig också att tänka. Jag kommer säkert med flera kluriga frågor i framtiden ??❤

Jag är ganska sprallig av mig. Men vågar inte riktigt vara det i vardagen, för att inte uppfattas som barnslig. Men när jag drack kunde jag låta den sidan komma fram. Men nackdelarna tog över. Glad på kvällen, krampade i ångest på natten. Kunde inte fokusera på jobbet. Men maten var lyxig och barnen hade det kul med disco på en onsdag.

Som du hör... vi kanske brottas med samma frågor. Men jag ska verkligen försöka att peppa dig under denna jobbiga period. Det blir bra det här ❤???❤

Tittar in här och skriver ner några rader för att se tillbaka på.
Det rullar på. Den senaste dryga månaden har jag kommit ur vanan att inte dricka så ofta och så mycket. Blev lite mjukare mot mig själv och bestämde mig för att inte ha nolltolerans mot alkohol. Det funkar för mig just nu och det ger mig en stolthet. Hur det blir i framtiden får jag ta beslut om då. Som läget ser ut just nu så dricker jag ett par öl på helgen. Max 3 standardglas i veckan uppdelat på flera dagar och jag känner mig konstigt nog nöjd med det. Har mer energi, är gladare, vaknar aldrig trött eller bakis längre.

Har träffat vänner 3 gånger, både hemma hos dem och ute på restaurang, utan att dricka alkohol. Detta är vänner som jag brukar dricka med. Skönt att vara nykter inför barnen och dessutom kunna köra hem. Tankarna på alkohol finns där ibland, jag noterar dem men de går över väldigt fort. Och framförallt jag behöver inte A. Ett lugn har infunnit sig, förmodligen för att saker och ting börjar falla på plats och jag tvingar inte mig själv till något jag inte klarar av. Fokus är att må bättre och hitta en hållbar livsstil och där får inte överkonsumtion av A plats. En iskall alkoholfri öl i den värmande solen passar mig alldeles utmärkt och jag saknar ingenting.

Jag har förändrat mitt drickande. Tacksam.

Kramar ?

Jag valde en helt nykter januari för att kunna ta ett nytt beslut och se om jag kunde hitta ett nytt sätt. Det gjorde jag. Jag vill inte på något sätt romantisera att kunna ta ett glas då och då och rekommenderar inte detta sättet framför något annat. Jag vet verkligen hur hårt man kan sitta i rävsaxen och trodde aldrig, som ni läst om tidigare att detta skulle funka för mig. Det gör det kanske inte i längden, vem vet. Alla måste göra på sitt sätt. Hade detta varit i höstas hade det INTE funkat för mig. Det gör det kanske inte framöver heller. Just nu är jag inte orolig för mig själv, just nu är detta bra för mig.

Anonym26613

Berätta gärna sedan hur resan fortlöper. Jag är intresserad av att få läsa om alla typer av erfarenheter och det är inte många som beskriver måttligt drickande. Försöker själv komma ihåg hur mitt drickande ökade från måttligt till problematiskt men mins inte. Vad jag önskar är att hitta någon typ av handbroms som jag kan dra om lagom goes crazy.

Bra jobbat ???