Nu önskar jag dig en god jul och hoppas att du kapitulerar, samt funderar på hur du ska kliva ur a träsket. Du har förmågan, det vet jag fast jag inte känner dig. Det lyser igenom i dina texter. Så ge upp inför att klara dig själv, så kommer resten bli som en räkmacka ( hm nästan ). God jul Jullan

Nu är jag en gammal farbror uppvuxen under kalla kriget, kan någon förklara ordet "Kapitulera" för mig? Det finns inte i min vokabulär! Man kämpar till sista blodsdroppen.

Skämt åsido, Jag gör vad jag kan för att vara nykter nu.
Just nu är jag onykter, och jag har bunkrat upp alkohol så att det räcker hela helgen.
Jag har lagt min "julchampagne" (Julmust) kylning. Jag hoppas att jag kan hålla mig till det när det skall skålas

Om jag inte klarar att passera nyår nykter kommer jag att söka hjälp.

Aldrig kapitulera! Då ser vi fram emot 2021 istället. Got a feeling 21 is gonna be a good year, som the Who sjunger. God jul och gott nytt!

Det har bara varit Me, Myself and I som har druckit vin sedan jag kom hem från jobbet i onsdags. Är nykter sedan lunchtid, men har helt klart abstinensproblem. Händerna är så skakiga att jag inte kan skriva på mobilen, använder laptopen. Det blir lite lättare att träffa rätt på tangentbordet..
Jag mår lika uselt som jag gjorde i somras när jag slutade, eller kanske snarare gjorde ett uppehåll. Fan, jag sade till mig själv att jag aldrig ville må på det sättet igen, ändå sitter jag här. I samma sits.

Jag måste få till ett varaktigt slut på mitt drickande. Jag vet bara inte riktigt hur. Jag läser böcker, jag läser (nästan) allt här på forumet, jag gör Annie Graces alcohol experiment, jag fuskar med meditation. Jag känner mig lärd och upplyst, men vad fan hjälper det när jag fortsätter dricka?
Mediciner och Antabus? Bring it on! Men när behandlingen upphör är det bara en tidsfråga tills jag börjar dricka igen. Det är en bra start, men jag tror att jag behöver någon form av samtalsterapi för att bibehålla nykterheten.

Jag kommer att prata med min chef imorgon, om jag inte fixar nyår nykter behöver jag hjälp. Jag tänkte ha samtalet för någon månad sedan, men jag fegade ur.

BTW, alcoholexperiment kan rekommenderas. Bortsett från allt annat uppmanas du att skriva ner dina tankar, det gör dem mer påtagliga, mer verkliga
Det är av den anledningen jag har skrivit det här, för att få in i min tjocka skalle att jag behöver hjälp.

Kan du trappa ner så du kan vara nykter på nyårsafton.
Låter inte bra med abstinensen.

Du måste hålla dig borta från bolaget.
Inte köpa hem något.

Finns det någon i din närhet du kan ringa och be om hjälp.
Som du kan bo hos eller kan bo hos dig.

Med eller utan antabus behöver du få ett andrum utan A så din tjocka skalle kan börja tänka rationellt igen.

Väldigt stor och varm Jul kram från mig

Du gör helt rätt som ber din chef om hjälp. Ta all hjälp du kan få! Antabus förstås, men också samtalshjälp med en alkoholterapeut. Du behöver gå till botten med detta. Det är erkänt mycket svårare att sluta när man har tagit ett eller flera återfall. Det beror på att man tappat tilliten till sin egen förmåga. Man har tappat tron på att det fungerar att sluta dricka. Men man ska aldrig ge upp, någon gång är den sista!

Du behöver starthjälp nu och du behöver fixa nya verktyg till din verktygslåda. Fortsätt med ”The alkohol experiment”, för du kan ju inte ha gjort alla 30 dagar än väl? Allt det du lär dig där kommer du att ha nytta av framöver.

Och fortsätt skriv här! Vi vill veta hur du mår, oavsett hur du mår. Din kamp väcker garanterat igenkänning hos många och dina inlägg kan få någon annat att ta det viktiga steget också. Vägen är bannemej inte spikrak för alla, och det är viktigt att spegla även det här på forumet. Och du är personligen är värd ett mycket bättre liv ❤️

Kram ?

Det kan vara j*vlgt komplicerat att bli nykter. Vägarna är många och ibland extremt kringelikrokiga. Det viktiga är att v fortsätter och kämpa, drar lärdom av misstag och tar den hjälp vi behöver. Så som du gör Onkel F.

Kram!

Pratade med chefen idag. Kanske inte den bästa starten efter julledigheten, men när hen kom på morgonen och frågade hur jag hade haft det sade jag som det var. Att jag druckit hela helgen och om jag inte fixar nyår och den närmaste tiden framöver behöver jag hjälp.
Hen var min chef under min senaste period på Antabus, så hen vet ju om mina problem.
Vi dryftade olika behandlingsalternativ, men att jag behöver någon form av stöd är inga problem. Företaget har ju trots allt det ansvaret.
Slutklämmen på samtalet var väl lite oväntad: Du är välkommen till jobbet. Du är rödögd och luktar sprit men är jävligt välkommen! Vad svarar man på det?

Den här gången behöver jag köra en nedtrappning. Har mått skitdåligt både igår och idag. Igår köpte jag ett 6-pack folköl. Drack 4 av dem och kroppen lugnade ner sig. Köpte (tyvärr) min vanliga BIB vitt idag, men efter 2 normala glas känns kroppen lugn och harmonisk.
Naturligtvis har jag bara maskerat abstinensen, men jag kommer att fortsätta dra ner imorgon och, i värsta fall, på onsdag.
Jag kommer att vara nykter på nyårsafton, men den tanken skrämmer ärligt talat skiten ur mig. Men jag fixar det om jag blir av med mina fysiska tecken på abstinens. Borde inte vara något problem.

Nej, vägen till nykterhet är inte spikrak. Många av dem som nu skriver om en längre tids nykterhet verkar ha haft en ganska ostadig början. I vilken annan aspekt av livet förväntar vi oss att allt skall gå perfekt och smärtfritt?
Vi trillar och drattar på ändan. Man får resa sig upp, borsta av ändalykten och gå vidare.

Den här gången tror jag du fixar det på riktigt. Bygg upp en enorm kämpaglöd under nedtrappningen och tro stenhårt på att du ska fixa det. Det är tid för dig nu, att sluta en gång för alla! ?

Jag tror att din chef menade att hen förstått vartåt det barkade, men att du är värdefull både i din yrkesroll och som människa och att du därför är väldigt välkommen till jobbet, även om du är rejält sliten.

Nu är skiten i fläkten! Nu får det blåsa över i den takt som krävs. Gör det du känner att du måste med nedtrappningen, men gör det väldigt planerat med fullt fokus på att bli nykter och förbli nykter. Intensifiera meditationen om du orkar - och se till att få hjälp via jobbet även om du lyckats blir nykter på egen hand till nyår.

Jag tror att du behöver hjälp för att hitta strategier för att hantera jobbstressen. Det verkar vara en trigger för dig. Sen finns det kanske andra surdegar som behöver upp till ytan också. Jag tror att en alkoholterapeut hade varit ett bra bollplank. De är oftast ex-alkisar själva och kan därför hjälpa på ett helt annat sätt.

Du var verkligen otroligt modig idag som tog samtalet med din chef! Sträck på dig och var stolt som en mallgroda ?

Kram ?

BIB-en jag köpte igår och drack 2½ glas av har fått stå orörd idag. Det enda drickbara jag tagit ut från kylen är cola. Imorgon bitti tar jag med mig min BIB och kastar i soporna när jag åker till jobbet .

Jag måste få det här att fungera. Skiten har träffat fläkten, ja! Om jag inte fixar det på egen hand kommer chefen föra behandling på tal. För att jag bad om det igår, för mitt eget bästa. Om min egen motivation inte räcker till så är det min Plan B.

Nu skall jag bara komma på hur jag skall spendera nyårsafton utan att hamna i sällskap med folk som dricker. Inte lätt med mitt umgänge.
Det lutar åt att jag isolerar mig och skyller Corona. Åldersmässigt tillhör jag ju en riskgrupp.

Kanske inte blir den roligaste nyårsafton jag varit med om, men om man tänker efter: har vi verkligen roligt när vi dricker? Ämnet för dag 17 av alcohol experiment. Många bra och tänkvärda frågeställningar där.

Nåväl, jag har min meditationskudde, en hel hög med böcker att läsa och "experimentet" att ägna mig åt. Att läsa här tar ju också lite tid.
Det kommer att gå bra, det här!

Bra att vinboxen åker i soporna imorgon! Det låter som du verkligen har haft nytta av ”The alkohol experiment”, och det glädjer mig verkligen. Jag lyssnar på boken, har den som insomningsljudbok. Nyttig repetetion, även om jag tillhör de redan frälsta - och det gör du också snart!

En nykter ensam nyårsafton är precis vad du behöver just nu. Tids nog kan du umgås nykter med andra. Jag höjer mitt glas med alkoholfritt bubbel kl 24 och skålar tyst med dig och alla andra forumvänner!

Kram ?

De två förra var `13 och `14, så det var ett tag sedan. Dag 3 som "ny-nykter" också. Känns rätt bra! Det handlar inte ens om några vita knogar.
Det som kanske inte känns så bra är min självvalda ensamhet, men jag känner att jag behöver undvika sammanhang där det förekommer alkohol. Känslan av ensamhet gjorde mig ganska låg i eftermiddags.
15 minuter meditation hjälpte lite, faktiskt. OK, jag hoppar inte jämfota av lycka, men de mest negativa tankarna försvinner. Lite av en räddningsplanka.

Jag ser ju det lokala systembolaget från mitt köksfönster. Mycket bilar redan ½-timme innan öppning. Vid stängningsdags var det några stackare som stod kvar utanför i Corona-kön. Varför väntar man till sista minuten? Kanske människor som handlat i tid, men inte kunnat hålla fingrarna borta från flaskan?
Undrar om personalen var "barmhärtig" och släppte in dem som kommit innan 3?

Ha en fin nyårsafton, och Gott Nytt!

Kanske de är som jag är ibland? Har klarat mig hela tiden men fixar det inte fullt ut...så snabbt in..14.53?Kanske inte jämförbart...men när jag jobbade på Domus så fanns det dem som alltid kom fem i.......

Vilken härlig känsla Onkel F..,tre nyktra dagar??Heja heja dig!

Kram❣️?

När det känns så här brukar jag "bota" det med alkohol. Har sug så här på morgonen, och bolaget öppnar ju faktiskt idag. De har väldigt generösa öppettiden numera..

Min målsättning är att inte dricka idag. Inte framöver heller, men det får bli en senare fråga. Jag registrerade mig här för snart 2 år sedan, 20/2. Skulle kännas bra om jag kunde hålla näsan över "alkoholytan" fram till dess. Fyller 61 en månad senare, det vore en trevlig present till mig själv att vara nykter fram till dess. Jag försöker skapa nya rutiner och en strategi för att klara det, lite inspirerad av Andrahalvleks eviga tjat om fakta :) (lam laptop-smiley).

En del av mig vill kunna dricka alkohol lite lagom, kontrollerat.
OK, slå upp Alkohol vart du vill och du kan läsa att alkohol är ett cancerframkallande, potent nervgift. Jag vill alltså dricka lite lagom av något som sakta, men obevekligt bryter ner min hjärna och min kropps nervsystem? Jag blir inte knappast bättre på att hantera stress och jobbiga situationer av det.
Jag måste sluta romantisera alkoholen. Det spelar ingen roll om jag dricker dyra viner eller fin whisky, eller i vilket sammanhang jag dricker. Den verksamma substansen är densamma. Etanol. Ett nervgift. En lika obehaglig som nödvändig insikt.
Taktiken just nu: Läs på,häll ut och håll i. En dag i taget.

@Varafrisk, har du jobbat på Domus? Fan, du måste vara nästan lika gammal som jag! :)

Ha en fin helg, nykter om du vill och kan!

Onkel F

Haha.....ja..jag är nästan lika gammal som du....fyllde 58 för ett par veckor sen..så jag tänker att vi båda är 60-talister??

Ja...Domus...jag är ju näst äldst på mitt arbete...så ibland förstår ju inte mina kollegor vad jag pratar om.

Hoppas att du får en bra dag och att det blir som du vill. Jag vill själv vara nykter idag men jag känner redan nu att jag kommer få kämpa med att vara bestämd.

Kram?

”Cancerframkallande potent nervgift” är precis vad det är! Och det har vi hällt i oss frivilligt? Nej tack!

Om du kan tänka dig att börja lyssna på poddar och ljudböcker så har jag en massa bra tips på det också ? Till exempel min andra husgud Craig Beck som läser sin bok ”The stop drinking expert - alcohol lied to me”. Han har samma tänk som Annie Grace, det vill säga att vi inte kan sluta dricka enbart med viljekraft utan att vi måste påverka vårt undermedvetna för att få en varaktig förändring. Hjärntvätta skallen med nyktra fakta.

Du jobbar på jättebra - keep up the good work!

Kram ?