Plus

Hej
Ny här på forumet.. Har använt alkohol nu i 6 år för att fly från verkligheten. Försökt sluta flera gånger men inte lyckats.. Föra vecka nåddes botten kom full till jobbet aldrig hänt förut, men hade tänkt ”jobba hemma” och passade på att ta några glas vin. Sen blackout och tydligen varit på jobbet. Helgen var hemskt tvingade mig till jobbet idag. Chef. Hade möte med mig , orolig för mig ska kontakta företagshälsovård . Jag är stolt att jag gick till jobbet men känns jätte jobbigt inför morgondagen . Har i kväll varit på digitalt AA-möte en introduktion, verkade rätt intressant (jag behöver ju all hjälp jag kan få) Någon här som har tips på ett bra digitalt AA grupp? Nu när det värsta hänt kanske lika bra kommer ju få hjälp av företagshälsovården och mina medarbetare kommer ha koll på mig ? Ska lyckas denna gång och bli nykter alkoholist. Frisk blir man ju inte men tänk att alltid vara NYKTER och aldrig vara bakfull med super ångest. ?

Lite trist att det skedde på det viset, men som du skriver så kommer du att få hjälp. Det är trots allt positiv, åtminstone är det min erfarenhet.

Plus

Har redan hunnit läst flera intressanta inlägg här.. dags och sova så jag orkar med morgondagen .

Hej!
Ja fy vilken mardröm, men förhoppningsvis blir detta en vändning för dig!
Är nyfiken på digitala AA möten, hur hittar man dem?

Smygdrickarn

Jag gjorde själv en väldigt dum sak för några år sedan, men valde självmant att kalla chef+HR till ett möte på jobbet och lade korten på bordet. Det triggade en lång händelsekedja, men det kändes någonstans där trots att det var jobbigt som fan att blotta sig så, så kändes det liksom bra. Att få hjälp och att slippa ljuga/dölja sitt problem. Lycka till!

Hej, jag såg att du hade läst alla mina inlägg och blivit inspirerad. Vad glad jag blir! Kan ett enda av mina inlägg få någon att inspireras till att ta tag i sitt drickande så blir jag jättenöjd. Nu när du själv verkligen vill bli fri från alkoholen så tycker inte jag att det gör något att personerna på din arbetsplats vet om problemet. Tvärtom, det är bara bra. Nu slipper du oroa dig för att berätta för dem att du slutat dricka i framtiden. För det tycker många är jobbigt, att berätta för andra. Det gjorde jag med i början, totalt i onödan visade det sig. Men det vet du ju nu när du har läst alla mina inlägg. Mycket fiskesnack fick du på köpet också.?

Skriv och läs mycket här, det var en avgörande faktor för att jag är där jag är nu. Och ha tålamod och kämpaglöd , det här fixar du! ?

Plus

Otroligt 5 dagar som nycker har faktiskt gått fort men vill fortfarande dricka efter jobbet. Var och handlade i dag valde en affär som låg långt borta från systemet så jag inte skulle bli frestad att gå in litar inte på mig själv. Går ok på jobbet men känner mig otroligt bortgjord ?. Nu bara orolig hur jag ska klara helgen, har under de här fem nyktra dagarna varit på digitala AA möte varje dag hjälper faktiskt. Ska va med på AA i helgen oxå hoppas det hjälper så jag inte köper sprit och häller i mig. Måste tänka på alla fördelar bara det som att vakna utan att må illa och med huvudvärk är ju värt att inte dricka. ?

Jag tror det är bra att ha en skrämselfylla i bagaget. Den kan man ta fram när hjärnan börjar komma med tankar om att det kanske inte var så farligt, man kanske inte hade så stora problem.. Och det som är så skönt är att du har möjlighet att aldrig behöva vara med om det igen.. Det är en bra motivation för att sluta dricka. Man får sin värdighet tillbaks.