Är inne här flera gånger i veckan och läser om allas kamp och insikter. Blir inspirerad att förändra mitt eget drickande - ändra fram till ”nästa helg”. Nu är det nog för min del, jag tänker ta 100 dagar och se vad det leder till. Imorn börjar dag 1 och min plan är att jag ska göra en dagbok där jag kan skriva ner någon rad, om inte jag hinner varje dag, så när som när jag kan. För att följa mitt arbete bakåt och förhoppningsvis hålla mig på banan!

Idag:
Övervikt helt klart pga A
Dåliga värden i kombination med sjukdom
Sjukdom som ej är lämpligt med A pga organförstörelse
Livets sämsta kondition
Extremt dålig återhämtning
Orolig sömn
Värk och domningar i rygg/leder (A?)
4 dagars ångest tills nästa fylla
Kostar några tusen i månaden
Dålig röd skrovlig torr hy
Somnar full och sköter inte tandhygien
Dåligt humör bitvis
Otålig orolig

Min plan:
Aldrig ens diskutera med mig själv att det inte är så farligt och det blir lugnt, det blir aldrig lugnt. De blir mycke och blir ett helvete dagen efter. Aldrig första glaset som någon här brukar skriva.
Daglig utevistelse/rörelse
Substitut till helgen som förgyller lite, A fritt bubbel eller fanta.

Tvärstopp gäller under alla omständigheter!

Kul att gå tillbaks om 100 dagar och läsa!

Tack för alla som är aktiv och får ta del av er kamp och inspiration!

God fortsättning alla!

Ville bara säga att jag ser fram mot att läsa om dina 100 dagar.

Så bra att du har varit här ett tag och läst på ☺️ Dagbok och att lova nykterhet en dag i taget har varit min väg till nykterheten.

Bra beslut, 2021 kommer bli så skönt för dig - nykter ??

Dansen

Starkt att börja sluta! ?? och smart att skriva lite varje dag, hejar på dig och skickar massa pepp!

En dag i taget..Ibland en stund i taget..Och alltid en plan B om något oförutsett inträffar..Tex.Någon bjuder oväntat på alkohol, man blir sugen precis på fel tillfälle..(resturangbesök). Jag undvek ställen och personer som förknippades med alkohol den första tiden..Underlättar väldigt..??

Tack alla för hejarop!

Glömde lägga till i listan under negativt ovanför - att jobba bakis. Helt galet värdelöst att spendera 10 timmar med chef, kollegor, kunder och bara må illa, kallsvettig, ångest och yrslig. Det får liksom inte hända mer.

Tror också att till en början det kan vara en bra idé att undvika situationer där man kan riskera att bli sugen eller tacka ja av farten. Har dessutom en fru som dricker en halv flaska bubbel per år så det är inte direkt att så att det frodas och frestas hemma heller. Och det är ju hemma jag helst sitter med A

Vad bra att du plitar ned alla nackdelar med alkoholen direkt. Den listan kan du komma att få nytta av framöver. Heja dig!

Heja!
Detta kommer gå bra, motivation och tydliga mål är kanoners.

Dag 1 utan A. Brukar i och för sig inte va problem på söndagar i det stora hela, men sista tiden har det blivit vid lunchtid börja dricka resterna pga av bakfylla och främst oro ångest för att ha den dämpad till kl 15 och härda ut och njuta av helgens sista lediga stund. Veckodagarna går överlag bra då det är jobb rutiner hämta lämna på skola dagis osv så måndag-torsdag brukar gå fint. Sen kommer fredagsfeelingen...
ser fram emot att jämföra min ork när jag får ledigt från A i och med att jag super bort den återhämtningen man borde ha. Även intressant att följa upp värdena på min sjukdom då dom inte gått till sig riktigt och jag tror A förhindrar förbättringen där.

Även hur jag hanterar vardagen Mentalt, om jag tänker rent yrkesmässigt så är jag egenföretagare och har en anställning jämte det. Börjar vackla mentalt numera då jag vill slappna av med A på helgen oavsett jobbhelg eller ej, och vill bara gömma mig från allt istället för att med leende och styrka bara möta allt roligt jag kan utmanas med i min verksamhet!

Dessutom vakna pigg och fräsch med barnen på helgerna och kanske gå ut tidigt istället för att föreslå en morgonfilm i soffan för att de passar mig bättre och mitt bankande huvud och bakrus.

Ett steg i taget - imorn tar vi dag 2 ☺️

Just det du skriver, att få tid för återhämtning istället för att dricka och ge kroppen ännu mer att jobba med. Jag kände det som att helgen blev en dag längre när jag slutade dricka, väldigt skönt.

Att du har en fru som knappt dricker alls..??..Det är det som är svårt för många av oss..Att partnern inte vill sluta, eller avstå..Då blir det problem..Men din fru är ju redan ”perfekt” ..hon kommer ju inte hemdragandes med alkohol..Grattis..?

Största anledningen till att jag har lyckats har varit min man. Dels att han ställt krav på mig och dels att han inte dricker här hemma. Nån öl ibland men inte mer. Han dricker på fest dock men är ju inte så mkt av det nu.

Ja så jag borde ha goda förutsättningar bara jag vill! De är just de där med att vilja som brukar svikta efter 4 dagar. Och sociala aktiviteter behöver man heller inte oroa sig för nu vilket är ett plus. Annars vid såna sammanhang brukar jag helst ladda upp lite hemma så jag är på ”samma” nivå som dom andra framåt kvällen. 3 öl och en kvarting så kan man dricka Enbart öl kvällen lång med dom andra och bli lika salongsberusad...

Hade en vit period i höstas, gjorde nikotinbehandling med laser för att sluta med snus. Var utan A i 33 dagar och snus i 55 dagar. Sen är man ju klar och kan hantera det och provsmaka, eller?.. jag både snusar och dricker idag... Men det funkade bra då placebo eller ej men jag började förhandla med mig själv och slätade över problematiken..

Men nu, upp på hästen igen! Iallafall med A! Resten tar jag sen!

Min fru som inte dricker så mycket har beställt en 375 ml champagne till nyår, de är nog de första hon tar på länge. Har för mig att hon blev bjuden på en aperol i somras vid nån grillning sen inte en droppe - ja man är olika ?

Hon kan få unna sig och njuta av den själv, jag har en flaska A fritt bubbel som jag ska skåla med och nån julmust kvar. Rödvinet och whiskeyn som var inköpt till nyår är såklart uppdrucket redan, både BiBen och finflaskorna, precis som snapsen och en platta öl plus folkölsreserven.

Vardagen börjar visa sitt ansikte lite grann innan långhelg igen. Därav fokus på annat och inte ”ledighetskänsla” så man måste unna sig dryck. Skönt att breaka ledighetslunken och tankarna på annat.

Några dagars paus härifrån, har läst men inte skrivit något. Några dagars vardagsrull har varit. Dessutom var klen några dagar, svårt att säga om det är min sjukdomsbild eller om ja haft lite abstinens. Har känt rätt mycket sug, framförallt igårkväll när det blev ”helg” igen. Var helt off och värk i sidan på magen, huvudet och ryggen. Låg mest. Men redde ut det! Annars brukar ljuset i tunneln komma när man vet att snart får man A igen, tror min kropp försöker övertala mig att lägga ner det här med 100 dagar ?

Seg och off idag också men ska inte bota nånting med A. A fritt bubbel och must på kylning blir dagens grej! Sen bockar jag av dag 5!

Gott nytt år alla och kämpa på!