det är helt logiskt att jag har börjat dricka igen. jag har sett, känt och hanterat varningssignalerna. jag har varit duktig. och nu sitter jag ändå här, sjukskriven från jobb pga att jag drack fram till 08 imorse med en vän. det hände inte bara, jag valde det. fy fan vad jag förstör för mig själv. jag ville ju till jobbet? jag trivs ju sjukt bra och jag är stolt över det jag gör? så himla onödigt. livet skulle ju vara lättare om jag slutade fälla krokben för mig själv.

nu sitter jag här, bakfull och extrem kemisk ångest. jag vet att den går över. jag ska andas mig igenom det. inte fastna i självömkan och självhat. för det är så motsägelsefullt egentligen, att tycka synd om sig själv och avsky sig själv samtidigt. det är ångestens svar på att ha kakan och äta den också. och den hjälper ingen. men vad fan hjälper då? jag vill bara försvinna ur min kropp och begrava den här dagen under en sten. radera allt från första glaset fram tills nu. jag behöver inte fler sånna här dagar. jag vill inte ha fler sånna här dagar. jag ska inte ha fler sånna här dagar.

så vad hjälper? jo att faktiskt ändra mitt beteende. inget kommer ändras om jag inte ändrar mitt beteende. ångest eller inte, jag ändrar mitt beteende nu.

nu klättrar jag upp ur hålet bit för bit.

nu har jag tagit beslutet att söka hjälp via en beroendemottagning. det känns läskigt men nödvändigt. jag behöver hjälp. jag tror att jag sjuk i detta. och är jag inte det än kommer jag bli det om jag inte ändrar på nåt.

nu får jag ge mig en klapp på axeln och tillåta mig själv vila. detta kommer ta tid. även om jag vill lösa allt på direkten för att bli av med ångesten.

Den där Kemiska bakisångesten är fruktansvärd, finns nog på riktigt inget värre! Jag blir i det närmaste paranoid av den ångesten och typ tror att hela världen hatar mig! Så du är inte ensam om den känslan! Du har gjort ett misstag som drack och du är medveten om det! Jättebra! Du vinner inget på att slå mer på dig själv, det som är gjort är gjort och nu kan du endast påverka hur du ska göra framåt, dvs inte dricka. Vi är många som kämpar, fortsätt läs och skriv i forumets det hjälper bra!

Är inte skönt att vara i, kletigt att klättra upp från.
Så bra att du tagit kontakt med beroendemottagning. Jag fick ett jättefint och stöttande bemötande när jag sökte hjälp. Önskar och hoppas dig detsamma ?

Smygdrickarn

Beroendemottagning hjälpte mig massor. Otroligt nervöst och ångestladdat i början, men helt galet förlösande att få hjälp.

nu har jag fokuserat på återhämtning och välmående i några dagar. jag mår tusen gånger bättre än i onsdags men ännu inte bra. men jag är okej. bara jag håller mig till att fokusera på detta. inte "unna mig" ett glas vin för att jag mår "bra". och det ska bli så skönt att få stöd av beroendemottagningen.

är nervös inför julen. det var min värsta tid under uppväxten, precis som för många andra. pappa drack obegränsat och mamma försökte hålla fasaden inför släkt och vänner. klassiskt. fan vad jag inte ska hamna där. jag ska bara göra bra saker för mig och min familj, inte arrangera planer utifrån när jag kan dricka.

tack för allt stöd!

Smygdrickarn

Julen var då jag som barn fick ljuga för alla vänner för att mamma låg utslagen i spyor på köksgolvet lagom till att kalleanka var slut. Utåt sett trodde alla vi hade ett vackert julfirande. Julen är det värsta jag vet, men har lovat mig själv att barn ska aldrig få se mig redlös iaf.

Kämpa på och bra med återhämtningen!

Nu börjar jag sakta men säkert prata mer öppet om min problematik med min man. jag berättar och förklarar hur jag känner och vad jag upplever som problematiskt i bådas förhållande till alkohol. och det tas emot bra. väldigt bra faktiskt. vi har tagit beslut om en helt vit jul och vi har pratat med de som vi ska fira med. nu känner jag mig lugn.
jag har också bokat in bedömning hos e-stöd (beroendemottagningen). känns läskigt men så värt.

det kommer kanske faktiskt bli bra? hmm ny känsla.

Kaffetanten88

Jag är i det där mörka hålet just nu. Kemisk ångest. Har skrivit till beroendecentrum och är också rädd. Men så skönt det ska bli att få hjälp. Heja oss för en vit jul!