Tomen, Nu kör vi vidare in i mars med samma strategi. Vita dagar gillar vi för då mår vi som bäst. Om vi faller reser vi oss snabbt. Du spö mig rejält i februari med ditt resultat. Jag känner mig taggad för att förbättra mitt resultat i mars. En dag i taget ?
/Mrx

Onsdag, nästan lika förrädisk som Torsdagar och Fredagar för min del. Mitten av veckan, lille-Lördag. Klart man kunde unna sig ett par öl. 2-3st. Max! Inte mer. Så blir det ändå 5-6 st och några shots. Begränsning har aldrig funnits i mitt alkoholintag. Börjar jag , så blir jag full. Aldrig salongsberusad. Men inte idag . Den här Pappan har lovat bort sig som chaffis till döttrarna. Både Fredag och Lördag. Så känns bra att ha det inplanerat. Alkoholjävulen har iaf aldrig lyckats få mig att köra bil. Så vad han än har planerat för mig i helgen så kommer han att misslyckas och första veckan i Mars kommer att bli vit ??

Att boka upp sig på sådant som kräver bilkörning är perfekt! Och det är så viktigt att man gör det för att man vill, så man inte sitter hela helgen och tjurar för att man inte får dricka. Känslan blir verkligen helt annorlunda då.

Kram ?

Tomen, onsdagar är luriga dagar. Jag har idag faktiskt gått och funderat på om jag ska starta grillen ikväll. Min skiftarbetande fru går på ledighet idag. Hon brukar unna sig två glas vin när hon går på ledighet. Jo, jag vet man kan grilla utan bira men det suger i tarmen. Precis som du är mina bromsar dåliga och två öl blir alltid 5-6 innan jag är nöjd. Om jag faller ikväll reser jag mig upp imorgon. Min helg är inbokade med aktiviteter som innebär nykterhet. Det finns alltså ingen risk att alkohol djävulen kan komma åt mig i flera dagar den här veckan.

Att boka in aktiviteter för lediga dagar är viktigt.Något som tillför energi.Men svårt att få till de första veckorna men nödvändigt.Iallafall för mig

Candle, aktiviteter är väldigt viktiga för att må bra. Jag får ny energi av att röra på kroppen. Idag blev det 8 km promenad och 2 mil på cykeln för min del. Pandemin gör att jag jobbar hemifrån sedan 1 års tid. Sociala möten är något jag saknar väldigt mycket.

Jag börjar månaden med ett självmål. Grill kvällen blev väl som för de flesta andra. Nån bira slank ned medans karenen gick till sig. Sen blev det rödvin. Jag har bara nyktra aktiviteter resten av veckan. Spinning 07.10 fredag morgon, köra en släkting på lördag morgon kl 8. Söndag morgon ska ut i naturen med friluftsfrämjandet på vandring. En dag i taget ?. Styrka Tomen ??

Tomen, Jag har 7 vita dagar och 1 röd hittills under mars. Den här veckan som kommer ska bli helvit enligt min plan. Hur har det gått för dig? Hur ser kommande vecka ut?
/MrX

Hej Mrx. Fick en ledig Söndag kväll och var ledig från jobb. Den kombinationen blev tyvärr lite för lätt och föll för frestelsen. Blev inga större mängder, men tillräckligt för att ångesten skulle mala i Måndags. Men tog mig snabbt upp på benen och tuggade i mig motgången. Sedan dess har det varit vitt . Så 10-1 känns acceptabelt i nuläget. Kämpa 💪🏻

Tjena Tomen, Vi har samma resultat 10-1, nu när det börjar dra ihop sig mot halvtid. Jag har bra feeling i mitt vita lag. Det röda laget ligger och surar men det är gör mig bara gott. Eventuellt blir det ett planerat självmål i slutet av den här veckan men ingenting är bestämt ännu. Vi kämpar vidare. En dag i taget.. :)

Frun gick på ledighet idag. Ingen av oss behövde dricka vin men vi gjorde det ändå! Lite busigt. I helgen ska vi åka flera timmar från Stockholm söderut och umgås med våra barnbarn i Skåne. Det ska bli nice! Garanterat en nykter helg står för mina fötter. Mina barnbarn ska aldrig behöva se mig full.

Hej Mrx och alla andra. Ett nytt baklängesmål och får lägga gårdagen bakom mig. Släppte på defensiven och direkt blev det en 2a i baklängeslagets fördel. Var inte planerat men satt plötsligt med det i glaset. Vet inte riktigt hur jag tänkte. Eller troligen tänkte jag inte alls. 14-2 och nya kommande vita dagar får justera resultatet till bättre siffror .

Anonym26613

Men oj då.. men härligt att din inställning är positiv 👊🌸❤
Du skulle verkligen behöva lite fler dagar i rad så suget lättade lite. Jag tror att det finns risk att ditt beteende matar bara suget.
Men bra jobbat Tomen! 14-2 är inte illa 💚👊🌸

Du har så rätt Mary. Mina 2 dagar kom för tätt . Är suget jag jobbar med att hålla nere. Men vissa dagar blir det övermäktigt . Vet att det låter konstigt. Men utan de 2 dagarna jag haft i Mars så hade jag inte klarat de vita . Fullt medveten om att belöningssystemet triggar fram dom . Men det som funkar är att inte låta de dagarna dra ner mig. Successivt så har jag förändrat drickandet enormt mycket . Ångesten har mildrats och orken har återkommit . Helt vit kommer jag aldrig att klara . Vill inte ens försöka igen. Det gör så jäkla ont att falla hårt och vägen upp är lång. Efter senaste fallet efter en väldigt lång nykterhet så insåg jag att min chans att klara mig ur är att minska dagarna med alkohol. Hedrar alla som klarar att helt avstå. Men jag vågar inte det. Kan ha 2-6 månader 12 månader . Men till slut faller jag och då är det tungt fall. Rädd att jag inte skulle orka känslan av misslyckande . Så därför väljer jag den här vägen . Fast besluten att Mars stannar på 29-2 . Och är förbaskat nöjd med det . Vi kämpar vidare @Miss Mary Poppins 💪🏻

Tomen, bra jobbat..
Jag förstår precis hur du tänker. Jag funkar på samma sätt. Har försökt att bli helvit och klarat av att vara vit i långa perioder. Jag tycker vårat koncept med att räkna vita dagar per månad är kanon bra. Jag får dricka alkohol 0 - 4 dagar varje månad om jag vill. Alltså välja tillfällen och dricka med måtta. Jag mår bra av det. Ångesten håller sig lugn och jag är piggare. Just nu har jag ingen tanke på att försöka bli helvit igen. Jag är nöjd med mig själv och mitt drickande. En dag i taget 😉

@Mrx låter som du är en stabil spelare ute på isen . Jag har problem med måttfullheten., Tar gärna 2-3 extra onödiga drinkar. Men haft ett helvete ned sjukdomarna där hemma. Fruns bromsmedicin fungerar inte alls nu och blir nya piller. Suck. Är ett jäkla skit. Man ser ens livskamrat brytas ner framför ens ögon. Var ju hon och jag som alltid skulle älska varandra. Och bli gamla tillsammans. Husbilen på kontinenten känns främmande .. men men . Vi kömpar

@Tomen jag har samma problem...
Jag har samma problem som dig med måttfullheten. Det blir gärna nått extra glas vin som är onödiga. Inte så att jag blir full som en kastrull. Det känns bara onödigt att häva i sig dessa extra glas. Det är min nästa grej att jobba med. Alltså minska mängden ytterligare och lära mig att stå över dessa extra glas. Du kämpar med din familj och sjukdommar. Det är jobbigt. Jag hoppas att din frus nya piller funkar bättre än de hon har nu. Jag har levt med samma kvinna i 35 år. Vi planerar att bli gamla tillsammans. Vi har redan bestämt var vi ska begravas och hur vi vill ha det när livet är slut. Livet är en kamp men vi ska alla dö.. Kämpa, kämpa, kämpa. Alkohol är inte lösningen.
/Mrx

@Tomen hur är läget inför påsken? Min påskhelgen kommer att innebära umgänge med barn och barnbarn. Det finns inte ens på kartan att nyttja rusdrycker under sådana omständigheter. Barn och barnbarn går före pilsner och rödtjut i alla lägen..

@Mrx Hej. Förlåt min tystnaden . Frun varit sämre ett par veckor. Men höll mig . Mars slutade bra . Trots att påsken var ett helvete med sjukhusvistelse för frun så höll jag mig. Blev bara de två dagarna. Så @mary hade rätt . En dålig start men tog sig. Min tanke är nu att Nolla April. Jag styr om mitt arbete mer och mer o kan spendera tid med familjen. Fått bägge barnen engagerade i en butik jag öppnat. Där träffas vi, pratar, gråter lite. Men mest skratt. Så livet känns uthärdligt just nu.
Kämpa på ni där ute.. ❤️