Så är jag här igen. Denna "fullt fungerande personen" som precis blivit befordrad på jobbet. Men inte kan jag vara nykter. Senaste två månaderna har jag max klarat två dagar. Kan inte söka hjälp då jag själv arbetar inom det sociala systemet.

Jag känner mig ensam. Familj långt borta och fåtal vänner. Med pandemin kom hemmaarbete och ännu mer av det sociala försvann. Nu är alkoholen mitt sällskap. Försöker och försöker men kommer ständigt på nya undanflykter för att få ruset. År ut och år in.

Har haft nyktra perioder eller rättare sagt kontrollerade perioder. Förstår själv att jag behöver bli helt nykter.

Samma gamla vanliga "imorgon slutar jag" "efter helgen slutar jag". Det kommer aldrig. Tips på hur man hanterar suget? Kan också säga att jag tidigare i livet gått åtskilliga timmar i terapi och är utbildad inom området.

Jag vill bli nykter.

Grezzlon

@Ja må jag leva Så tacksam över att jag stod emot! Så mycket skönare att lägga sig tidigt i sängen istället för att däcka på soffan. Nya vanor, bättre hälsa och livskvalitet 😊 Mot dag 4!!

Grezzlon

Dag 4 är här! Jag kan inte komma ihåg när jag senast var nykter i tre dygn, måste varit innan jul då jag var sjuk. Har oftast bara haft en nykter dag i veckan eller max två. Räknade precis ut att jag kommer spara cirka 30 000 - 35 000 kronor per år om jag blir nykter. Idiotiskt mycket pengar jag lagt på att förstöra min hälsa.

Idag blir det hemmaarbete. Ska se om det gör någon skillnad på mitt eftermiddagssug. Jag ska klara ännu en dag 😊

Grezzlon

Eftermiddag och det vanliga fruktansvärda suget 😖 Känner mig uttråkad och ensam. Då vill jag ta till min bästa vän och fiende, A. Vill ge upp det här nykterhetsprojektet. Eller nej men jag vill så gärna dricka. Det får bli en långpromenad nu!

Grezzlon

@Ja må jag leva Långpromenaden hjälpte 😊 Är timmarna mellan 14- 17 som är värst för mig. Sen lägger det sig. Men jag är så trött 😴 Förvisso har jag nog alltid varit kvällstrött, är alkoholen som hållit mig vaken och uppe. Ser så mycket fram emot att få gå till kontoret imorgon och vara social. Hemmaarbete är verkligen inget för mig. Känner mig så ensam och uttråkad och ofta då jag tagit till alkoholen för att känna mig mindre ensam.

Känner oro för min fysiska hälsa. De senaste två veckorna har jag fått ont i vänstra sidan av nedre delen av magen. Vet att jag även fick det för något år sedan då jag drack dagligen. Har kännts lite bättre senaste dagarna men kan ändå känna av det. Orolig över att jag förstört min kropp. Tycker även att min menstruation har blivit mer oregelbunden. Är annars i god fysisk form och strax över 30 år. Kan kroppen reparera detta om jag slutar nu? Livrädd för att gå till läkare som skulle upptäcka mitt missbruk. En stor anledning till att hålla mig nykter!

Mot dag 5!!

Vad bra du och flera andra i tråden kämpar! Har läst flera trådar där ont i sidan och magen gått över när man slutat dricka, så ge det lite tid, kroppen är ganska fantastiskt på att läka sig själv när man slutar förgifta den. Det är märkligt hur jag efter snart ett år faktiskt slutat sakna alkohol, det trodde jag inte var möjligt, men med tiden hände det.. Nu blir jag sugen på alkoholfritt istället.
Så håll ut, det blir bättre. Och det går ju redan bra!

Kaffetanten88

@Grezzlon Kag tror man kan få oregelbunden mens av högt alkohol intag faktiskt. Men jag vet inte. Jag har i och för sig alltid haft problem med min mens. Nu är den hyfsat regelbunden sen jag slutade dricka med härlig pms en vecka i månaden. Är btw också kvinna strax över 30.

Jag tror också du kan avvakta med smärtan i magen lite. Tror det kommer bli bättre ju längre du håller dig nykter. Kroppen läker just nu. Den har en förmåga att läka bra när man slutar att tillföra giftet. ☺️❤️

Grezzlon

@Kennie @Kaffetanten88 Skönt att höra era hoppfulla svar. Haha 😂 jag har så gärna tillbaka min pms om mensen blir regelbunden och jag blir nykter. Har tidigare haft en del problem med pms, deppig och irriterad. Men senaste året har jag ju supit bort minsta tillstymmelse till känsla och därmed inte märkt av min pms under senaste året.

Nu har snart min femte dag gått. Suget idag har varit avsevärt mycket mindre. Fick lite sug när min kollega sa att han skulle dricka öl på uteservering men det gick snabbt över. Fick även ett sug när jag kom hem, ville öppna en iskall öl och bara sjunka ner i soffan. Jag hade dock bett min vän att köpa hem alkoholfri öl och jag kunde istället sjunka ner i soffan med den 😊 Kände en liten sorg när jag satt med den men det var gott. Märkligaste var nog upplevelsen av att inte bli påverkad trots att jag drack öl. Att smaken på något sätt är så förknippat med att det sådär sakta och skönt börjar kittla i hjärnan. Oavsett så blev det en bra kväll utan sug 😊 Nu ser jag fram emot dag 6! Dagarna börjar bli fler och jag börjar känna att det finns hopp även för mig.

Kaffetanten88

Precis som du söp jag också bort pmsen. 🙈 Nu nykter får jag känna på den riktigt. Jag har ju mina andra problem med psyket som jag medicinerar men mediciner rår inte på pmsen.

Oja ju längre du är nykter ju fler fördelar kommer du upptäcka. ☺️❤️

35Gbg

Grymt jobbat Grezzlon 🙏
Jag hittade hit av en slump, läst hela tråden och känner så mycket igenkänning i allt. Är idag inne på min 4de dag som nykter. Längtar efter att inte jaga pengar för att kunna köpa sig en ”bib”, att tänka ”nu får du vara återhållsam och klara dig 3dagar på denna ”biben”. Nu måste jag bara klara det då jag fått en orosanmälan på mig från soc efter jag va hos VC och lämnade mina årliga prover då jag är Gastric ByPass opererad. Dom beslutade då utan att ens träffat mig eller bokat in mig på nåt möte att min son inte får bo hos mig utan endast hos sin pappa 😭 mina barn har aldrig farit illa hos mig, alltid välllagad mat på bordet, en aktiv och närvarande mamma, aldrig sett mig full...när det har varit barnvecka har jag endast druckit vin när dom somnat.

Jag har som med allt annat gått all in på detta, och ändrat hela min kost. På morgonen dricker jag 2glas varmt citronvatten och tar D-vitamin, Multivitamin kvinna, folsyra, all in one, vitlökskapslar, sen efter en halvtimme ca tar jag 2st maskrosrottabletter ihop med min ganska vidriga men nytttiga smoothie gjord på spenat, avokado, broccoli, frusen ananas, massa citron, grapefrukt och kombucha. Sen 2st ägg 🤢
På kvällen dricker jag 2glas varmt citron vatten och sen en mugg kamomillte för att somna gott. Skittråkigt men vad fan jag är 35år, ska livet verkligen bara handla om alkohol.

Det tråkigaste i allt är att när min familj fick reda på orosanmälan så vände dom mig ryggen helt, dom vet inte ens om hur jag vänt på hela min livsstil, har ingen som peppar mig alls. Ser på sociala medier hur min mamma och mina systrar umgås och hittar på saker hela tiden (alkoholfritt) men ingen frågar mig...det gör så jävla ont.

Men va fan, nu kör vi dag 4, ska promenera ner till centrum, ca 1mil och unna mig en solning 💪

Ha en underbar lördag 🌸

Anonym26613

@Grezzlon Grattis till nyktra dagar ❤🙏 Jag drack ingår A-fri cider Light som jag hittade på hemköp. Chips och dipp som fredagsmys. Så mycket bättre än vin 💚

Kämpa på nu!! Snart kommer du lägga märke till flera förändringar. Huden blir bättre och du ser yngre ut. Ångesten lindras och du kan sova djupt. Babystep framåt bara 🙏❤🌸

Kaffetanten88

@35Gbg Blev dina barn tagna bara så där? Jag fick också en orosanmälan för 3 månader sen. Fick en panikattack och trodde jag skulle dö efter jag rökt cannabis och hade alkohol i kroppen. Jag hade som men hos mig. Dock var min kille nykter och där. Det dummaste jag gjort såklart. Jag trodde jag skulle dö iaf och ambulansen kom. Sonen blev inte tagen ifrån mig. Jag gick direkt till beroendecentrum efteråt och började prata med en psykiatriker. Efter ett möte med socialtjänsten så lades anmälan ner. Förstår inte hur de kunde göra så mot dig. De borde erbjudit dig hjälp istället. Styrkekramar! ❤️

Så tråkigt att din familj har vänt dig ryggen. Min kom till undsättning och har ställt upp massor när jag brakade. I samband med alkoholstoppet så brakade psyket totalt. Hoppas verkligen allt går vägen för dig och du får tillbaka dina barn! ❤️

Förlåt att jag snodde tråden lite.

Grezzlon

@35Gbg Vilken sist du är i. Men så grymt att du redan kommit till dag 4! Gällde orosanmälan ditt intag av alkohol? Socialtjänsten kan inte ta ett barn utan att föräldrarna samtycker, i så fall blir det LVU, något du kan kan överklaga. Säger de att du inte får träffa dem ska det finnas beslut på umgängesrestriktioner. Jag råder dig att be om kopior på alla beslut de fattat.

Vad duktig du är med att ta hand om kroppen 😊 jag tröstar mig ganska ofta med god mat och snacks i dessa dagar 😄

@ Miss Mary Poppins Alkoholfritt är alltså inte så dumt ändå 😊 Oroar mig mest över påsken då jag ska till släkten. Tänkte säga att jag kör en hälsogrej och ska vara nykter i 90 dagar för att se hur min hälsa påverkas. Tror dock att de kommer att försöka truga mig. Funderar på att skriva det i ett sms innan jag åker dit, be dem köpa läsk eller alkoholfritt till mig. Då behöver jag inte ta det när de står och korkar upp vinet.

@Grezzlon skrev:"Funderar på att skriva det i ett sms innan jag åker dit, be dem köpa läsk eller alkoholfritt till mig. Då behöver jag inte ta det när de står och korkar upp vinet."

Det är en jättebra idé att förvarna dem innan med ett sms. Be dem samtidigt att låta bli att truga dig.

Kram 🐘

@Grezzlon Låter som helgen varit bra!? Hur är det med magen/sidan?
Tänker att det är en jättebra idé att för"varna" släkten så blir de mindre besvikna. Folk kan ju bli lite besvikna och tycka att man är tråkig. Man vill gärna ha med alla i sitt syndande. 😜 Men om de frågar ändå så säg snabbt att du faktiskt blir lite sugen så de får gärna hjälpa dig med att inte fråga. Och sen en motfråga till dem typ tycker ni inte att det är bra att jag vill satsa på min hälsa så här? Frågar de efter en sån vädjan hade jag blivit irriterad.

35Gbg

@Kaffetanten88 Dom ringde till mitt ex, alltså sonens pappa och sa till honom att han omgående måste hämta sin son. Slängde sig ett flertal gånger med meningen ”du måste ta ditt föräldraansvar för ditt barns säkerhet”. Och då har dom inte ens ringt mig och meddelat detta 🤷‍♀️ Eller ens bokat in mig på ett möte.
Jag och barnens pappa har jättefin kontakt och han blev ju helt ställd, han vet ju likt som jag att min son aldrig har blivit utsatt för nån osäkerhet i mitt hem.

Min dotter är 18år så hennes säkerhet är dom inte oroade för.

Allt detta har gått så fel till...min läkare påstår att han flertal gånger försökt kontakta mig för att ta nya prover, men jag har inte fått ett endaste brev eller samtal från han.
Sen när anmälan kom var det inte mig dom kontakta utan mitt ex 🤷‍♀️ Det va jag som ringde upp dom och fråga vad fan som händer.

Jaja nu kör vi dag 5 💪💪💪 har inte haft några abstinens eller sug alls efter alkoholen.
Igår va jag på middag hos min bästa vän som jag trodde skulle sluta dricka vin samtidigt som mig, men hon drack på och blev full och det va sån ögonöppnare för mig. Och när vi går hem säger min dotter till mig ”Jag är stolt över dig mamma, visa dom dumhuvuden att du är bäst” ❤️

35Gbg

@Grezzlon Alternativt att du själv köper med dig nåt gott att dricka. Det är ju väldigt modernt nu att köra en vit månad 😊 och säger folk nåt så sträck bara på dig och var stolt!

Jag oroar mig också över påsken och att folk ska tycka att jag är tråkig, och eftersom jag ändå inte får vara med min son (första gången på 11år) så sa jag till chefen att jag kan jobba hela helgen och han blev jätteglad 😊