RÅD FÖR DIG SOM VILL DRICKA MINDRE

Quista

Hej, jag är alldeles ny här.
Jag har inte vuxit upp med alkohol, har använt det hyfsat måttligt till jag träffade min nya man för två år sedan.Blev hejdlöst förälskad och vår relation var helt underbart i början med god mat,vinoch "sång".Det som blev snopet för mig att denne man som jag fortfarande älskar och lever med, har mycket psykiska dilemmor med depressioner och ångest innehållande oerhört stora mängder av mediciner.Han dricker väldigt mycket av allt (öl,vin) och ffa stark sprit, då vill han isolera sig framför tv:n eller stänga in sig i egen värld. Detta har inneburit att jag tar ett par glas vin vardagkvällar och ca 2flaskor vin på helgerna.Alkoholen har blivit min bedövning, jag mår jättedåligt av att jag gör det,vill ur detta.Dessutom innebär detta att jag "bråkar" mer för att få uppmärksamhet av min man och det blir inte heller bra.När jag inte dricker vin, så mår jag så bra, men alkoholen har blivit lite av "vad fan, jag skiter i detta etc..." Men nu har jag insett att jag måste sluta, jag vet bara inte hur, det här är så destruktivt.Jag har dessutom ett toppjobb, som även den gör mig ledsen och förmodligen pga alkoholen alla kvällar.

drickarn

jag super som en jävla kvast neger i en soptunna jag vill sluta och min penis blir så liten när jag dricker HJÄLP!!!!!!

Eriksdotter

Är så glad att jag tagit steget hit. Googlade mig till denna sida i hopp om något som kunde likna "sluta röka linjen" och fann alkoholhjälpen.
Jag vet att jag dricker för mycket. Eller framför allt för ofta. Ett eller två glas vin per kväll och nu vill jag verkligen inte göra det längre. Dricker även om jag inte är speciellt sugen för att det är en vana. Alla omkring mig dricker lite vin varje kväll så det finns alltid tusen bra ursäkter.

Nu måste jag ta tag i detta beroende :(

Lantlollan

Är helt ny här men det känns som ett rätt forum, har ingen lust att gå på AA möten eller få behandling.
Det jag vill göra är att försöka kontrollera mitt drickande. Dom senaste månaderna har jag supit mig redlös ett par gånger i månaden samt att jag konsumerar i snitt ett flak öl på mindre än en helg. Det blir även några öl i veckan.
Jag vet att jag sårar min sambo han har själv haft spritproblem i sin släkt nära inpå sig så jag vet att jag river upp gamla sår hos honom.
Är det någon här som har lyckats att kontrollera ert drickande? Känner att jag inte orkar med detta alkohol sug varje dag. Är tackam för några råd.

Eriksdotter

Jag tycker att rött vin är gott. Jag tycker det känns lite lyxigt att få komma hem efter en lång hektisk arbetsdag och sätta sig i soffan med ett glas. Som lätt blir två. Att få blanda en ny sorts drink med spännande ingridienser känns som en happening.
Nu vill jag få bort denna vardagsvana och kunna njuta av gott vin vid speciella tillfällen eller om det är helg.
Måste med andra ord hitta nya vardagssysslor som får mig att inte hamna i soffan med glaset i handen.

Här om dagen tog jag en bakväg till jobbet för jag kände mig lite sliten efter lite vin kvällen innan. Jag hade druckit tre glas vin och är i och för sig säker på att jag fick köra bil åtta timmar senare men känslan fick mig att välja en liten gammal väg som är längre och då insåg jag att det här livet är inte okey :(

Men nu har jag bestämt mig liksom vi alla har här eller hur!?!? Vi hjälps åt!

Lelas

Hej, drickarn, Eriksdotter och Lantlollan! Och välkomna hit!

Ni undrar om det är möjligt att sluta dricka, och hur man bär sig åt. Svaret är att det är möjligt, och att ni kommer att hitta mängder av exempel på hur man kan göra om ni fortsätter läsa runt på forumet här. Här finns många fantastiska livsberättelser!

Lantlollan - du skriver att du gör din sambo illa genom ditt drickande. Har du sett att forumet också har en del som handlar om anhörigas situation? ("Hjälpa någon som står nära") Där kan du lära dig jättemycket om hur det är att leva med en alkoholist, dvs att vara medberoende. Kanske hittar du förklaringar där på varför din sambo reagerar på vissa sätt, eller tips på hur ni kan göra för att klara av det här tillsammans.

Pepp!
/H.

Längtar

Tack för enormt bra ord. Jag har kopierat och klistrat in i mitt hemliga dokument i datorn. Jag kommer att läsa dessa rader när jag kämpar mot behovet. Tack.

party67

Idag är jag "duktig", det är stor Fest med ett vansinnigt kul gäng med fullt ös....men jag bestämde mig för att ta bilen dit och inte dricka något, alla kommer tjata för jag är ju en partaj-tjej men jag hade ångest inför Festen för jag vet att jag dricker mer än jag tål och man funderar alltid efteråt vad man gjorde och vad man sa. Har tre små barn hemma och en gullig man, tänkte att de skulle få en trevlig mamma på lördag morgon och inte en bakfull grinig morsa som måste ta en återställare på lördag kväll för att inte darra..nej, nu får det vara slut på alla lådviner och annat! nu ska jag vara "taxi" åt en annan tjej på kvällen, känns bra att ha en uppgift så man inte trillar dit när alla kommer tjata om att man ska ta sig en rackare.

Vilken kanonshysst inställning du har till festen, du ser positvt på den och du slipper ha ångest både innan och efter...
Kanske det "skälver" lite inom dig ändå, men det är bara "onödiga" tankar, går du in för att det ska bli bra, så blir det bra...

Passa på och "observera" hur fyllan ser ut i verkligheten, man kan snabbt bli lite "äcklad" av den, men fortsätt vara med och konversera...
Döm inte andra på platsen, utan fyll ditt inre lager av motivation till att fortsätta köra nykter till festerna...

Och du verkar ju ha koll på det viktigaste i ditt liv, din familj, och då gäller det ju att prioritera...
Man hinner göra och tänka så j*vla mycket dumt på fyllan, det behöver du inte tänka på just idag..

Just idag så är du fri att få styra dina egna tankar och handlingar, och inte ångra allt i morgon...

Bara det måste ju redan nu kunna kännas härligt, eller hur?

Lycka till!, och ha det så roligt..
/Berra

party67

Tack för att du peppar....man får vända på steken och försöka se det positiva med att INTE bli dretfull och sen rejält bakfull dagen därpå. Nu kan man i lugn och ro ha roligt och skratta åt när de andra tokar sig, förra festen för något år sedan fick jag väldigt ångest efteråt, betedde mig då som en "full 14-åring", ramade omkull, "skojade" med alla grabbar och drog dom i sjkortan och sa massa saker man inte ska (när man är gift 3-barnsmamma).... ALLA tyckte ju det var jättekul när man utmärkte sig och spexade, för visst är det humor också, men jag mådde hur dålig som helst efteråt och jag känner att jag blir mer och mer osäker på mig själv då jag dricker, att folk sak se att man har problem....för det har jag ju, även om man bara vill se sig själv som "party-pingla". Efter 20 års problem som "party-prisse" vill jag försöka fokusera på familjen, det är inte lika kul att vara full 44-åring som då man var 25 år och festade jämt.

Mumrika

Nu känns det tungt. Har en värkande gråtklump i halsen och undrar hur det kunde bli så här.
Jag var på vårdcentralen för några veckor sedan. Jag var där för att förnya ett recept mot allergi, men sedan bara forsade orden ur mig. Att jag ville ha hjälp för att jag tyckte att jag drack för mycket. Det kändes bra. Att jag äntligen tordes erkänna att jag behövde hjälp. Jag fick ta blodprover och remiss till Beroendecentralen, där jag fick tala med en terapeut och en vecka senare träffade jag en läkare som verkligen tog sig tid. Men det som jag inte var beredd på var att han sa att han tyckte att jag skulle börja ta Antabus....tre gånger i veckan! Medicineringen skulle ske där, så jag skulle vara tvungen att gå dit tre gånger i veckan och göra ett utandningsprov samt ta medicinen.
Det funkar ju inte. Vad ska jag säga på jobbet? Jag kan ju inte gå till läkaren tre gånger i veckan i 6 månader, utan att berätta på jobbet varför jag går dit! Det känns så jävla jobbigt! Jag vill ju sluta dricka eftersom jag inte kan kontrollera det längre. Men jag vill inte ta Antabus där. Varför kan man inte få ta medicinen hemma? Varför kan man inte få terapisamtal? Varför är det alltid mediciner som ska lösa alla problem? Läkaren säger att det är lättare för patienten att ta Antabus för då kan man verkligen inte dricka. Om man försöker sluta själv tar det väldigt mycket energi för att man ständigt måste mota bort tankarna på alkohol.
Finns det någon här som har tagit Antabus och vad har ni för erfarenheter?
Är 50 år, kvinna, med två tonårsbarn. Har ett bra jobb, bra vänner. Borde inte behöva dricka, men gör det för att trösta mig själv. Låter dumt, men ni vet säkert hur jag menar.
Jag vill verkligen göra mig kvitt den här "goda vännen" som alkoholen har blivit, för den är inget annat än en djävul.

denial

välkommen hit
kan inget om antabus
prova att skriva en egen tråd
det är ingen som ser denna
vet inte riktigt vad det är för tråd
denial

vana

mitt användarnamn är vana men jag står som fenix

kanduvissla

Jag har varit inne på det där med att försöka begränsa mig. Mitt största problem är det där sista

Knep för att hålla koll på läget:
- Håll koll på hur mycket alkohol det är i varje drink. (Dricker bara vin så är "standard" där ju)
- Späd ut dina drinkar eller välj drycker med lägre alkoholhalt, som lättvin eller folköl. (När jag väl tänkt på att kolla efter alkoholfritt så finns det väldigt sällan i vin)
- Med lägre alkoholhalt så kan du dricka fler glas.
- Strunta i ren starksprit. (Dricker jag aldrig)
- Drick i lagom takt. Svep inte. (Sörplar oftast rätt hyfsad takt)
- Drick inte mer än ett standardglas per timme. (Ungefär min takt, men blir snorfull ändå)
- Varva alkoholhaltiga och alkoholfria drycker. Drick ett glas läsk, juice eller mineralvatten mellan de alkoholhaltiga dryckerna. (Har alltid vatten och oftast cola oxå och dricker nog lika mycket om inte mer vatten än av vinet)
- Se till att du har ätit först om du ska dricka. (Oftast i samband med restaurangbesök eller "middagsbjudning")
- Drick drinkar med lite mindre alkohol. Mer än 4 cl sprit (ett standardglas) är helt onödigt.

Här är ju mitt stora problem
"Om du börjar känna dig berusad så är det viktigt att du är på din vakt! Då är det hög tid att sluta."

Dels så känner jag oftast inte det. Man sitter ju och dricker. Nått toalettbesök eller så men sen plötslig så e jag snorfull och lik väl fortsätter jag.
Va på väg att säga att jag förstår inte...., men egentligen gör jag ju det.... jag vet ju att jag har ett problem och där och då är tanken på att bromsa borta även om jag tänker det väldigt mycket första tiden.

Pontus

Jag är ny här och det finns säkert mkt att läsa här, men jag behöver verkligen tips och råd på hur jag ska kunna tackla mina demoner som ofta lyckas övertala mig när sug kommer och jag orkar inge mer. Någon som har tipd på hur man håller fokus på vad som är viktigt i livet ! Jag har i övrigt ett jätte fint liv med kvinna vänner mm. Jag har svårt att hålla mig till en dag om det fest. Jävlart frustrerande, !borde aldrig dricka igen!vill få fokus på mina tankar, hjälp..

kloker

Hej Pontus, jag har samma bekymmer som du, nu vill jag bli den personen som jag vet att jag är innerst inne, en god, vacker och vänlig själ, inte den där som när man väl börjat dricka bara fortsätter tills man sluddrar och får konstiga hjärnspöken.
Själv dricker jag aldrig på vardagarna men när fredagen kommer då jävlar blir jag full.sen på lördagen så är det samma visa igen.
Jag hatat mina helger, fy fan vad man gör sig själv illa.

Semester 12 -

Älskade goda vin!
Vi kan inte hålla på att umgås varje dag. Det blir för mycket av det goda.
Vi kan väl ses till helgen, men med måttligt umgänge.

Pippilotta

...Är drygt 50 år, dricker varje fredag men håller mig oftast nykter i veckorna. Varje fredag blir jag snorfull, sen ligger jag bakis på lördagen... Jättetrist. Kan inte minnas en fredag utan vin... för det är bara vin jag dricker, aldrig sprit eller öl. Har aldrig tagit en återställare heller... Mitt problem är att jag dricker för att bli berusad, hela kroppen skriker efter ett glas vin till... och ett till... Vid tio på fredag kväll har jag slocknat...
Skulle vilja kunna dricka normalt, t ex två, tre glas vin på en kväll... Hur tar jag mig dit? Detta fredagsdrickande har pågått i över 10 år och det känns som att det räcker nu. När barnen var små drack jag mig aldrig berusad, var även självklart nykterist under graviditeter och ammning.
Funderar på att sluta helt en tid men det är svårt med det umgänge som jag har. Finns alltid vin med när vi ses men det är bara jag som skåpar i mig.
Ja jösses vad göra... Jag är bakis nu när jag skriver, minns fragment från gårdagen, har minnesluckor.
Skit också...
Börjar med två helvita veckor nu, sen åker vi på semester och då får det bli lite vin på kvällarna.
Kikar in här ibland, blir glad om någon skriver lite till mig...
Kram

Pippilotta

...vill inte bli full en enda gång till! Minnesluckor och skit!
Tänker börja springa i skogen på fredagskvällar istället, det får bli mitt fredagsmys!
Kanske kan funka för dig också... Sen köper du det godis som du gillar bäst att snaska på efter du duschat...
Lycka till!