Fick tyvärr besked om att hon är fortsatt sjuk :( Nu vet jag inte vad jag gör. Har kontakt med beroendemottagningen i så men har inte tid dit föraren 16/2 och då för bedömningssamtal vilket betyder att ev fortsatt kontakt med dem kommer påbörjas i mars/april. Så långt fram kan jag inte ens planera. Så alt just ju är ge upp el hora ihop pengar så jag kan söka privat. Om inte soc låser in mig på psyk inan dess

Li-Lo

I all oro har du sinnesnärvaro och handlingskraft att skriva här, självomhändertagande att liksom inte vara ensam med allt. Såklart är det mer "tyngd" i din riktiga kontakt men det märks att du arbetar hårt för att inte låta tankarna om livet inte är värt att leva ta över. De andra tankarna, de som vet att saker hela tiden förändras och att även den värsta smärta förlorar kraft med tid.

Blir även rörd då du skriver "Så långt fram kan jag inte ens planera", kanske är det en styrka nu. Ta en timma i taget, det är överskådligt. Jag vill inte förringa din smärta eller tror mig kunna lindra den i stunden samtidigt vill jag gärna skriva att det är tydligt att du berört och rört många här inne med din uppriktiga berättelse.

Önskar dig en timma av mindre oro, och en timme efter det, och en timme efter det....

Varma hälsningar
Li-Lo
Alkoholhjälpen

Tack. Jo de är det, men fick pratat med min soc idag och de hjälpte lite. Hon fick ta min frustration. Nej vill ju inte dö egentligen är ju smärtan jag vill bli av med. Ja en timma i taget är de som gäller nu. Sen diskuterade vi att jag ska söka förlängning här så jag startar upp min kontakt och kommer igång med behandlingsgruppen inan jag flyttar hem. Känns både bra och dåligt, men de får sjunka in lite så kommer de säkert kännas bra.

Låter lite mer positivt än i morse. Skönt att Soc verkar finnas för dig i alla fall och att ni kan prata och planera tillsammans. En timme i taget är nog smart att tänka. Det gör många här för att hålla sig nyktra den första tiden, men du har ju kommit väldigt långt i din nykterhet. Ett fåtal korta återfall bara. Det är bra jobbat. Hoppas du mår bättre igen snart.

Jo men har en bra soc de där är ju alltid ett lotteri. Hon lever lite efter frihet under ansvar och att de ska vara jag som väljer och de ska funka för mig. Men tvekar inte att gå in och fatta beslut över huvudet på mig om de behövs. Nu har de inte behövts alltför många ggr jag fattar oftast bra beslut själv om jag bara får chansen att tänka och känna efter lite. Just nu har jag stängt av känslomässigt nackdelen med de är att de krävs hjärnan är ockuperad 24/7 så när kvällen kommer, så kommer ångesten som ett brev på posten så svårt att komma till ro och somna. Plus märker att inom mig är jag arg så blir fort exploderande arg. Och den ilskan är jag rädd för den kan få mig bara rusa iväg och fatta dumma beslut. Men både soc och personalen här vet om det så de försöker hjälpa mig.

Ja, du skulle nog behöva få hjälp att få ut den där ilskan på rätt sätt av nån kunnig person. Eller få ordning på tankarna för att veta vad som är ilska och vad som är sorg eller annat. Är hen fortfarande sjuk din terapeut?
Tänker att du är påsen bra plats nu där de faktiskt tar hänsyn till dig som person och inte verkar svara direkt på ilskan och frustrationen med försvar. Det kanske ger sig lite tid till att jobba lite med dina känslor inuti.

Ja, du skulle nog behöva få hjälp att få ut den där ilskan på rätt sätt av nån kunnig person.

Jo, är nog mer ledsen än arg egentligen. ilskan är nog mest frustration tror jag mot att min terapeut är sjuk och de inte finns något jag el någon annan kan göra något åt det mer än vänta. Men soc skulle ringa dem i mån och se om hon kunde få besked om hon snart är tillbaka el om hon kommer vara sjuk länge. Ska hon va borta länge då exploderar jag de är min största rädsla att jag ska behöva byta under en period. Då får jag fullständig utbrott de lux.

Fick besked i dag av soc att min terapeut ska ringa mig i morgon de känns härligt. Äntligen få ur sig en del. Dagen idag var ingen hit. Först var jag med min vän som var på allt annat en solksenshumör. Sen hem hämta post och brottas med 2 l vin om de skulle drickas upp el ej. Blev ej så tillbaka till hemmet och för käka pannkakor. Härdsmälta direkt över maten, de hade blandat sylt, grädde och pannkakor. Vem fan vill värma de i micron. Ja vet man kan peta bort sylten/grädden sen micra pannkakorna men en sådan liten detalj kan få mej gå bananas. Men en ängel till personal lätt mig härja på sen fixade hon varma pannkakor till mig med kall sylt och grädde till och med la upp de på tallrik och dukade åt mig fint på bordet. Då blev jag faktiskt glad och tacksam. Men hon kände väl att ok de handlar inte om maten Snusen mår extremt dåligt. Hon behöver lite extra omvårdnad. Senare på kvällen kom ångesten de lux tro mig hade nån erbjudit mig gbbf/heroin what ever så hade jag tagit emot och tryckt i mig utan ens övervägt ev konsekvenser. Men tog ett snack med personalen och sen spelade vi spel halva kvällen. Och nu känner jag sömnmediciner kicka in så förhoppningsvis somnar jag snart.

Ja, ganska klantig hantering av maten tänker jag också. Underbart att personalen hanterade din ilska så professionellt.

Så starkt av dig att inte dricka hemma! En riktig seger faktiskt eftersom dagen inte varit så bra då heller. Du borde kasta bort det där vinet.
Så skönt att terapeuten ska ringa idag.
Önskar dig en trevlig helg!

Ja de blev ett bra slut på det. Tyvärr ringde inte min terapeut idag fick mail om att hon ringer på måndag. Då bröt jag ihop fullständigt. Men fick tag på soc så hon fick ta de hela. Men nu känns de lite lugnare suttit spelat spel hela kvällen och hängt med de andra. Och bakat kaka rätt tacksamt göra de här de uppskattas verkligen så de är kul och ett bra sätt hålla ångesten borta.

Har inte kikat in hos så många senaste tiden, men så bra att du fortsätter skriva och berätta. En dag i taget. Bra kämpat med vinet idag. Jag skulle inte heller vilja ha varm sylt och grädde?‍♀️. Kram till dig.

Hoppas helgen varit bra Snusen. Det känns som om du funnit dig tillrätta rätt bra där du är nu och jag antar att du är uppskattad. Hoppas du äntligen får prata med terapeuten i morgon. Ha en fin vecka!

Helgen blev bra, lugn och mycket mindre ångest de var behövligt. Och äntligen är min terapeut tillbaka, så himla skönt ha henne. Tror nog jag är uppskattad här de känns så, mina bak skills är i alla fall rejält uppskattade :)
Så veckan har varit relativ ok. Hoppas din vecka varit bra.

Jobbig torsdagskväll och fredag. Bråkat med kompisen över en sak så skar mig i går. Men fick pratat med terapeuten idag så då hjälpte en del. Men nu är de kväll och alltid de som är värst och så klart personal som jobbar som är relativt nya för mig vilket gör mig otrygg. 2 nätter nu har jag drömt att jag blivit våldtagen här av en boende så mycket otrygghetskänslor just nu utöver bråket. Så har ju såklart mega lust åka hem just nu och supa till och med googlat på dricka handsprit vilket vi av någon konstig anledning får ha fritt här. Men kände va fan hur desperat får man bli. Men som tur är så är de en bra personal som ska jobba i kväll och natt de känns tryggt. Ska hugga tag i henne sen och snacka lite.

Jobbig torsdagskväll och fredag. Bråkat med kompisen över en sak så skar mig i går. Men fick pratat med terapeuten idag så då hjälpte en del. Men nu är de kväll och alltid de som är värst och så klart personal som jobbar som är relativt nya för mig vilket gör mig otrygg. 2 nätter nu har jag drömt att jag blivit våldtagen här av en boende så mycket otrygghetskänslor just nu utöver bråket. Så har ju såklart mega lust åka hem just nu och supa till och med googlat på dricka handsprit vilket vi av någon konstig anledning får ha fritt här. Men kände va fan hur desperat får man bli. Men som tur är så är de en bra personal som ska jobba i kväll och natt de känns tryggt. Ska hugga tag i henne sen och snacka lite.

Anonym26613

För mig har hemmet alltid varit min trygga punkt. Sova över någon annanstans har alltid gjort mig orolig. Kommer ihåg en fotbollsläger när jag var 13 år. Jag var så rädd på nätterna att jag kunde inte sova på två dygn. Tillslut fick de köra hem mig. Jag somnade redan i bilen. Konstigt, hade glömt hela grejen. Men vad jag ville ha sagt var att när jag läser vad du skriver, så kan jag nästan känna hur jobbigt du har det. Men den trygga platsen kan också vara imaginär. Föreställ dig att vi på forumet är dina grannar. Vi kan inte lämna rummen, pga covid. Så vi håller kontakten här i forumet. Du är inte ensam ❤??

Brukar inte ha svårt sova på andra ställen men med massa blandade människor jag själv inte valt har otryggheten smugit sig på. Men tror de grundar sig att jag såg en av killarna här va inne på tjejernas boende vilket är totalt förbjudet bara manlig personal får va där. De gjorde mig inget trodde jag men på natten sen drömde jag att jag blev våldtagen här. Blivit utnyttjad på ungdomshem som liten av mina med boende och de är nyligen jag insett att de var faktiskt de som skedde försökt förringa de hela med att sånt råkar väl alla utför typ. Så mycket sån skit som dyker upp nu ochså. Får göra så och så har jag min terapeut på min axel :) De här får vara mitt trygga rum

Olov68

Usch så tråkigt att höra, hoppas det blir bättre snart! Det kan bara bli en bättre morgondag! Fokusera på det!!
Hur bor du nu? Inte behandlingshem?