Tomen, Jag snubblade enligt vår metod att bekämpa mister A. Jag vaknade pigg och utvilad utan ångest idag. Jag drack lagom mängd med alkohol igår. Mitt resultat för januari är 28/3. Nu fortsätter vi kampen under februari. Jag siktar på minst lika bra resultat. Faller vi reser vi oss snabbt och tar nya tag. En dag i taget ?
/Mrx

Skrev nyss i Mrx tråd att det är kul att ni har hittat varandra och strävar mot samma mål. Jag hänger på, till viss del, men lite i skymundan. Tack för pepp hos mig.

Kram

Vinäger, du är alltid välkommen att joina oss i vår kamp. Vi kör vårt race som bygger på sunt förnuft. Ju fler nyktra dagar vi kan samla är det bästa. Ibland faller vi men reser oss snabbt. Jag tycker det är en skön livsstil och trivs. Idag har jag varit morfar 100%. En dag i taget ?

Precis som Mrx säger, vi behöver vår Lucia, oavsett årstiden. :-)
Så ju fler vi är, desto mer stöttar vi varandra i vår kamp. Sedan att vi snubblar och faller då och då, tjaa. Är ju sådana vi är. För min del är det jätteskönt att konstatera att jag varken vill , eller kommer att klara 100% nykterhet. Målet att ha klar dominans på de vita dagarna varje månad känns mer rimligt och bättre i själen. 29-2 till lag vit i Januari. Låter ju lite som hockeysiffror på 70-talet när vi mötte Sovjet:-). Men är helnöjd med resultatet och blir spännande att hoppa in i Februari. Än så länge 1-0. Men nån gång lär säkert motståndarsidan försöka kontra. Men efter den dagen ska jag upp på benen igen i full mundering och stå emot...
Så vi kämpar vidare ,,,,,

Äntligen är man tillbaka på jobbet efter covid . Men blir en jobbig dag. Fått negativa besked ang fruns sjukdom. Medicinerna svarar inte som de ska. Vilket tyder på allvarligare och mer svårbehandlad variant. Så just en sådan dag som denna kan lätt få en på fall. Men fan heller. Alkoholdjävulen ska inte lyckas. Kommer att finnas till för familjen nykter och klarögd så många dagar som möjligt. Kommer en dag när det inte går att stå emot. Men inte idag, och fan inte i morgon heller . ????

Låt inte alkohol djävulen styra över ditt liv. Du behöver vara stark nu inför din familj. Ingenting blir bättre av att du dricker alkohol. En dag i taget ?
/Mrx

Min fru sedan mer än 30 år firade till mig på onsdag genom att köpa hem öl och vin. Nu 35 år senare jobbar hon fortfarande skift inom vården. Våra tre barn är vuxna och bor inte hemma. Vi har tre barnbarn. Ja valde att dricka alkohol ikväll. Frun jobbar helg och då dricker jag inte

Bra val att inte dricka i helgen när frun jobbar. Är övertygad om att du är på rätt bana igen och håller soda streamen sysselsatt :-)
Kämpa på min vän

Tomen, jag reste mig redan dagen efter mitt fall. Nu ligger jag nykter och fin och kollar TV. Imorgon blir det gymmet och en promenad för min del medans gumman jobbar. En dag i taget ?

Fan. Jag föll igår. Blev några öl och ett par Gammeldansk med några polare. Gick inte stå emot . Självklart drack jag mer än lagom. Vinglade ut från krogen och tog mig hem i vettig tid iaf. Men viktigaste är att jag varit fri från ångest idag. Varit ute på lång promenad och inget sug efter alkohol idag . 6-1 . Har en inplanerad Stockholmsresa till helgen. Är lite orolig för om jag kommer klara tågresan utan alkohol. Men mitt mål är fortsatt vita dagar . Kämpa !!

Tomen, vi faller ibland men reser oss snabbt. Skönt att du slapp ångest och sug idag. Jag kommer troligtvis att ha mitt nästa dryckestillfälle nu på fredag. Tänkte mysa till det här hemma nästa fredag med bastubad (OBS! jag vill inte romantisera över alkoholens betydelse. Jag kan lika gärna bada bastu med bubbelvatten). Tomen, du och jag har ju kommit ungefär lika långt i kampen mot vår alkohol konsumtion. Vi har ju som mål att ha så många alkholfira dagar som möjligt per månad. Detta koncept har visat sig funkat väldigt bra för oss. Jag fick synpunkter från Li-Lo i min tråd om hur jag tänker runt alkholen. Därför blev det lite edit i detta gamla inlägg.

Sedan kommer vi att umgås med barn och barnbarn resten av helgen. Det innebär noll alkohol när vi träffar dem. Styrka och kampen går vidare ??

Du har helt rätt . Detta är vårt sätt som funkar för oss. Hoppas ingen tror att vi romantiserar alkoholen. Vi vet mer än väl alla dess baksidor och finns ingen rak väg ur det som funkar för alla. Så den lite vingliga vägen tar oss sakta framåt. Låter härligt med bastukväll. Självklart funkar bastu och bubbelvatten ;-)
10-1 efter första perioden i Februari.. Kämpa på !!

Vi har gått den långa vägen och kommit fram till ett sätt som funkar för oss. Jag fattar att alla människor måste göra sin egen resa och komma fram till vad som passar dem bäst. Jag har aldrig velat bli nykterist på heltid. Jag ville bara hitta ett sätt att dricka mindre. Jag är tacksam för att jag fick kontakt med dig här för nått år sedan. Vi verkar leva livet i typ liknande cirklar. En dag i taget ?
/Mrx

Det samma Mrx. Känns tryggt och bra att ” känna”dig. Är lite som en reflektion av sig själv när man läser om dig och dina upplevelser i med och motgång . Min förhoppning för några år sedan var att bli helnykterist. Gick all in . Lovade mig själv och de i min närhet att nu jäklar skulle det bli av. Gick på AA möten och efter ett tag så insåg jag att det var absolut inget för mig. Bra att det finns för dem som det fungerar för. Men för mig kändes det som om det var nån slags tävling om vem som hade trasigast själ eller vem som suttit inne mest. Förutom några som hade funnit ro i själen från Gud. Så ingen jag kunde likna mig själv med. Spelade inte i samma liga. Så jag mådde sämre av att sitta där och hittade mer ro hör med dig och vinäger och de andra. Så är först nu de senaste månaderna jag insett. Att den krokiga vägen är det bästa för mig och sluta bli besviken på mig själv. Den inspirationen har jag mycket att tacka dig för.
Så önskar en trevlig helg, vinkar när tåget rullar in i Stockholm i morgon. ?

Då har man klarat av tågresa t/r till Stockholm. På hemvägen satt jag dessutom väldigt nära bistrovagnen där det gick o köpa öl, vin och sprit. Men klarade jäklar i mig av det . Var nära, men höll mig till kaffe och vatten. ?? 14-1 och kämpar vidare.

Tomen, Äntligen kom det ett livstecken från dig efter helgens tågresa till Stockholm. 14-1 är ju extremt bra resultat så här i halvtid. :)

Tack.. Ja, jag är jättenöjd. Ska du också vara. Vi ligger helt klart på rätt sida i halvtid :-)

Torsdagar är min förrädiska dag. Vet inte varför det blivit så. Kanske för att helgen är nära och man tyckt man är värd ngn form av belöning. Tror iaf så har varit fallet för mig. Velat utöka helgen. Bättre att kröka 3 dagar i stället för två. Men inte idag. 17-1 och kommer vakna till 18-1 i morgon.. Kämpa !!!

Tomen, Torsdagar är luriga. Mitt jobb går i cykler vad det gäller arbetsbelastning. Jag har precis gjort klart leveransen i alla system. De senaste två veckorna har jag jobbat väldigt mycket och även övertid. Tidigare tog jag till alkohol för att orka igenom dessa perioder. Det är slut med sådana dumheter. Jag har hittat en bättre form av belöning. När jag jobbar hemifrån kan jag ta pauser och vandra omkring i naturen här hemma. Andas lugnt och känna in. Tänka igenom allt jag ska göra och kunna planera mitt arbete. Det är livskvalitet på hög nivå. Målet med min dag är att arbeta inte att åka till mitt arbete. Resa kommunalt 1 timme för att utföra mitt arbete känns som en dålig investering i min livskvalitet med tanke på att resan hem också tar 1 timme. Det blev många tankar som kom på pränt. Jag vill egentligen bara säga grattis till ditt super fina resultat 18-1. Jag ligger sämre till med mina 16-3. Kämpa ???

Då var den trista men korta Februari avklarad . Man har blivit en månad äldre och visare. Eller en månad närmare graven. Beror ju på hur man väljer att se på det :-) . Jag väljer att se månaden ur vishetens perspektiv . 27 vita dagar och en med alkohol. Snubblande nära en vit månad. Men vem bryr sig. Inte jag iaf. Är glad för mina dagar och tar enormt mycket lärdom av de dagarna som inte är vita. De ger mig insyn i att uppskatta alla andra dagar. Så jag plockar fram kulramen , vänder blad och välkomnar Mars. Sköt om er därute och kämpa på !!