Angående snuset så var jag själv en inbiten nikotinist tills för fem år sedan. Hade försökt sluta i över 30 år med alla hjälpmedel som fanns. ( Utom nässpray)
Jag prövade cyban och det funkade bra till en början men den gav mig psykiska besvär efteråt så jag vill bara uppmana dig att vara försiktig.
Samma gäller för Champix, den är inte heller så harmlös om man läser på.
Håller tummarna för dig??
Lycka till?

Kram ???

Tack Finalisa! Nä, det finns inga harmlösa mediciner. Biverkningslistorna är ofta digra, inte minst när det gäller Champix. Jag har dock fått lära mig att de biverkningar som listas inte alltid går att hänföra till själva medicinen utan är helt enkelt observationer som gjorts under testmedicineringen och därför måste skrivas in som biverkan.

Till exempel, flickan fick en medicin för epilepsi där en biverkning som angavs var just epileptiska anfall. Hmmm. Har nu förstått att epileptiska anfall inte nödvändigtvis är en biverkan av medicinen utan någon/några har fått anfall eftersom medicinen inte fungerade för dem.

Men ändå, jag har full respekt för det här. Tar det lugnt och är uppmärksam. Jag är övertygad om att jag kommer få psykiska problem av olika slag som den inbitna snusare jag är. Frågan man måste ställa sig är om det i så fall kan härröra från medicinen eller om det är just det faktum att hjärnan saknar sitt nikotin...

Hej,
Det är kanske tidigt fråga, men hur har första dagen varit? :-)

Inga biverkningar av medicin än. I övrigt för jag en ständig kamp mot prillorna. Vill ha. Hela tiden. Kämpar emot. Har köpt Onico. Funkar hyffsat en stund. Det blir en fördröjning till nästa prilla.

Tänker inte på vin i stället och det är ju bra.

Det var sammanfattningen av dag 1 :/

Två tydliga biverkningar av Champix. En positiv biverkan är att jag nu med hela mitt själv kämpar för att bli nikotinfri. Taggad som tusan!

Fick återgivningen på flickans utredning i dag. När jag reste mig upp för att gå var det enda jag tänkte på att åka till Systembolaget för en flaska nej, två flaskor vin. För att jag behöver bedöva min sargade hjärna och själ. Få en stunds vila. Väljer att möta de utmaningar vi nu står inför med en klar, nykter skalle. Arbetar för att vara den bästa mamma-versionen jag kan. Exmaken räknar jag inte med den här gången (ett av flera tydliga resultat från terapin). Kommer att bespara mig oändligt med energi.

Nu ätit mat med två glada barn. Tagit en Alvedon mot huvudvärken. De sista lussekatterna är uttagna ur frysen. Mums om en stund!

5 prillor och noll alkohol summerar den här dagen till.

Kram!

Funderade lite över din huvudvärk...
Jag fick rekommendation att fortsätta snusa som vanligt första två veckorna - alltså inte kämpa för att dra ner direkt. Efter ett par dagar så tappade snuset en del av sin effekt och smak, antagligen för att ett av effekterna av Champix är att den fäster på nikotinreceptorerna och tränger undan effekten.

kan det vara så att -- du har väl dragit ner ganska rejält med snus redan nu, och då kanske huvudvärken beror på att du "bara" har vanliga abstinenssymtom - som blir "värre" av kombinationen lite snus, och champixen som börjar tränga undan delar av det nikotin du faktiskt får i dig?

Huvudvärken kan mycket väl vara ren och skär abstinens.

Två prillor hittills i dag. Huvudvärk. Svårt att sova i natt (det tror jag i alla fall har med Champixen att göra). Fortsatt taggad. Nu ska snuset bort!

Bäst av allt. Projektet påverkar inte vinsuget (vilket jag var rädd för).

Tack VillJuLeva Också och AH!

Jag hade problem med huvudvärk när jag slutade dricka alkohol. Så det får jag säkert om jag slutar med snus också. Det är min hjärna som skriker ”Ge mig mitt gift nu!” ?

Kram ?

Hade också kraftig huvudvärk de första veckorna när jag slutade dricka. Säkerligen abstinens. Håller på att identifiera snus-triggers. En av många är efter-maten-snusen. Jag tog den nu (nr 3). Sen får det vara bra för i dag.

Jag har snus inne HELA tiden, vet inte vilka triggers jag ska skylla på? Jag byter ut dem när prillan blir lite för svag bara, eller när tillfälle ges, eller av gammal vana. Å andra sidan har jag räknat och kunnat klara mig på tio prillor per dag om jag planerat lite. Det tyckte jag var bra. Kanske ska återgå till det räknandet åtminstone?

Minns att min pappa var en snusoholic av stora mått. Han kunde inte börja röka som ung eftersom han hade astma. Alla hans syskon rökte annars. Och föräldrarna. Min mamma har dock varken rökt eller snusat.

Kram ?

Jomen precis, det är lite komiskt det där med snus-triggers för de finns där heeela tiden. Har snusat på samma sätt som du. Aldrig utan, utom när jag sovit. Men, det finns starkare och svagare triggers. Helt klart är det så men inget man märker när man håller på. Den där efter-middagen-snusen verkar ha varit mycket betydelsefull :D

Helt klart är snus (och andra bruk/missbruk) väldigt triggade av triggers... På mitt jobb kom en vikarie i veckan - som vi haft tidigare, när han satte sig och började jobba sa han "jag har inte snusat sen jag var här sist", och sen vände han sig till en av sina kollegor "kan jag få en"....

:-)

Kaffetanten88

Snusar massor! Ska sluta men när jag varit nykter ett tag. En sak i taget.

I natt för ett år sedan var senaste gången jag drack. Tackar självklart mig själv först och främst men hade ALDRIG klarat mig utan er här på forumet. TACK alla kära fina, rara ni som kämpar och hjälper varandra varje dag här!

Nu är det dags för mig att flytta över till Vidare livet så fortsättning lär följa där.

Kram!

Tänk att det det har gått ett helt år! Stort grattis!? Jag hoppar också till det vidare livet på min ettårsdag är det tänkt. Tack för tiden här med alla dina kloka råd och stöd. Förändringen är klar. Härligt!

Kram. ?

till att få fira första året ! Den första födelsedagen är, och blir alltid, speciell som sätter spår i hjärnan !

Blir helt tårögd av glädje för din skull. Vilken gåva du har gett dig själv och dina barn ❤️

Och välkommen hit till ”Det andra livet”. Du om någon hör hemma här.

Kram ?