Trött på mig själv. Var aktiv här för 2 år sedan. Kände mig stark, höll mig nykter men senaste månaderna har jag fallit rakt ner i en mörk grop. Frun fick Parkinson . Ena dottern chrons och yngsta psykiska problem. Har hållt i hop familjen i alla år. Men då jag inte orkar, då faller jag. Ska aldrig känslan komma när man kan lita på sig själv.. faaaan

Beklagar det som hänt med din familj! Förstår att det är tungt och att du bara vill ha styrka för att orka. Eller dricka något för att slippa tänka/känna.
Tyvärr så är det ju inte lösningen...
Och det vet du ju säkert då du varit med förut.

Styrkekram!

Tomen, jag minns att du skrev här för nått år sedan. Välkommen tillbaka eller vad ska man säga. Det låter som du har det riktigt kämpigt just nu.
/Mrx

Ja, har gått hur bra som helst ett tag. Sedan började bekymmer att hopa sig. Extremt korkat och tro att man klarat sig ur demons grepp. Konstigt. När man som mest behövs för andra så fegar man ur o börjar kröka igen :-(( .

Du var bland de första som skrev till mig när jag var ny här, vi kämpade ju våra första månader samtidigt.
Vad tråkigt att höra att du haft det så tufft, och fullständigt logiskt att inte orka kämpa med nykterheten under de omständigheterna. Men du vet ju att du har den där kraften inom dig, snart kämpar du dig upp igen.
Heja dig för att du hittat tillbaka!

Kommer i håg dig. Hoppas allt gått bra för dig? Hade en period när jag ville snappa upp nya så ingen kände sig ”osedd”
Ville bara klaga av mig. Blev 3 dagars krök förra helgen Fred-Sönd och nu nykter andra dagen. Men märkt i min comeback att mitt drickande föröndras. Gått från mer öl och vin till starksprit. Får köra till bolaget varje vecka o fylla på Frugans förråd med dyr gin.
Nääää Herr P klarade inte av trycket från inre kärnan o allt som hänt i samhället . Men.. Är inte golvad ännu. Ska jobba hela helgen och tänker fan va nykter ??

Vi har ju räknat vita dagar tillsammans tidigare. Har ett svagt minne av att du också plockade fram din soda stream eftersom det blev jobbigt att släpa hem bubbel vatten. Jag är ej helvit nu för tiden. Jag har valt att dricka kontrollerat och det funkar rätt bra för mig. Jag håller fortfarande på med öl och rödtjut. Jag har jobbat hemifrån sedan pandemin bröt ut och känner mig uttråkad. Min fru jobbar så jag är mycket ensam. Vi kan inte ens besöka barn och barnbarn. Du verkar ju ha det jobbigt med sjukdomar i din familj. Vi får stötta varandra här på forumet. En dag i taget ?
/Mrx

Ja Det stämmer. Soda stream blev det mycket av, och så mycket bättre man mår. Har klarat av 3 vita dagen idag, trots ett jäkla sug idag att strunta i FHM restriktioner både vad det gäller covid och sunt leverne. Men gick till bilen i stället för baren och åkte hem till frun i stället . Vet att morgondagen blir jobbig pga sjukdomssituationen, men ska fan ta mig igenom den också och stötta familjen i stället för att sitta som ett fyllo på nån sunkig bar o tycka synd om mig själv. Bara att kämpa!!

Du gjorde ett bra val. Ingenting blir bättre av att dricka alkohol. Jag valde att dricka alkohol igår. Frun jobbar skift och gick på ledighet. Hon ville dricka vin igår och jag hakade på. Ingenting skumt hände men det var rätt onödigt. Jag känner mig bara trött och seg idag. Jag tänker inte dricka alkohol den närmaste tiden. Jag har liksom fått nog igen. Pandemin är kvar och jag är uttråkad även efter gårdagens intag. Visst blev det lite roligare en stund under berusningen men inget bestående. En dag i taget ?. Tomen, ska vi köra resten av december sober? Isåfall är jag på dag 1.
/Mrx

Loggar in och ser att du är tillbaka, Tomen. På gott och ont, förstås. Som alltid. Bra ändå att ta tag i problemen.

Jag som har onormalt bra och ibland onödigt minne kommer ihåg att jag blev tillförordnad lucköppnare och tillika Lucia i din förra tråd. Letade upp inlägget och kopierar nu in min dikt från den dagen för två år sedan:

God luciamorgon! ?️

Som tillförordnad lucköppnare i dag och tillika utnämnd Lucia (det var minsann inte i går, inte i förrgår heller för den delen) vill jag försöka ge alla en fin start på dagen.

Dagens lucka är fylld av omtanke och presenteras som sig bör denna morgon på vers.

?⭐?⭐?⭐?⭐?

Stolthet

Ett ljus vill jag bära
för dig som är ledsen
som kämpar mot flaskan
i smyg där ingen ser

Ett ljus vill jag bära
för dig som är ensam
som så gärna önskar
att få vara som "dom"

Ett ljus vill jag bära
för dig som är rädd
att A ska gå före
både jobb och famij

Ett ljus vill jag bära
för dig som är modig
och törs ta upp kampen
mot vår fiende A

Ett ljus vill jag bära
för alla oss kämpar
som försöker vårt bästa
att i själ få ett lugn

Ett ljus vill jag tända
för forumets omsorg,
gemenskap och stöd
här är vi alla en del

Ett ljus vill jag höja
för vårt människovärde
du kan mer än du anar
lova att tro på dig själv

Med ett ljus vill jag lysa
upp stolthetens boning
så skör men så viktig
när vi gjort något bra

Ett ljus vill jag ge dig
och få dig att förstå
att trots några bakslag
är du fantastisk ändå

?⭐?⭐?⭐?⭐?

Kram till dig, Tomen

Först med ett stort leende att du minns vinäger.. Sen ett otroligt tack för den fina dikten som fick mig otroligt rörd...Tack ❤️

Mrx. Jag är på.. Behöver en kick och utmaningar. Har i dag.. hmm är ju 7 dagar idag . En vecka.. psyket kasst,, men ändå bättre än att vakna upp bakis. Jag tror jag kan behöva några dagars försprång på dig. För sista tiden har jag inte klarat av det socialiserande drickandet som du har styrkan till. Men soda stream.. here we come

Tomen, nu kör vi. Soda streamen kommer att få det jobbigt fram över. Mitt psyke är oxå svajit just nu. Pandemin har gått hårt fram med alla mina sociala kontakter. Har suttit hemma och jobba sedan början av mars. Vädret är skit och det kommer aldrig några nya filmer på cmore. Jag behöver oxå en kick och ny energi. En dag i taget ?

I min del av landet lyser snön som alltid med sin frånvaro. Men alkoholmässigt känns det bra. Varje morgon känns det jäkligt bra. Mycket funderande på nätterna o för lite sömn. Men att slippa ångesten som alkoholen ger är värt så jäkla mycket . 12e dagen nu. Tror jag.

Det blir bara lättare för varje dag. Se upp med om alkoholdjävulen börjar viska i ditt öra: ”Så farligt var det nog inte, ett glas kan du nog dricka”. Ryt ”NEJ” direkt, börja inte förhandla!

Kram ?

Den djävulen har viskat hela dagen, men i dag vann han inte. Forsätter nykter o han kan väsa hur mycket han vill. Just nu får han inte mig.

Tomen, Bra jobbat! Den där alkohol djävulen ska du inte lyssna på. Ingenting blir bättre av att du faller och dricker gift. Du vet precis som jag att vi mår bäst när vi dissar alkohol djävulen. En dag i taget ?
/Mrx

Än så länge funkar det. Julmust och sodavatten . Men,, ångesten förbättras ju med nykterheten. Men blir lite skrämd av mörkret och tomheten jag känner. En likgiltighet för allt jag kämpat för.. Får nog ta tag i det efter helgerna och prata med någon utbildad i depression. Sköt om er alla. En dag i taget ??