Jag går och går. Huvudvärken släpper inte. Arg som ett bi. Nu fick sonen sig en släng. Har bett om ursäkt, ätit och ska strax gå in och krama om honom.

I dag slängde jag min sista dosa General. Den ligger i soppåsen som är kvar inne. SKA inte hämta fram den igen för nu är det SLUT.

OJ.... du strider verkligen! och 20 000 steg... det är oxå bra!

Hur går det sova? Själv har jag haft stora behov av att ta massa sömnstunder på dagen, det har blivit mindre av den varan sen i lördags. Men sömn har varit viktigt.

Jag slutade snusa för ett år sedan. I början är det ju jättejobbigt, men om man tar sig igenom den första tuffa tiden så är det mycket lättare att vara utan snus än att avstå alkohol tycker jag. Det sociala trycket på att snusa är ju rätt lågt jämfört med alkohol. Snus är numera helt ointressant för mig, ingen längtan alls. Och för mig som har en ganska energisk läggning var det jätteskönt att bli av med stimulansen från nikotin, det var verkligen inte bra för mig... Så hälsovinster även där, främst psykiska.. Kämpa på!

Kan du inte berätta lite om hur det var för dig? Om du kommer ihåg? Och kanske lite om de vinster du känner i dag? Jag behöver pepp här känner jag. Nej, det sociala trycket är ju lika med noll när det gäller snus. För min del nästan tvärtom. Har genom åren fått lite blickar och gliringar på jobbet. Inte alla tycker det är fräscht med snus (kan bara hålla med).

Förutom att jag är arg är jag yr och frusen. Däremellan är jag het som en kamin. Var inne på jobbet igår för att göra en insats några timmar. Bl.a. skulle jag ta två kopior på ett fyrasidigt dokument. Kopiorna skulle jag lägga i två kuvert och skickas, originalet skulle jag behålla behålla. Hade inte ett rätt. Fick sprätta upp kuverten. Satt och vände och vred på papperen men fick inte ihop det. Alla papper fick följa med hem igen så får jag hoppas jag kan reda ut denna extremt enkla övning i dag i stället...

I början (ett par dagar typ) fick jag myrkryp av Champixen och fick då ta hjälp av sömntabletter. Sedan har jag sovit som en stock. Drömt har jag gjort, precis som du Vjlo! Konstiga drömmar och ovanligt för mig att drömma öht. Nu sedan jag slutat med nikotin helt har jag fått problem att somna igen. Kan ev. också bero på att jag har en jullovsfirande 15-åring hemma som gärna gejmar på kvällarna tillsammans med sina kompisar. Vi är nog många här som vet hur det kan låta :D. Det tillsammans med myrkryp efter 20 000 steg gjorde att det fick bli en sömntablett till slut. Då hade jag somnat och vaknat ett par gånger och kände att det inte var hållbart längre.

Dag fyra i dag som helt nikotinfri då...

Kram!

Håll ut!

För mig har det kännts som sömnen varit mest störd de första 3-4-5 dagarna efter "dosförändring", och du har ju slängt hela dosan åt skogen, visst har du slutat med upptrappningen, och är på "full nivå", eller är det fortfarande upptrappning?

För mig har det det känns som det tar ca 2 veckor att stabilisera mig mellan varje steg, hittils i alla fall. När dosen champix gick upp, så var sömnen märkbart rubbad, svårt sova på nätterna, innan kroppen vande sig, nu när jag engagrerat mig ett par veckor att fasa bort o ta bort nikotinpiller/spray har det mest handlat om att huvudvärk och trötthet varit jobbig. Förutom de två senaste nätterna när jag vaknat väldigt tidigt (2-3-tiden.....) Det skyller jag delvis på snöovädret som yr utanför fönstret.

Ja, jag är på full nivå sedan några dagar tillbaka. Och jag har ju "slängt hela dosan åt skogen". Förstår att du tycker jag är lite för snabb men detta ska bannemej gå! Eftersom jag är lite för snabb har jag inte heller riktigt olika steg utan jag tar väl ett gäng kliv på en gång här nu antar jag... Ska förklara lite varför jag har så bråttom nästa gång jag kommer in. Nu måste ja rusa.

Kram!

Hehe, ja jag har flaggat lite här o där att det kanske går supersnabbt. MEN... om du vet varför och är beredd på det extra besväret ett tag så kommer det funka utmärkt, det är jag övertygad om.

Jag var ju själv lite motsträvig mot att klistra på mig plåster som hon rekommendera hur länge då?? utan körde slut på en del av mina nikotinpiller/spray, innan jag slängde ut allt.

Jag snusade ju iofs 2 dosor portion per dag (vanan att byta var nog minst lika stor som effekten), så hade nog ett högre fall ner än du. Men ville inte för länge använda ett substitut. För visst är det en stor frihet att inte behöva tänka o ha med sig något alls :-)

Så.. förstår :)

men du får berätta sen när du rusat iväg o kommit igen

Har både skrattat mer än på länge i dag och är på väldigt dåligt humör. Har inte tålamod med något öht. Skulle föra över pengar till barnens ISK-konto. Och det är samma visa varje gång. Det måste till en slags tvåstegsraket för att överföringen ska fungera. Denna raket glömmer jag från ena gången till den andra. Alltid. Ringer banken. Tjänstemannen jag pratade med inledde samtalet med en liten flukt av översitteri. (Förstår att de blir trötta på dessa frågor men) JAG BLEV OMEDELBART VANSINNIG. Informerade att "jag just nu håller på att sluta snusa och inte är på mitt bästa humör. Vill bara berätta det så du vet att det inte är riktat mot dig om du drabbas under vårt samtal." Sedan var tjänstemannen mjuk som smör under hela samtalet. Halleluja!

Jo. Jag ska göra en mindre operation i ansiktet i mitten på januari. Förutom allt annat nikotin bidrar till så ger det dåligt läkekött. Jag är därför beordrad att sluta snusa en månad innan operation. Och inte vill jag orsaka värre ärr än behövligt. Inte i ansiktet i alla fall. Så det är bara att fortsätta kämpa. Men även denna dag har varit för j*vlig rent ut sagt. Fryser, yr, extremt dåligt humör, kognitiva förmågor på noll. Fy bubblan. Nu blir det en kopp te och lite ingefära att tugga på...

Blir ingen kram i dag. Vore bara att hyckla.

*blää*... det var då till att ha en riktig hemsk dag... Men ändå kul effekt ditt sluta-snusande fick på banktjänstemannen!

Att bli "ren" i så god tid som möjligt inför operationen måste vara en riktigt bra drivkraft. Det är trots allt en begränsad tid du kommer få ha just denna nivå av abstinenselände. Det blir bättre!

*kram* (du behöver den även om du inte kan ge en själv)!

Du är duktig!

Jag minns inte exakt hur länge, men har för mig att de första tre veckorna var värst. Jag kände mig typ hela tiden på vippen att börja gråta eller bli rasande. Och det var som en kall, tryckande känsla i hjärnan. Sen, som du skriver också, så var jag lite vimsig ett tag och hade svårt att fokusera. Efter den första månaden så blev det lugnare med känslorna. Jag kunde fortfarande bli sugen i vissa situationer, men det försvann också vartefter i och med att man skapade nya snusfria vanor. Typ kaffe och snus efter frukost lärde man om till att det bara är en till kopp kaffe man är sugen på. Så länge som jag drack kunde jag få lite sug vid första glaset, men det blev också mindre med tiden (och nu när jag inte dricker slipper jag ju det helt..) När det hade gått ett halvår var jag nog rätt över snuset, och nu känns det nästan absurt att jag har snusat, det känns lika lockande att stoppa en prilla under läppen som att gå omkring med en hoprullad strumpa i armhålan. Helt meningslöst, med andra ord, varför skulle man göra det... Till de positiva effekterna: Jag har lättare att somna, nikotin verkade ungefär som koffein på mig, jag var ofta uppe i varv när jag skulle sova. Jag har jämnare humör, det var väldigt mycket mer intensivt, upp och ner och så försöka parera med snus... Mina tänder håller sig vita mellan de årliga tandläkarbesöken. Jag är också mindre trött, när jag snusade blev jag ofta ganska matt. Sen den konstigaste effekten: under de senaste 10 åren (då jag var snusberoende) så fick jag när jag var trött och på väg att somna ofta en surrande, elektrisk känsla som svepte genom hjärnan (tänk dig ljudet från lasersvärden i Starwars). Den kom kanske 2-3 kvällar i veckan, och försvann sen när jag slutade snusa (försvann även de perioder då jag slutade under en kortare tid men åkte dit igen). Jag tror helt enkelt att min kropp signalerade att det var för mycket gift i omlopp. Min kropp var helt klart stressad av nikotinet och jag är väldigt glad att jag har slutat. Så kämpa vidare, det är jobbigast i början!

Det låter som en västanfläkt att sluta med alkohol i jämförelse med snus ?

Fy att snuset kan påverka så mycket!? Det där måste jag ta mig en allvarlig funderare över känner jag. Jag har hört att det nästan är omöjligt att sluta snusa. Och så farligt är det ju inte, har jag tänkt. Sen har jag inte tänkt mer. Inte velat tänka mer. Men om jag ska sluta får det nog bli under sommarsemestern så jag kan gå här hemma och skälla i godan ro ?

Kram ?

Ja, medicinen är bara en stödkrycka, som delvis tar ner allvarligheten i abstinenssymtomen.... och gör själva snusandet lite meningslöst så det är lättare låta bli.

att planera in det så det är lite lugnt runt omkring skadar nog inte - jag tycker själv jag varit hjälpt av att göra en del av mina nedtrappningar på helgerna då jag haft störst möjlighet vara långt från vanligt folk :)

Men fy bubblan att det är så tufft att sluta med snuset. Hm, kommer att bli bra sedan och hur stolt skall du vara när du fixat det?
Skickar en kram (ohycklad?) och önskar en trevlig nyår?

Vill bara tillägga att det är svårare i början att sluta snusa än att sluta dricka (om man som jag drack 2-3 kvällar i veckan), Men det är absolut inte omöjligt, och det är mycket lättare på lång sikt. Jag tänker mycket mer på att jag inte dricker än att jag inte snusar. Men det kan såklart vara olika från person till person. Hur som, kämpa på, det ger sig!

Vaknar mitt i natten. Börjar bli en vana och jag funderar på om det är en biverkning av Champixen. I dag vaknar jag i alla fall utan huvudvärk och huggtänder. Känns som om denna dag kommer vara en lättare dag! Kennie, ovärderliga erfarenheter du delar med dig av! Känner inte igen den där Starwarseffekten men funderar på om det finns annat jag kommer att slippa eller få i stället framöver. Har snusat intensivt i över 30 år nu minus graviditeter så jag minns inte alls hur det är att leva som ren. Kan ju bli mycket intressant! Jag tror som du att snuset är svårare i början men lättare på sikt än alkoholen. Snuset eller avsaknaden av nikotin, tänker jag på varje sekund medan vinsuget kom stötvis i vissa situationer. Vi har ju lärt in olika beteenden med olika droger. Av mina erfarenheter hittills så rekommenderar jag andra som mot förmodan vill sluta att göra det under en lugn period på jobbet (om sådan skulle uppstå) eller i samband med ledighet.

I dag firar jag med ett par arbetskollegor. Lite konstigt eftersom jag nästan satt en ära i att inte umgås med arbetskollegor privat och nu ska jag helt plötsligt fira nyår med två av dem... Ingen av dem vet att jag har slutat dricka för gott. Jag skyller på utmattningen. Dessutom kom den ena på att jag skulle kunna låna bilen för att ta mig hem och skjutsa henne på vägen förstås. Så det blir inget krux med min nykterhet i dag. Ser fram emot kvällen!

Gott Nytt år till er alla och stort tack för det här året! Vad skulle jag gjort utan er?

Kram!