Helt ny här men legat och läst en stund och bestämde mig för att skriva eget.
Har haft problem med alkoholen i stort sett från start... men senaste året har det börja eskalera, dricker så att jag får extrema minnesluckor.. hamnar i konflikter med familj och vänner. Skjuter på saker som anses viktiga, slutat ha energi till såsom längre promenader med vovven på kvällar och helger för att jag valt att dricka vin ist. Bestämde mig för att ha en vit månad i november! Det gick bra. Men trodde självklart att jag skulle kunna dricka normalt efter. Men nej, 2 fyllor redan varav 1 lett till 4 timmars telefonsamtal med min stackars mamma som är orolig och inte vet vad hon ska göra eller hur hon kan få mig att ta tag i livet!
Det tänker jag göra nu! Blir ingen ”vit månad” de blir en vit period och kanske till å med ett vitt liv!
Med vänlig hälsning, Frida

DagsförFörändring90

Hej Frida!
Jag känner igen mig så väl i din text och startade igår min första tråd här på forumet. Förstår så väl känslan med fyllor som ständigt spårar ur och oroliga föräldrar och anhöriga som resultat. Jag har själv haft ett par sådana samtal med anhöriga den senaste tiden och det är så otroligt smärtsamt. Det är tufft att hamna i konflikt med anhöriga och inte minst när man i nyktert tillstånd inte vill dom annat än väl.

Bara att våga skriva ut om sitt problem här och faktiskt sätta ord på känslorna tyckte jag var en stor befrielse. Hoppas det känns så för dig också. Och även om jag är lika ny som dig här så säger jag välkommen :)

Du är i gott sällskap. Vi är många här på forumet som varit i liknande situationer med liknande tankar men med varierande resultat.

Det vi alla nog har gemensamt dock är att ingen av oss slutade direkt efter att vi fick första funderingen på att vi förmodligen borde ändra på våra alkoholvanor.

Jag hade en vit November förra året och tänkte som du att jag börjar dricka normalt efter det. Men det gick inte så bra. För mig tog det ända fram till augusti i år att förlika mig med tanken att jag inte kan dricka normalt utan måste sluta helt och nu är jag nykter sedan fyra månader.

Härligt att du har framåtanda. Ser du bara upp så blir din resa kanske inte lika guppig som många av oss andras blev. Det finns ett program här du kan gå igenom som i alla fall jag tycker att det hjälper mig. Fortsätt gärna att skriva här också, det tror jag också är bra. Både när det är uppåt och neråt. Det hjälper ju om inte annat dig själv kanske att identifiera vad det är triggers du har som gör att du får sug på alkohol och med tiden kan du hantera dem bättre och bättre.

Lycka till och hoppas vi ses fler gånger härinne!

Ja det var befriande! Trodde aldrig jag skulle skriva öppet om det på ett forum! Men varför inte om det kan medföra något bra! Samt bli peppad och peppa ??

Tack för peppandet samt tipsen! ? tar åt mig och ser fram emot att starta dag 2 av nyktert imorgon! Kommer försöka klicka in här minst en gång om dagen och speciellt om sug eller (skit samma tänk) kommer ??