Hade jag valt istället för att stå och steka pannkakor just nu. Och vinboxen hade jag vaskat. Din sambo kan hålla ordning på sin vinbox istället för att fresta dig. Låsa in den eller nåt.

I början ska man göra nya saker, andra saker som inte är förknippade med alkohol. Och är de förknippade med alkohol så ska man göra dem på annat sätt. Och man ska inte ha alkohol hemma eller ens umgås med människor som dricker i början. Det är att be om att inte klara av det. Det är verkligen ingen baggis att sluta dricka, så man måste ta det på stor allvar och detsamma måste omgivningen.

Kram ?

Bradbury

Problemet är bara att jag inte talat klarspråk här hemma hur stora problem jag egentligen har. Det är ingen som vet hur mycket jag druckit och den egentliga vidden av mina problem. Därför är det svårt att vaska vinet eller ställa krav på sambon att hjälpa mig...
???
Men jag hör vad du säger och förstår att det är sant...

Anonym26613

Drick något utan A. Ät godis. Vad som helst!! Du kommer att klara det!
Och imorgon tar vi ett snack med din gubbe ???

?????

..vilken fruktansvärd prövning! Kan relatera 100% till matlagning-vin-serie/pod/film och bara få zooma ut. Alltså att du står där mitt i allt detta just nu med boxen inom räckhåll känns typ helt omänskligt.
Jag vet inte om jag har några bra råd. Kan din sambo kanske ta över matlagningen en stund? Kan du säga att du måste gå och göra något ärende och i stället ta en promenad? Det brukar hjälpa mig, frisk luft och fötter som bara går. Något som bara bryter av det där som du står mitt uppe i just nu?
Stor igenkännande kram till dig.

Bradbury

Tusen tack... det var fruktansvärt. Pannkakorna är färdigstekta och inget vin drucket än men det är OTROLIGT svårt att låta bli. Nu har jag dragit mig undan till sovrummet en stund. Tänker på alla triggers jag har.
Dricka när jag lagar mat, kollar film eller serier, när jag vill belöna mig själv efter att jag städat, när jag har haft det tufft på jobbet, när jag är ledsen, när jag har ångest, dricka för att kunna slappna av, för att döva känslor, för att pigga upp mig, för att kunna sova...
jag har ALLA TÄNKBARA anledningar...
Blir en tuff kväll. Hoppas den tar slut fort. ???

Anonym26613

Det blir bättre. Vi måste bara över några tuffa timmar nu. Du kan, och du ska överleva kvällen!! Imorgon kommer du att vara sååå stolt!!

Idag har jag dag 44. Kan säga att det du gör nu tar dig närmare frihet, lycka och bad ass brud!! ?❤?

Du är inte den enda som kämpar. Vi löser det här!!! ?????

Anonym26613

Ta en dusch?
Dricka Oboy?
Göra ansiktsmask?
Skriva i dagbok?
Måla naglar?

Eller ta bilen och åk och shoppa ?‍♀️ VAD SOM HELST ❤❤❤

Bradbury

Tack för dina tips. ??? Du är grym med dina 44 dagar. Själv hade jag ju 40 innan jag sabbade det med fem dagars återfall och är nu inne på dag 8 efter återfallet. Har precis avslutat en stund i tv-soffan där han drack både vin och whiskey. Jag? Hittade barnens gamla kolasnören som jag satt och pillade med. Flätade och åt. Herregud vad patetiskt... Dragit mig undan nu igen, orkar inte se honom dricka, det är alldeles för plågsamt. ???
Jag vill verkligen INGET HELLRE än att dricka just nu.

Anonym26613

Du behöver prata med honom. Och fantastiskt att du har det i dig, du kan vara nykter! 48 dagar!! Bortsett 5 dagar där i mellan. Imorgon dag 9 ?❤

Varför vill du dricka..?

Bradbury

Eller faktiskt mest ett. Jag har trauman i mitt liv som det känns underbart att få döva. När jag tar första glaset känner jag hur en tyngd och en ro lägger sig som en varm filt i magen och själen. Och när jag väl känner känslan av att få trubba av vill jag bara ha mer. Och efter det dricker jag mig in i medvetslösheten...
Jag vågar inte prata med honom. Vill inte erkänna för honom hur stora problem jag faktiskt har, är för rädd.

Anonym26613

Hoppas du kunde sova lite.
Tråkigt att du varit med om trauma. Har du funderat på att få bort smärtan på annat sätt? Det finns ju terapi tex.
Måste finnas medicin också. Jag fick medicin för min sömn och ångest som kom på nätterna och den fungerar jättebra. Men så klart är det individuellt.

Du kanske inte behöver berätta allt till din man. Berätta att du har bestämt dig för hälsans skull. Men att du behöver draghjälp. Som någon annan gjorde metaforen om mat. Det är svårt att äta nyttigt om någon annan äter onyttigheter bredvid. Det skadar inte att fråga ?‍♀️??

Själv har jag varit ärlig till alla som känner mig. Det ökar chansen att lyckas så andra har koll på mig. ?

Hoppas du får en fin söndag. Ta hand om dig ?????

Bradbury

gått i terapi och medicinerat i omgångar... det har inte haft någon större inverkan på min lust att dricka, ibland har jag snarare velat dricka mer efter samtal där jobbiga saker tagits upp...
Idag är ändå en okej dag och det är så oerhört skönt att vakna nykter. Kom på mig själv med att lyfta upp vinboxen ute i köket i morse. Det brukar jag göra för att få ett hum om hur mycket jag druckit kvällen innan eftersom jag sällan har koll på det pga är för full. Jag kan nog, helt ärligt, bara genom att lyfta upp en bib, ange hur många liter eller glas det är kvar i den. Sjukt.
Hoppas ni alla har en härlig söndag och tack Mary för all pepp!

Vad härligt att du klarade kvälken trots allt!!
Jag bad min man vara nykter med mig första månaden. Nu drack han också för mycket, men ansåg sig inte ha problem. Men för mig har det varit nödvändigt att inte bli frestad. Han håller fortfarande upp, men jag inbillar mig inte att det är för evigt. Säger som Mary P, säg att det har med hälsan att göra men att du behöver hans stöd i en månad. Har han inga dryckesproblem själv borde det inte vara värre än att någon bad dig inte äta bröd(?), eller vad som helst som är gott, på en månad. Det kan man.
Var precis sån jag också med boxen. Det första jag gjorde lör o sön morgon var att lyfta för att avgöra om det fanns tillräckligt kvar... Men du, det går att vända!!! Jag har varit så fast, så fast. Ropar inte hej än, men tror jag är över krönet på uppförsbacken. Ge dig själv de bästa förutsättningar du kan för att klara det! Du kan!!!

Vin Santo

..och en sak som jag undrar är om du tidigare druckit periodvis eller om det varit utspritt på de flesta dagar?
Jag har läst/hört någonstans att man kan trigga ett periodiskt drickande genom att ta uppehåll utan att reda ut vad som ligger bakom själva drickandet.
Du skriver att du fick ett återfall och drack i fem dagar - var det mer intensivt än hur du brukar dricka?
Tänker att du såklart måste vara vaksam så du inte utvecklar ett periodiskt missbruk som verkar vara mycket mer intensivt under aktiva perioder.
Är det någon som vet mer om detta?
Stort lycka till med allt!

Lögner tillhör missbruket, ärlighet tillhör nykterheten.

Du måste prata med din man, berätta hur illa det faktiskt är och vilket stöd du behöver av honom. Kan du ärligt inför oss uttrycka att du är alkoholist så har du slutat stoppa huvudet i sanden - och det är svinbra. Men för att lyckas med detta så måste du vara ärlig mot din man och kräva att han stöttar dig. Genom att inte ha alkohol framme, kanske till och med vara nykter ihop med dig första månaden etc. Den första tiden är man så skör, så det är viktigt att man inte utsätts för frestelse och prövningar.

Vad är det värsta som kan hända? Att han blir arg och skriker på dig? Att han vägrar vara nykter ihop med dig? Att han säger att han vill skiljas? Hur illa det än kan gå så är det nog tyvärr nödvändigt. Att bli nykter är inget man klarar helt på egen hand. Man måste ha stöttning i någon form. Av forumet, av närstående, av AA, av beroendecentrum etc. Något stöd måste man ha.

Kram ?