Vin Santo

Tycker inte att jag gör någonting alls och imponerande känns det inte men tack för fina ord - gulligt av dig :)
Chivas: Känner också att jag fått lite mer engagemang i företagandet :)
Bygger du webshopar till andra eller står du i begrepp att sälja egna fysiska varor? Har själv funderat på att dra igång en webshop och pratat lite löst om vilken sorts produkter. Känner att det skulle vara jättekul med en starkt specialiserad shop med litet men djupt sortiment. Vi får se om det blir något :)
Tröttnar du på Redbull får du testa fintonic med massor av pressad citron och is - riktigt gott!!
Du är på rätt väg - håll i, håll ut (..och håll avstånd..)! Ha det bäst alla!

Mr_Chivas

Hej, hoppas du kämpar på...
Idag fick lilltjejen ett riktigt
"Hissy fit", my GOD, det var det värsta hon haft! Vet ej varför, men så är det väl. Extremt glad över att jag inte druckit när detta kom, är ganska säker på att jag hanterade mitt COOL mycket bättre än om jag hade druckit. Jag är inte våldsam, men det var ett tillfälle att verkligen vara närvarande i. För hennes skull, min egen också såklart.
Dagarna springer iväg, hinner inte tänka så mycket på drickat längre i samma utsträckning som tidigare.
Jag saknar det inte alls!
Webshoppen är till företaget, ska börja sälja datorer och tillbehör.
Shoppen bygger jag själv, sena kvällar och tidiga mornar.
Inte så svårt när man väl börjat pilla i det.
One.com har en ganska simpel men kraftful webshop dom erbjuder sina kunder, jag började testa ecwid. Dom har en gratis shop med där du kan ha 10 produkter max. Sen testade jag one.com för att labba lite och känna på. Enklare än man tror att komma igång. One.com har också betalning med kreditkort i sin shop. Detta projekt har fått mig att få bättre focus, men även få tillbaka mål och vision.
Jag tror det är en bra idé, webshopen skulle kunna få dig att tänka på annat och inte drickat.
Och bygga upp hopp igen för framtiden är inte fel.
Jag har fått tillbaks min framtidsvision och känner mig mer målinriktad efter jag slutat dricka!

Hör av dig om du vill bolla idéer angående en eventuell webshop åt dig!

Kram allihopa

"Change before you have to" är något som jag som anhörig befinner mig bredvid. Min pojkvän är där, men jag undrar om han gör det, alltså "Change before you have to". Hoppas ju på det bästa. ?

Han har en dotter men jag kan bara stå bredvid då han går ner sig, kanske för all framtid spolierar sin relation med henne. Att detta elände med alkohol går före relationen till barn. Så ledsamt. Så jävla ledsamt. ? Så fin man och fin tjej som går miste om sin pappa. Håller tummar och tår att det kommer på rätt. ? Ber till någon gud.

Vin Santo

Tack för tipsen Chivas - skall kolla One.com - kortbetalning känns ju strålande!
Tröttiz: Så himla trist att läsa och jag tror dessvärre att den situationen är vanlig i samhället. Jag har egentligen ingen kunskap om hur saker fungerar med vården etc. men finns det möjlighet att kontakta vården för "tvångsbehandling" eller så? Jag tänker att får din kille en kortare nykter period så är han kanske mer mottaglig för dialog kring dottern etc. Han skulle nog tacka dig längre fram att du tog tag i det hela nu när han är pacificerad så att säga - livet går ju inte i repris och relationen till dottern är sannolikt viktig för honom...
Jag har inte känt sug efter a sedan jag började hålla upp utan nästan mer känt någon sorts avsmak men så igår - ifrån "no where": BAMM Mega sug efter öl! Blev nästan kallsvettig och tendens till yr och kände verkligen att om jag haft öl hemma så hade sviten varit bruten... Väl hemma käkade vi och det blev lite bättre men sen fick jag åka iväg och handla snacks, godis, a-fri öl, tonic, Loka etc. och efter att jag tagit några godisbitar så försvann suget. Aatagligen kombo av hunger och låg på socker nu när jag inte dricker a. Tänker att jag delar med mig detta för ibland kan nog a-suget misstolkas av hjärnan? Någon annan med erfarenhet av detta?
Ta hand om er därute!

Mr_Chivas

Tjena!
Jag vet faktiskt inte, men det kan nog vara så att hjärnan trixar med oss efter uppehåll.
Jag brukade läsa en bok tidigare när jag slutade röka första gången.
"Äntligen icke rökare" av Allen Carr.
En väldigt bra bok, boken uppmanar dig inte direkt till att sluta, inte heller presenterar den skräck exempel på vad som händer och hur farligt det är, det vet alla redan. Istället hjälper boken till att förstå varför vi röker, och varför det är så svårt att sluta.
När jag var stressad, så rökte jag alltid som en borstbindare. Jag kände mig lugnare, hade rökt bort 10-15 minuter.. Kaffe och en cigg.
Men puls ökade direkt, smartklockan visade att pulsen ökade, men jag kände mig lugn.
Hjärnan blev lurad att tro att jag var lugn men kroppen visade motsatsen.
Så jag tror att abstinensen klart kan lura huvudet.
Ät godis eller vad som helst som tar död på suget. Kommer nog vara en kort period ändå misstänker jag. Du kan promenera bort det på golfrundan ⛳

Stay strong ?
Du är på god väg att lyckas!

A-suget misstolkas definitivt av våra hjärnor. Vi har ju lärt den att alkohol hjälper mot ALLT. Glad - drick. Ledsen - drick. Stressad - drick. Hungrig - drick.
Många här pratar om HALT. Stanna upp vid sug och känn efter en gång till. Kanske är du Hungrig - Arg - Ledsen - Trött?

Du kämpar bra!
Kram

Av Allen Carr lyssnar jag på just nu, som insomningsljudbok. Ställer sovtimern på 30 min och lyssnar aktivt, då släpps inte andra tankar in, och somnar oftast inom den tiden. Svinbra daglig repetetion av nyktra argument, har ett antal alkisböcker som jag turas om att ha som insomningsljudböcker. Min hörförståelse på engelska har som en bonus utvecklats enormt det senast året.

Kram ?

Andrahalvlek. Tack för tipset med Allen Carr, ska ladda ner den. Jag gör precis likadant. En halvtimme med ljudboken funkar otroligt bra!

Vin Santo

Tack för alla kommentarer och kloka ord :)
Chivas: Jepp, planen är mycket golf i år - pratade faktiskt med sonen i helgen att han och jag skall åka på golfresa till Spanien i höst (om coronan tillåter...)
Soffi: Ja, jag tror mig börja se lite av mitt eget mönster och som jag skrev tidigare är hunger och lättja mina motståndare. Jag dricker inte för att bedöva tråkiga upplevelser tidigare i livet eller för att döva psykosomatiska besvär eller så och kanske gör det saker och ting enklare för mig? Är dock väldigt luststyrd och har låg "tröskel". Exempel: Klockan är 9 på morgonen och jag skall duscha och går förbi kylskåpet. Kollar in och där står en kall starköl. Har inte tänkt på a alls men tar den direkt och sveper den - sen går jag in och duschar?!?!?
Inte speciellt sugen, sannolikt hungrig då jag ännu inte ätit frukost men erkänn att det är ett sjukt beteende?
Helgen har varit fin men känner att jag blir lite irriterad på frun då hon går på mig för att jag inte fixat vin till henne - som om det vore min livsuppgift? VIsst, det är jag som oftast ser till att vi har a hemma men om hon nu ser att jag tar tag min situation borde hon väl tycka det är bra och inte ge mig bannor? Jag har inte gjort någon sak av att jag tagit en paus ifrån a men hon har ju märkt hur mycket bättre jag/vi mått tillsammans den senaste tiden...
Jag kommer ihåg ifrån min tidigare nyktra period att det blev lite av en prövning i vår relation och kanske behöver jag gräva lite där för att se om det finns ouppklarade saker att ta tag i - kanske det är en del av roten till mitt drickande trots allt??
Forumet skapar tankar och hjälper mig mycket just nu - tack alla för detta :)
Keep it up!

Säg det till henne. Jag skulle inte gått på bolaget åt någon annan om jag själv inte dricker. Jag har knappt lust att gå dit om jag skulle ha gäster. De kan dricka samma som jag eller ta med egen alkohol.

Kram ?

Usch Andrahalvlek, det har jag gjort ... Köpt alkohol till en som dricker, för husfridens skull.
Så dåligt samvete. ? Samtidigt var jag orolig för konsekvenser för min del om jag inte gjorde det ...

Jag förstår att man gör det. Men jag tycker att man ska låta bli, för att freda sin egen integritet. Men det är kanske lätt för mig att uttrycka. Egentligen kastar jag sten i glashus. Jag vet ju precis efter 24 års samboskap hur det är att göra saker för husfridens skull, även om det innebar att jag begick våld på mina egna övertygelser. Men det slutade i separation till slut.

Kram ?

Mr_Chivas

Absolut tycker jag hon kan köpa sitt eget vin om hon nu vill ha det.
Hon kanske inte riktigt förstår hur mycket du kämpar för att stå emot alkoholen, skulle hon veta det skulle hon
kanske det inte skulle vara din uppgift längre.
Jag hade som vana att alltid gå att handla, fick alltid en chans att sneaka in och ta ett par bira på puben, öl med hög alkoholhalt så man inte behöver vara kvar så länge, jag skulle ju bara handla. Var det innan 18 kunde jag stanna till på bolaget innan, sjukt beteende egentligen. Jag har alltid varit den som köpt ciggaretter till min fru, fastän jag inte längre röker själv, hon tycker att det är ok att skicka mig att handla dom åt henne. Men jag tycker inte det är ok, jag tycker inte om hur illa hon luktar när hon rökt inte heller tycker jag om att hon luktar så illa när hon är med vår dotter. Jag har börjat nu att tänka om, jag köper en ciggaretter åt henne, bara inte dom hon vill ha! Tar ett annat märke, sämre kvalité och säger att hennes märke var slut.
Om en vecka eller så kommer hon att handla sina egna ciggaretter tror jag, för om jag gör kommer det bli fel! ;-)
Kanske kan det vara ett ypperligt tillfälle ett ta upp det med frun, säga att du känner att du mår så mycket bättre när ni är tillsammans utan alkohol och ser gärna att alkoholen tar en paus i er relation. Personligen tycker jag inte att det är för mycket begärt. Du har kommit väldigt långt i ditt resonemang kring alkoholen och varför du drack så jag tror att du kommer gå igenom detta alldeles utmärkt.
Att våga erkänna brister och lära från dem är en av de viktigaste egenskaperna för att lyckas tror jag.

Fortsätt din resa framåt!

Sätter helst inte min fot där, i början var det nästan mindre problematiskt men ju mer jag inser att alkoholen tvingat mig att ta tag i (jo jag är tacksam över det) men ju mindre vill jag gå på Systembolaget. Lika lite som jag vill gå in i en affär med barnarbetare. Mår illa av dessa överlastade kärror med flak, flaskor. Känns patetiskt att se folk packa in märkliga boxar som heter typ ”gosa”. Gosar inte med en bib ej heller någon som druckit en halva.
Säg nej bara. Som du skrev är det knappast din livsuppgift- du verkar ha annat, bättre, att stå i! Kram.

Vin Santo

Tror dock att ni kanske missförstod mig lite... Jag har inget problem med att min fru eller vem som helst ibland njuter av vin ibland, känner bara att hon kanske inte skall ta för givet att jag ser till att det hela handlas in och bli sur när det inte görs - det är ju bara att se till själv att det handlas in.
Jag har läst mycket här på forumet kring partnerns beteende när man skall försöka sluta och jag har nog en annan inställning där än de flesta här:
För mig är det viktigt att mitt drickande inte spiller över och blir någon annans begränsning eller fundering. Jag känner att jag vill sluta och det räcker - andra människor får göra som dom vill. Söker de min uppfattning eller råd berättar jag gärna vad jag tycker men jag är noggrann med att detta är mitt problem och jag reder ut det utan att begränsa andra. Jag förstår att jag är skör men alkohol kommer alltid att finnas runt om mig och alla andra så det är lika bra att förhålla sig till det tänker jag. Igår kom dottern på besök och käkade och det blev ett par glas vin för hon och frun framför brasan medans jag tog en "ginger beer" (tips härinne ifrån) - jättemysigt. Boxen står kall och god i kylskåpet och det får den gärna göra för min del just nu iallafall - känns bra att kunna se den där och tänka "nej, inte idag iallafall..." HA det fint alla!

Vin Santo. Hälsningar från "andra sidan" ? För min partner får jag dricka, "jag som kan" så att säga. Dock har jag dragit ner på det rejält då jag sett de följder alkohol har.

Skulle inte förvåna mig om jag blir nykterist snart, emellanåt har jag sådan avsmak mot alkohol ...

Ha det fint!

?

Vin Santo

...förstår att du känner en mättnad gentemot alkoholen som skapat sån oreda för er. Ta hand om dig (er)!

Jag har inga problem alls med att andra i min närhet- som kan- njuter av sin fredags-GT, vin eller en öl. Min man dricker mindre sedan jag slutat så ibland kan jag t om vara ”jamen klart du ska ta ett glas vin om du känner för det”
Jag slutade röka för 25 år sedan men tycker fortfarande om när det luktar lite rök. Knäppt men sant.
Jag menade mest att jag själv inte vill gå på systemet!
Kram.

Vin Santo

Blir en del lyssnande på musik när jag är ute och går och det är konstigt hur gamla låtar man hört ofta helt ändrar innebörd när man själv ändrar livsfas :)
Lyssnar just nu på B.B King "The thrill is gone" och Pink Floyds "Yet another movie" och de känns nu skrivna direkt till en alkis som mig själv. Ha en trevlig helg alla!