Så starkt du står rotad med en beslutsamhet som är avundsvärd.
Underbart, och jag är glad för din skull.
Goddess Warrior?

Massvis med kramar från Azalea?

Tusen tack Azalea ?
Jag har provat att träffa en ny man och då behövde jag möta mycket frågor. Mina och den nya mannens. Och det är så viktigt att prova tänker jag. För då kan en upptäcka så mycket en har lärt sig och även stå inför frågeställningar som är viktiga. Hur jag vill leva mitt liv.
Massor med kramar från mig till dig!! Tänker på dig och vilken vinnare du är. I ditt liv!! ?

En vän önskade mig en fridfull jul och det var första gången som jag tänkte över det ordet med en fridfull innebörd. Jag har haft och har fortfarande en fridfull julhelg. Förstod inte före mitt ex hur alkohol kunde vara en sådan hemsk part i mitt liv under många år. Jag hittade till detta forum för ett år sedan och 3 dagar ser jag när jag loggar in. Ett år. Det här forumet har varit en livlina och jag är så tacksam. Jag är så tacksam för alla som har skrivit till mig och jag kan nästan ångra att jag raderade innehåll i en del trådar. Det hade varit fint att gå tillbaka och läsa där, men jag kände att jag lämnade ut så mycket ifall någon skulle förstå vem mitt ex är. Och även om det nu skulle ha varit så, så är ju inte det hela världen. Jag har själv fått erfara en hel del märkliga upptäckter under detta året och jag känner mig numera bekväm i alla situationer. Jag har övat på att vara i det som är. Hela tiden. Och vad har jag då lärt mig av en tid som medberoende. Jo, jag lärde mig att det är bättre att leva det liv som jag vill leva och det är bara jag som vet hur det livet ska vara. Så jag började leva efter min önskan och det blev bra. Mycket bättre än jag kunde föreställa mig. Jag önskar alla här ett riktigt Gott Nytt År! Och upplev livet som du önskar uppleva det! Visst kan det vara svårt. Och det är mycket som är svårt. Och då behöver en öva! Och öva öva öva öva och öva. Tills en lär sig. Att leva livet som en själv vill.

Så härligt att läsa det du skriver och skönt att du har kommit så långt på din väg att du känner en frid och tillfredsställelse där du är nu.
Det gäller nog att våga lita på sig själv tänker jag och få tillbaka tron på sig själv plus att våga se vart man vill komma och följa det.

Önskar dig en fridfull fortsättning på julen och ett fint nytt år.

Stor bamsekram från Azalea ??

Jag förstår vad du menar och jag känner också en stor tacksamhet till forumet. Jag valde tidigt att släppa skammen, det för att jag har lärt mig så mycket, det är inte vårt fel. Sorgen tror jag också bleknar i takt med att jag mår bättre. Jag är så tacksam att jag tog steget, och att jag har vänner som ryckte plåstret och hjälpte mig flytta mycket mer än jag tänkte vid ett och samma tillfälle. Jag vet att jag gjorde rätt, jag sitter hellre här ensam än med honom i ensamhet och fundera över varför han inte kan vara lycklig med mig. Sov gott syster

HI

Jul blev du tillönskad och det var fint att du hörde det och att du reflekterade över det.

Jag tänker på dig även fast jag knappt varit här. Vi blev nog medlemmar ungefär samma dag och hade nog samma behov då, i början av vår resa här i forumet, att söka stöd här.

För mig är det ett stort stöd att veta att forumet finns. Tänker ofta att jag logga in men livet kommer emellan. Hösten har jag valt att utveckla mitt skapande av inre bilder. Lyssnat på ljudböcker. Mycket skönlitteratur. Mycket med djup och själ. Låtit tårar rinna och rena. Skapa nya bilder. Påminna om själen och dess närvaro. Något som jag tappat i år av kaos.

Fridfullt. Ett fint ord som vi inte använder så ofta längre. Jag ska smaka på det.

Blev glad av att läsa din tråd. Vilken resa du gjort under detta år! ❤️
Keep up the good work!

Tänker på dig!
Kram

Tack för dina fina ord. Det blir ett bra 2021. För dig och för mig och för alla här. Jag vill skriva mer till dig en dag. Nu är det lite annat som jag behöver prioritera. Men jag önskar dig en bra start på detta året och en stor varm kram till dig.

??

Syster, det var så fint att höra det ordet. Tack för att du skrev det. Det fick mig att känna en värme och det var en fin känsla. Vilka fina vänner du har! Det är jag glad för. Jag önskar dig en riktigt bra start på 2021. Du har kommit så långt. Ta hand om dig! Varm kram syster!

Som jag funderat på hur det går för dig. Och jag läste i din tråd och skrev där. Du har utmaningar just nu med mannen som vill experimentera och jag hoppas att han kommer till insikt. Den som du delar. Men vi vet båda hur det kan vara.
Hoppas att du smakar på ordet fridfullt. Vad skulle det innebära för dig. Hur kan du få in det i dina utmanande stunder just nu. Fundera om det inte går att skapa utrymme för de små, men faktiska möjliga pauserna som går att få. I din tillvaro. Notera när de inträffar, hur du kan omvandla dem till dina fridfulla stunder.
Om du vill, se det gärna som en övning.
Varm kram till dig ❤️!

HI

Kom just fridfullt över mig igen idag. Förstod när jag ringde min man efter jobbet för att kolla status med hämtning och middag att det inte var någon vidare dag.
Full en måndag. Det var länge sen. Hade förnekat att det är möjligt...

Hamnade tillbaka till hur det var för ett år sen och allt handlade om konsekvenser som skulle kännas. Min första tanke var att vi inte skulle ses ikväll. Att jag måste skydda sonen och vi måste åka någon annanstans. Men helt oförberedd. Inte en pinal nedpackad. Och sen dök ordet "fridfullt" upp. Och jag hämtade sonen och åkte hem. Och gick in i min fridfulla bubbla.
Lagade mat. Dansade och sjöng. Busade med sonen. Tränade framför tvn. Försökte natta.

Sen någonstans gick luften ur mig. Fortfarande fridfullt. Och i förnekelse.

Sen tog jag mig i kragen och nu finns en packad väska för övernattning. Det känns inte fridfullt. Det gör mig så ledsen.

Hoppas att du har en fin start på 2021.
❤️

InteMera

Halkade in nyss på denhär tråden och upptäcker att den känsla jag haft på sistone faktiskt platsar i er diskussion: fridfull. Men inte i förnekelse som du säger HI, utan mer jordad på riktigt. Runt mig blossar fortfarande eländet på flera håll, men nånstans inom mig finns ändå en frid. Att skammen inte är min för de konsekvenser han fått av sitt drickande, att oron för framtiden är onödig för så mycket är bortom min kontroll. Att mina barn just nu mår bra, vi har vårt eget boende där vi myser, lagar mat tillsammans, åker pulka, har långa samtal vid matbordet, spelar spel...Jag kan trots ännu många återstående problem känna frid. Ett lugn att jag är mig själv mer igen, att jag klarar mig. Bryt ihop och gå vidare, eller vad dom brukar säga? Forumet har också för mig varit en livlina, tycärr redan i flera år då min resa tar den tid den tar, men utan forumet skulle den resan aldrig ens börjat. Jag är så tacksam för alla er som frikostigt delar med er av erfarenheter och tankar, det är en värdefull samling unika mänskor vi har här. En glad vinterhälsning och distanskram till er alla!

HI

Jag blir så glad och varm av dina rader. Så fint du beskriver hur din vardag ter sig idag.

Och ja, bryt ihop och gå vidare, det är så bra. Att vi ska vara så rädda för det i vårt samhälle, det är väl egentligen märkligt. För det händer något när vi bryter ihop. Att nå botten är bra. Då finns det möjlighet att klättra upp igen.

Och ja, vilka fantastiska människor det finns här. Det är ett fint och varmt ställe. Detta forum.
Stor varm kram till dig!

Jag tänker på dig och jag hoppas att du inte har behövt din packade väska. Det var mycket du skrev som lät fint, och sedan kom ordet, i förnekelse.
Idag är det internationella kvinnodagen och jag vill sända dig och alla kvinnor här som kämpar en tanke denna dag.
Jag hoppas att ni sjunger och dansar, skrattar och tränar. Och mår gott. Så gott som ni kan. Ta hand om er på alla sätt och vis.
Och det säger jag även till mig själv. Jag har haft några kämpiga stunder, som inte alls är relaterat till mitt tidigare medberoende, eller det är det visst.
Jag känner av konsekvenser av att jag har försörjt mitt ex. Jag är varken arg eller ledsen. Det är snarare att jag inser allvaret i val och beslut. Jag tror att jag lärt mig en hel del. Och jag prövar tänka på den erfarenheten på ett bra sätt.
Jag kände plötsligt att jag ville titta in här, efter att inte ha tittat in på länge.
Små små steg i rätt riktning.
Alla våra erfarenheter.
Tänk så rika vi är på erfarenheter.
Och tänk om vi riktar all den omtanke som vi känner för andra, till oss själva.
Och ger oss själva en rejäl dos med kärlek.
Jag jobbar på det varje dag.
Och det går ok.
Har några som påminner mig om att vara snäll med mig själv.
Det är jag i alla fall.
Och vill påminna dig som kan behöva höra det.
Var snäll med dig själv.
Varm kram till alla som läser detta!
Och HI, jag önskar dig ett bra år! ♥️ Och först och främst en bra vår!
Vi hörs igen, hoppas jag.

Ja, det är ett livslångt projekt att jobba sig vidare men vi blir bättre och bättre varje dag på att sätta oss själva främst.
Rom byggdes inte på en dag så det får ta den tid det behöver.
Nu kommer ivarjefall våren och med det ljuset och åtminstone jag får mer glädje och framtidstro den tiden på året.
Lite tuffare vissa dagar men vi har lärt oss att komma vidare och att det alltid kommer en ny dag med nya möjligheter.

Må väl min sköna?Azalea

God morgon dagen. Jag har tänkt på många av er. Och jag undrar hur ni har det? Jag skulle gärna se att skribenter på anhörigforumet kunde träffas vid tillfälle. Vet inte om det kan bli möjligt. Utan er så hade jag inte förstått. Nu har jag upptäckt att jag är inte medberoende till något alls längre. Jag har övat och då har jag lärt mig hur jag ska öva. Jag behövde lära mig att bara ta hand om mig, bestämma mig för hur jag ville leva mitt liv. Jag behövde meditationer där jag satt med just de frågorna till mig själv. Hur vill jag ha det i mitt liv.
Och jag har kommit fram till många svar. Och det finns mer svar som jag inte upptäckt ännu.
Jag förstod att jag behöver ordna upp min tillvaro på egen hand. Jag gav bort det jag hade av kapital till mitt ex så jag fick mycket att jobba med. Och jag har gett bort av min energi till andra förr.
Idag ger jag till mig själv. Kärlek, omsorg, snällhet.
Jag tar hand om mig och mina behov, som att sova, äta, motionera, skratta, träffa andra utomhus, jag arbetar för att få ett arbete. Så arbetar jag för att bygga upp något som kan hjälpa andra. Jag har förstått hur 12 år som medberoende satt spår. Och att det var nödvändigt att jag var med om den resan. Den var också kärleksfull och vänskapen finns kvar, på ett annat sätt. Vi känner varandra på djupet och har delat mycket. Det gör något att veta att någon känner mig så bra. Vad jag vill. Vad jag kämpat med. Och jag känner till hela hans liv. Han är nykter sedan sen höst. Jag har skrivit en novell och bett han läsa den. Jag har satt ord. Några har läst den. Jag förstår att den hjälpt en del. Jag ska skriva vidare. Jag lever. Och jag känner mig levande. Idag lever jag mitt liv. Och jag vill leva mitt liv ett tag. Få ordning med arbete.
Och så har jag börjat känna hopp om att en dag kanske träffa en man och kanske bilda en familj.
Men jag behöver inte det. Jag behöver bara min hälsa, mitt liv och att landa i det som är bra och har varit bra en längre tid. Just nu.
Det jag behövde lära mig var att säga "nej, jag vill inte" till det jag inte vill och våga göra det jag vill.
Och jag har vågat i ett år nu och det har förändrat allt.
Jag behövde bara förstå vad just jag behövde lära mig.
Vet du vad just du behöver lära dig?
Om du vet, övar du på det?
Om du övar, grattis.
Om du inte övar, vad är det som hindrar dig?
Jag önskar alla systrar här som jag haft så fint stöd av, allt ni behöver. Jag önskar er som jag inte kommunicerat med, men som hittat hit, allt ni behöver, för att må väl och leva det liv som ni vill ha.
Vad behöver du idag?

Vad härligt att läsa, ger hopp och styrka till många som våndas. Själv är jag nöjd tom lycklig nu, vet att dit jag var vill jag aldrig igen. Jag önskar som du att vi alla som vill kunde träffas, vet att jag skrev för länge sen om att boka in oss på en färja över till grannlandet ett dygn 😁 ven vet, en vacker dag

Fina självomhändertagande❤
Så härligt att läsa om hur du har vuxit och blivit stark inuti dig själv. Fina övningar och val har gett dig det bästa resultat och än har du mycket kvar att upptäcka.
Jag blev glad över att höra av dig 🙏

Livet är i förändring hela tiden och det jag fick igenom innan skiljer sig från det jag måste jobba med nu. Men viktigast är att hela tiden våga sätta sig själv i centrum och göra det som man själv mår bra av. Jag har en lång väg kvar ur det trauma som var men vi är starka varelser och jag ska ta mig upp till ytan med hjälp av mig själv👌
Bamsekram till dig från Azalea🧡

Och ja, hade varit så himla kul att få träffa alla er i verkliga livet och få ansikten till er alla 🙏

Så fint att läsa om din resa och ditt mod.
Förstår att du verkligen jobbat med dig själv. Du inger verkligen hopp och visar en väg ut med att dela med dig av din egen resa. Önskar dig ljus och lycka på din väg och vill tacka för att du visar mig vägen genom att dela med dig.
Kram