Dels kan du själv gå tillbaka och läsa de dagar du vacklar, och dels väcker det enorm igenkänning hos andra.

Håller med Så klart, du är väldigt klarsynt och det kommer att hjälpa dig enormt på den nyktra resan. Att våga fejsa det man gömt i källaren är väldigt viktigt. Lögner tillhör missbruket och ärlighet tillhör nykterheten.

Kram ?

Mitti80

Känner att det är viktigt att få ner det så jag kan läsa det sedan. Lätt när hjärnan börjar förhandla med en själv. Det är ju inte direkt vanligt att alla dåliga saker läggs fram av a-djävulen.

Gros, håller med dig helt vad du skriver. Jag menar mer att jag gör allt för att dölja det jag har för mig då jag vet att det är fel. Tänker inte att jag ska lura någon även om det kan uppfattas så, rätt så säker att det lyser igenom när intaget har varit större än det som serverats. Lurar bara mig själv. Själv märker jag av direkt när någon ens smuttat på vin när jag inte dricker något (mest den sura doften) så jag måste anta att andra gör det på mig också.

Men nu jobbar jag för en förändring på många plan där alkohol (totalt onödig och jobbig) inte längre ska påverka livet på det sätt den gjort under de senaste åren ??

anonym33193

Oj vilken igenkänningsfaktor! På sätt och vis skönt att någon annan gjort likadant som jag själv. Självbedrägeri de luxe och som sagt lurar man verkligen de anhöriga? Nu vill jag verkligen bli fri från A, helt och för gott men har väldigt svårt att stå emot suget. Låter som att du kommer att klara detta bra denna gången! Håller tummarna

Mitti80

Ja jag ska försöka iallfall. Känner att energin som tidigare försvunnit sakta kommer tillbaka. Sover mycket bättre och vaknar mer utvilad. Känns som man faktiskt har sovit ?

För mig var igenkänningen mycket viktig för att inse att jag inte var själv med det jag trodde mindre bra rutiner. När jag först hittade detta forum för några år sedan fick jag energi att ta tag i det. Gick väl sådär men nu har jag andra verktyg som jag bär med mig. Att inte vara ensam på sin resa och få sätta ord på den är väldigt betydelsefullt för mig.

Kämpa på alla ?

Vin Santo

Så stark igenkänning där - läskigt!!
Att belöningen av att vara utan a kommer så snabbt kom jag inte ihåg sen tidigare. Har själv varit nykter i en vecka och ser redan så många fördelar :)
Jag har läst din tråd och det skall bli intressant att följa din resa här!
Stay strong!!

Anonym26613

Ärlighet är min personliga favorit här ?❤ det berör när någon bara säger saker rakt ut (utan att göra påhopp ).
Jag har gjort det mesta på din lista, men betydligt mindre efter att jag skrivit ner dem. Väldigt terapeutiskt! ??????

Mitti80

25 dagar idag och det känns som livet har fått en annan nyans av lycka. Klart att tankar finns om a men när man ska gå och lägga sig så är jag så tacksam för att jag den dagen inte tog första glaset.

Nu ligger frun med lite huvudvärk efter lite vin igår. Själv varit uppe en bra stund och njutit av kaffe och promenad denna fina lördag.

En påminnelse till mig själv om jag läser detta någon gång - du mår ofattbart mycket bättre utan a. Du kommer inte kunna dricka normalt. Skippa tanken och gå vidare. Skönt med ett liv utan ångest var dag.

Hoppas ni alla kämpar får en härlig helg.

Mitti80

50 dagar idag. Har varit hyfsat enkel väg hit men det är klart tankarna finns där om a. Har poppat upp mer frekvent senaste veckan. Har läst och följt alla kämpar här och det har hjälpt att tänka på annat. Ångesten har inte visat sig på väldigt lång tid. Rätt så enkelt att se vad alkoholen bidragit med i livet när man tar bort den ur ekvationen. Verkligen inga positiva saker för mig iallafall. Skulle vara att inte befinna sig i nuet eller stänga av en hjärna på högvarv. Men det finna ju andra lösningar för det ☺

Hur bra som helst att påminna sig om den dagen när tråden startades. Viktigt för mig att inte glömma bort hur jag mådde då när a-djävulen försöker övertala mig.

Tänker på er alla på forumet dagligen och ni betyder oerhört mycket på min resa ♥️

Kämpa på alla kämpar ?

Mitti80

Hörde låten Behöver inte dig idag av Clara Klingenstam. För mig var det något annat jag tänkte på att jag inte behövde än vad sången mest troligt handlar om ♥️

Passerat 70 dagar och ser fram emot en tårta med siffrorna 100 :)

Idag behöver jag inte a.

Heja alla! 💪🤗

@Mitti80 Fick samma känsla när jag hörde låten. Och Clara har själv blivit nykter från droger och alkohol, så det passar in på det också. Grattis till 70 nyktra dagar! 🥳🥳🥳🥳

Kram 🐘

Mitti80

3 månader idag utan någon a 💪 Känns jättekul och målet som jag satte upp i mitt första inlägg är nått. Nästan så att de tre första veckorna var svårast, det var då alla tokiga beteenden skulle brytas. Sen staplades dagarna och veckorna på varandra. Nu kör jag vidare utan a för jag känner verkligen inte just nu att det skulle tillföra något. Har fått så mycket bättre kontakt med barnen och mår alldeles prima. Klart att det går upp o ner men jag tar in topparna mer och hanterar dalarna bättre.

Har inte skrivit så mycket men läser hela tiden. Ni är grymma - nya som gamla!

Kram på er alla!

Mitti80

Kanske mer notering till mig själv men idag är det 100 dagar utan a. Har likt många känt en nyfikenhet kring a runt 3 mån och mitt sätt att förhålla mig. Snacka om att man är två personer i en just nu. Kanske nackdelen med en gräns med antal dagar.

Har iofs inte brytt mig så mycket om dagarna men lite speciellt är det kan jag känna. Kan nog säga att utan forumet hade jag haft svårt den första tiden att inte bryta beteendet men allt eftersom tiden gick blev det enklare dock långt ifrån rakt men nyktert. Livet går ju upp o ner hela tiden.

Satans i gatan att man har ett beroende för det kan jag nog säga att jag har eller annars är det är mycket förvirrande sug man känner. Bara att acceptera. Brukar spela upp hela filmen vilken lugnar ner mig. Om något har denna period hittills lärt mig (igen) att tänka till innan suget sätter in och att jag kan undvika att ta till a sol lösning.

Problemet med mig är min missbrukspersonlighet. Är det inte alkohol så är det träning eller något annat 110%. Snusar eller röker inte så förövrigt är jag drogfri.

Haft en vinare som jag fick i present i januari och den står fint där den står i skåpet. Lite symboliskt men den har synts lite väl mycket nu. Gillar utmaningar 😬 Hjärnan försöker och försöker men just nu kan jag förstå att det inte är mitt nuvarande jag som försöker få ett liten glas utan mer en bearbetning av något psykologiskt beroende.

Jobbat för mycket och är just nu trött på vardagen så det kanske är det som spökar..

Men nu ska jag vara stolt över 100 dagar och ta en extra kaffe istället.

Ha en fin helg alla!
Tjingeling ♥️

@Mitti80 Heja! Starkt gjort!
Jag skulle aldrig kunna ha vin hemma och vara nykter 😂 Fast det klart, när jag slutade snusa hade jag en snusdosa i fickan i typ 2 månader, om utifall att liksom 😁

Var stolt över dina 100 dagar och fortsätt minst 100 till (när du ändå har farten uppe liksom ☺️)

Anonym26613

Grattis @Mitti80 till 100 dagar 🥳💚❤

Jag fattar inte hur du kan ha flaskan där. Jag hade druckit upp den!! 🙈🙊🙉 Duktig du är 🥳💚🥳

Grattis till 100 nyktra dagar! 🥳🥳🥳

Sätter man en väldigt tydlig period som mål så finns risken att alkoholdjävulen bidar sin tid och när tiden är ute hugger hen som en kobra. Att istället tänka ”jag är nykter tre månader och sedan får jag se” och därefter välja för en månad i taget har funkat bra för mig. Rätt snabbt kom jag till stadiet att jag inte längre ville dricka.

Svinbra gjort att ha en vinflaska hemma, men det är kanske lite väl mycket utmaning när stress och trötthet gör sig påmint.

Kram 🐘