Ja jag hade en fin julafton! Bästa julledigheten på väldigt många år känns det som. Mycket för att jag äntligen lyckats lugna ner min planeringshysteri och vilar mig istället.

Hoppas du hade en bra dag igår också och att det ordnar sig igen med din vän. Det är skönt att det är lite ljusare nu äntligen, i alla fall några dagar. Ta hand om dig!

Ok härligt. Nä de är en kamp just nu, men idag tog jag tag i min enna kontaktperson och snackade lite och berättade hur jag mår. Till och med bakat en kaka och hängt med grabbarna el grabbar och grabbar de är typ 45-55 år ?

De går sin gilla gång här på hemmet. Händer inte så mycket blir mest tv tittande. Men har öppnat upp lite för personalen. Men fortfarande mycket tankar och jobbiga minnen som jag kämpar med. Men idag fick jag äntligen pratat med min terapeut de va skönt henne kan jag nästan berätta allt för. Men är en stor grej jag inte kan berätta kan inte ens skriva om de till henne. Men de får väl mogna fram. Är så himla mycket jag varit med om och de mesta har jag liksom tänkt jo men de nåt alla är med om de är inte så farligt. Men nu när jag pratar om de så inser jag vilka fruktansvärda övergrepp jag varit med om sen barns ben och de är jävligt jobbigt att inse. De gör jävligt ont att ta in. Men de är detta jag måste gå genom för få må bra.

De går sin gilla gång här på hemmet. Händer inte så mycket blir mest tv tittande. Men har öppnat upp lite för personalen. Men fortfarande mycket tankar och jobbiga minnen som jag kämpar med. Men idag fick jag äntligen pratat med min terapeut de va skönt henne kan jag nästan berätta allt för. Men är en stor grej jag inte kan berätta kan inte ens skriva om de till henne. Men de får väl mogna fram. Är så himla mycket jag varit med om och de mesta har jag liksom tänkt jo men de nåt alla är med om de är inte så farligt. Men nu när jag pratar om de så inser jag vilka fruktansvärda övergrepp jag varit med om sen barns ben och de är jävligt jobbigt att inse. De gör jävligt ont att ta in. Men de är detta jag måste gå genom för få må bra.

Låter bra Snusen att du ger det lite tid och inser att du nog måste bearbeta de där minnena.
Skönt att du fick prata med din terapeut och att du börjar bli lite mer bekväm med personalen.
Tycker att du känns lite lugnare i dina inlägg och hoppas att du känner att du har tid att stanna upp ett tag.
Jag är djupt imponerad över din styrka!
Önskar dig ett alldeles fantastiskt 2021!

Jobbig nyårsafton. Haft sug på dricka hela dagen, var till och med på bolaget idag och köpte vin och ställde hemma. Jag vet de var väl inte det smartaste. Tittade nyss på en serie där de va mycket kärlek i både kärlek mellan två vuxna men även kärleken till sitt barn. Jag har aldrig känt att någon verkligen älskat mig, jag vet inte hur de känns att uppleva det. I hela mitt liv har jag gått runt och bara viljat en enda sak och de är att få känna mig älskad. Fy fan vilken jävla pissig nyårsafton. Vill bara få dö och försvinna vill inte känna det jobbiga mer de gör för ont.

Och som grädde på moset idag kom det en extra personal som inte jobbar så ofta och då har vi varit med i samma Facebook grupp och träffats flera ggr irl. Nu kommer hon snacka med alla som känner mig vet ni vad fd admin i x gruppen sysslar med nu för tiden, vet ni vart hon bor? Hon får ju reda på allt om mig nu. Livet kan inte bli mer pissigare. Höll på sjunka under jorden när jag såg henne i morse. Sen låtsades hon som hon inte kände igen mig jo tjena. Värsta nyårsaftonen i mitt liv.

Jag tänker att framförallt så har den här personen tystnadsplikt, och dessutom tror jag inte att alla människor vill skvallra, om inte annat så för att det ställer dem själva i dålig dager att berätta saker som alla vet är hemligstämplade. Skulle någon kompis till mig berätta info om bekanta som de fått veta genom sitt jobb och borde ha hållit tyst om så skulle jag tänka och säga att det är opålitlig och oproffsigt. Så det är verkligen inte säkert att hon pratar. Och en sak till, du har inget att dölja, du har tagit tag i din situation och är på väg mot den där kärleken du längtar efter, både till dig själv och andra. Våga tro på att du kommer dit!

Nej, jag tror inte heller att hon pratar om hon har nån koll på lagar och regler och vad det är för på ställe hon jobbar på. Förstår inte varför hon skulle prata, det är ju bara så pinsamt å hennes vägnar. Du har heller ingen anledning att skämmas för att du är där du är, tvärtom.
Tycker att det är bra att du reflekterar över vad du saknat i ditt liv. Det är viktigt att känna sig älskad och du har saknat det. En bra grund är att börja tycka om sig själv. När man mår dåligt är det lätt att känna sig oälskad. Om ingen annan gör det får man säga till sig själv vilken fantastisk person man är. Lättare sagt än gjort, men det är kanske ändå viktigt att börja just där och du har tagit så många steg som du bör vara stolt över.
Jag tycker du ska hälla ut alkoholen du köpte. Om du redan har druckit upp den, hoppa på igen. Det är inte hela världen, men du har kommit för långt för att inte gå vidare nu. Jag tror på dig Snusen och på en ljusare framtid för dig.

Tog upp de med en annan personal och hon i sin tur pratade med henne och dagen efter pratade hon och jag så nu känns de bättre. Hon har tydligen jobbat länge inom den här typen av verksamheter. Så just det känns lugnt just nu. Tog ett återfall i dag de var ju väntat, pratat med personalen och är välkommen tillbaka i mån om jag inte fortsätter dricka i mån vill säga men just nu känns de som nä fortsätter nog inte i mån.

Vinet smakar inte ens gott, visst är lite lugnare inombords men de gav mig inte det jag trodde och längtade efter. Istället bara lite mer ångest då jag ljugit för min vän. Han tror jag är hemma för jag bråkat med personalen och dragit iväg för jag var arg och att jag nu är hemma och nykter. Lögner och självförakt direkt.

Det är blandade känslor när man faktiskt inser att alkoholen inte alls ger en det man behöver eller är ute efter. Till viss del en sorg för hur sjutton ska man då tillfredsställa sina behov och drickandet blir meningslöst, men man vet inget annat.
Men nu har du kontaktat boendet och skapat en väg tillbaka. Jäklar vad tuff du är. Och pratat med personalen om det du var orolig för och löst det.
Du gör framsteg! Du kanske inte har varit helt ärlig med din vän men ha lite förståelse för dig själv. Fördelen med det är att du kan processa ditt återfall själv utan att behöva försvara eller förklara för någon som blir besviken. Det är lätt att hamna i försvarsläge då och det löser ingenting. Ni kan prata om det sen, men det finns ingen anledning att förakta sig själv. Lär man sig nåt av ert återfall så är det helt ok, då kan man ta en annan väg nästa gång. Hoppas du återvänder till boendet.

Är på boendet nu igen var inte så svårt stå emot drickandet i morses. Visst de drog lite när jag såg vinet men kunde stå emot. Ja de är det, ja de är en form av sorg. Lite som förlora en vän.

Trodde i går jag skulle få prata med min terapeut men hon är antingen ledig el sjuk, och soc har semester till på torsdag. Visst kan prata med personalen men de blir mest vi pratar runt om mina problem jag släpper inte in vem som helst till mina innersta tankar. Så är rätt jobbigt just nu plus sover dåligt så känns som jag nästan aldrig får vila huvudet. Idag var de jättenära att jag åkte hem men lyckades stå emot.

Starkt att stå emot önskan att åka hem. Förstår att du inte vill dela med dig för mycket med personalen på boendet, men det är bra att du stannar tror jag. Tråkigt med terapeuten. Hoppas hon kommer tillbaka snart. Du är så bra som stannar kvar!

Ja, det hoppas jag med. Sociala är tillbaka i alla fall i mån de är skönt. Är ganska ok här på boendet men som sagt saknar ha någon att prata ut med om allt. Ska försöka sova nu, har lyckats vända lite på dygnet nu under julen.

Orkar inte mer nu. Är helt slut, känner mig helt ensam. Är ledsen men vet inte varför trängt undan alla känslor i flera dagar nu så är helt slut både psykiskt och fysiskt. Tagit min sömnmedicin så hoppas den hjälper snart annars vet jag inte vad jag gör. Funderar allvarligt på att åka hem nu i kväll jag orkar inte härda ut längre, jag måste få stänga av alla tankar i huvudet och få bort ångesten. Lovat min terapeut att inte googla på olika sätt ta sitt liv, se på självmordsvideos men är tvungen för orka härda ut och hålla ångesten stången. Fortfarande är min terapeut ledig el sjuk, men fick pratat lite med soci dag men de är inte samma sak. Lite sucks big time just nu

Hoppas du stannar på boendet och får lite vila. Att må som du gör just nu är inget normaltillstånd och jag tror verkligen att det går över. Så håll kvar vid alla de förbättringar du gjort nu. Alternativet att åka hem och dricka är så kortsiktigt. Du vill ju ha något annat, och du är värd något annat så mycket som du faktiskt har gjort för att komma framåt.
Nu vet jag inte vad du gillar att göra, men tycker du om att lyssna på poddar? En del sommarprogram är fantastiskt intressanta (går att googla fram topplistor), radiopsykologen är också intressant, han är väldigt duktig. Men det kanske inte funkar bra för dig att lyssna.
Kan du googla på nåt annat istället, nåt du vill veta mer om? Kan du måla, sticka, yoga, träna?
Det är så trist att du inte får tillräckligt med stöd just nu när du behöver det. Skulle vilja ge dig ett mantra att mumla för att stänga ute dina tankar:
Jag har kommit så långt, jag är så jäkla bra, jag ska ge det en dag till.

Ber om ursäkt om det hör inlöggget inte passar dig alls, men jag tycker att du är imponerande och jag håller tummarna gör att du vaknar upp till en ljusare dag imorgon.

Blev ett återfall, men åkte till min vän sen sent på kvällen så var tillbak på boendet dagen efter. Alkoholen hjälper inte som förr längre de känns jobbigt och inte ha den utvägen längre. Så mina självmordstankar har ökat. Jag börjat faktiskt själv bli orolig för mina tankar. El rättare sagt att jag ska göra verklighet av dem. Hoppas verkligen jag får tag på min terapeut i mån. Jag klarar inte av att ha alla jobbiga tankar för mig själv längre.

Känner igen den där tomheten när alkoholen inte ger den lindring eller effekt man vill ha längre. Tomt och man blir vilsen.
Så bra att du återvände. Det är verkligen starkt av dig. Hoppas du får tag i din terapeut i morgon. Det känns lite trist att du blir så lämnad nu när du verkligen söker hjälp och även om jag tror att det går över, det är inget normaltillstånd att må som du gör, så borde du kanske få hjälp nu med medicin eller nåt annat. Man ska inte behöva må som du gör. Hållerr tummarna för att du får tag på hen imorgon