Det gör det ,Azalea. Det du har kontrollförlust över är ofta ett beroende. Vad händer med dig när du tar bort det som triggar? Det är det som är det intressanta. Hur blir du då? Den mentala besatthet ja upplever nu av andra grejer har ja aldrig upplevt förut. Inser att sjukdomen handlar om så mycket mer än bara sockret. Den är hela den du är både känslomässigt o själsligt som kört vilse. Förstå sig o livet utan drogen tar sin tid inser jag. Men fan vad värt det!

Just nu är det väldigt mycket tankar kring mig som person men även mentala blockeringar som ha jobbar på att få bort. Ja fastnar gärna i tankar som ja inte kommer nån vart med. Tvångsmässiga tankar. Släppa taget o låta Gud ta över är nåt ja behöver säga till mig VARJE dag. Släpp taget!! Ja kan inte kontrollera livet, världen, min relation till A. Det blir väldigt tvångsmässigt, hela relationen till A då han vill ha så mycket mer än ja vill. Ja kan bara lyssna på mig själv om ja vill må bra o det är det som är det svåra för mig 😔Ja önskar det gick o mötas halva vägen men mina känslor är bestämda med ett Nej! Ja har i flera dagar tänkt på A o jag landar i ett nej. Vi ska inte ha kontakt pga inte bra för mig. Det skapar otrygghet, olustkänslor o mental besatthet av A. Är det bra för mitt tillfrisknande? Nej!! Det är ju inte det. Ja får det svarer till mig hela tiden fast ja inte vill. Ja borde vilja Men varför vill ja inte? Jo ja är rädd han träffar nån annan o att vi aldrig mer ses. Ja är ledsen över att det inte blev vi. Vi kunde varit så oerhört bra ihop. Så bra. Men det är ju omöjligt .

Å ja har inte orsakat detta läge vi hamnat i. Det har han fixat galant på egen hand. Han ville inte detta. Men sjukdomen är så stark i honom. O. Det rår han kanske inte för. Men han kunde tagit sjukdomen på mer allvar när ja försökte hjälpa honom.. men det gjorde han inte. Ja hade inte kunnat göra annorlunda. Ja hängde kvar så länge det gick. Han var för ego. För sjuk. Ja tar inte på mig skulden i detta. Bara analyserar för mig själv att läget är.som det är o ja hade inte kunnat påverka honom att göra annorlunda. Då hade han ju gjort det. Sen om han är förstörd över att ja inte vill ha kontakt nu . Vad ska ja göra åt det? Han har förstört så ja inte kan . Han var för hård o elak. Mina känslor säger mig helt rätt, tyvker ja. Att stopp! Nej. Vill inte. Litar inte på. Riskerar inte. Ja håller med mina känslor. Dom har rätt. Är bara svårt att acceptera att det blev som det blev.

@Morgonsol heja dig!
Nej det var inte du som orsakade det. Så bra insikt, jag tror känslan av skuld och att ta på sig ansvar för andra vuxna människor är som en följevän i medberoende.
Härligt att du lyssnar på vad ditt hjärta säger. Det är verkligen en seger.
Kram

Tack, Nora ❤
Ja o detta är så tydligt vems ansvaret är för vilken situation vi hamnat i. Ja ska inte känna skuld i detta eller tycka synd om honom. Men det blir en kamp inombords. Det sjuka slåss mot det friska.

Nej det ansvaret ska vi inte ta på oss!!
Det finns bara en vi ska ta ansvar för och det är sig själv.
Det är svårt att lära sig att sätta sig själv i första rummet och analysera vad som känns rätt för mig. Men övning kommer att ge oss färdighet och jag tror att vi måste lära oss att lägga känslor åt sidan och vara mer krassa, vad vill jag idag, gillar jag detta, vad tycker jag.
Blir så mycket svårare att tänka klart när man "grottar" ner sig i känslor som skam, ångest , sorg, medlidande.
Tänkte att man kanske skulle välja en dag i veckan eller kanske månaden som man kan gosa in sig i offerkoftan eller tragiken men sen får det vara med det resten av dagarna. Kanske kunde funka??!!

Kramar🧡Azalea

Azalea
Ja när träning ger färdighet.
När man inte tränat på det sen barn så kommer.det inte naturligt.
Men nu behöver ja inte lägga mig själv åt sidan för att skydda den i min familj som ja kände mig tvingad att skydda hela uppväxten. Denna man ja haft en relation med nu är ingen släkting o bor många mil från mig. Han är vuxen man. 10 år.äldre än jag. Men jag är också vuxen nu o nu kan ja ta ansvar för mitt liv o mina val. Det kunde ja inte som barn.

Att bli känslomässigt oberoende är vad ja längtar efter o siktar mot. Beroende är vi alla av varann men det ska inte va på det sättet som ja är till en alkis.. Att va tvångsmässigt bunden och känna sig ofri. Gå in o överanalysera osv om ja gör rätt eller inte. Det som känns rätt.för mig är rätt!! O ja tror precis som du att inte lyssna på känslor för mycket. Lyssna på magkänslan, ja! Men inte på känslorna till mannen. Alltså trygghet o tillit är viktigare än känslor. Det går inte fungera utan dessa 2. Dessa 2 ting måste få styra mig. Både att ja känner mig trygg i mig själv och känner tillit till mig o att ja tar rätt beslut för mig. Kan säga nej. Tar hand om mig. Att ja litar på mig! Men också att ja känner trygghet o tillit till de vänner som står mig nära. En relation till en man ska inte vara sämre än så!

Den mentala besattheten tycker jag har varit svårast, när man analyserat sönder A:s hjärna utan att han vet om det, när drömmarna som inte blev av biter sig fast, det där brustna hjärtat. Då är det så lätt att glömma hur det faktiskt va, tack och lov bleknar det och idag minns jag ingenting av det braiga förutom det i början, innan jag hade en aning om att han var sjuk. Det som hjälper mig många gånger, det är när någon i min närhet säger till mig, stopp eller då jag byter riktning, slår på en ljudbok, tar en promenad, skärper till mig lite, det ger mig kraft 😍

Backen ja blir lite rädd för mig själv hur länge ja kan fastna i tankar på A o mig. Hur bryta? Oavsett om ja aktiverar mig så kan ja tänka på vår relation i alla fall. O ja. Analysera honom o.allt. Ja kan inte leva så. Ja är inte närvarande som ja vill och ja får inte ut bästa möjliga av dagen..

Det är det som är kruxet😳
Att kunna släppa det man inte kan förändra.....och ändå är det de enda rätta för oss.
Jag fastar ofta och analyserar sönder allt, försöker hitta lösningar på något jag inte kan fixa.
För mig är naturen min läkekraft.
En promenad i skogen, ibland tar jag med mig min hammock och ligger o njuter med en kopp kaffe en stund.
Jag har campat några nätter nu också och jag går säga att det som får mig att släppa bäst är att andas i naturen🌳🌳
Skogsmullen Azalea

Är likadan när det gäller att fastna. Allt snurrar runt honom. Det är när jag blir heligt förbannad jag känner att jag kommer vidare. Sen kommer det tillbaka och sen släpper det lite men det är verkligen svårt att släppa.
Den 28:e är det fullmåne och då tänder jag ett ljus och ber högre makter om hjälp att släppa allt destruktivt och alla band till destruktiva personer i mitt liv. Om hjälp att läka. Det hjälpte en stund förra månaden. Sen kom jag på avvägar när han hörde av sig efter en lång tystnad.
Kram på er fina forumvänner. Är så glad för den fina gemenskapen här.

Älskar verkligen att vi finns här för varandra. Det är inte många som kan förstå hur det är som inte har levt med en A.
Ikväll har helheter brakat loss och samtal och sms haglar. Fin fredagskväll det blir. Är ju svårt att släppa tankarna på det när man fått höra och läsa en massa dynga.
Håller så med dig Nora81👌blur så mycket enklare när man blir riktigt förbannad. Ska försöka hålla andan uppe nu och inte gräva ner mig.

Tänkte på hur avundsjuk jag blir på de som bara kan " säga upp kontakten tills di blir nykter". Jag sitter fast.....Han ockuperar vårt hus och vägrar bodelning.. hotar med det ena och det andra

Skulle bara vilja säga tack och hejdå just nu och gå vidare.

Ni är bäst🧡🧡

Fått nya tips på hur bli mer lugn o vara i mina känslor. O avleda den mentala besattheten eller när huvudet lever sitt eget liv utan kontakt med känslorna och det är genom kroppsträning- bli medveten om hur det känns i kroppen bara.
Det kan vara
- 10.min på golvet på rygg. Benen böjda o bara känn efter
Spikmatta. Kör ja redan nu. Somnat smabbare än ja trodde var möjligt 😄 Fast tanken är att slappna av. Funkar som akupunktur . Funkar på mig !
Det kan va att duscha jättevarmt
Fysisk ansträngning
Massage. Men svårt o spontangöra.. sen kostar det ju.
Men för o avleda / bryta när hjärnan kör igång med tankar på den beroende eller tankar på annat som är utanför min kontroll. Försöka bryta så fort det går o göra nåt av dessa saker.

Kan också tillägga att idag förstod ja att han hade ett återfall. Det som ja INTE ville veta så fall då min hjärna går i full spinn. Har blockat honom alla vägar men via en anhörig till honom som är medberoende o går hans ärenden så förstod ja. Det han skrev visade på det. FAN kan han ge upp nån jävla gång !! O han vill ha kontakt !! Varför då ?? Ta hand om din sjukdom o ta nåt jävla ansvar för dig själv. Sån energi han tagit för mig idag. Pga 2 sms. Så sjuk är jag i mitt. Därför ja inte vill ha kontakt. Alls. Inte ens svara på 1 jävla brev som ja gjorde. Då trodde han att han kunde fortsätta. Nej. Alkoholism är inte välkommet i mitt liv. Över huvud taget. Aldrig mer

Då har ja fått beskedet .
Mannen ja älskar är död. Inget ja gjorde kunde rädda honom. Inget någon gjorde kunde rädda honom. Han förmodligen kommit för långt in i sin psykiska sjukdom😪 Tycker ordet alkoholist kan dra åt helvette. Tänker på det nu. Själva drickandet, ilskan, irritationen o allt annat från alkoholisten är bara symtom på sjukdomen. Kan man be en med kronisk smärta i rygg tex att sluta ha ont?? Säga till alkoholisten att sluta va irriterad på.omgivningen tex är ju lönlöst!! Han lider fruktansvärt själsligt. Mitt hjärta brister när denna fina människa lämnat mig. Ja hade hoppet in i det sista att han skulle göra allt. Tror.inte han orkade mer 😪Att leva i denna stress o galna värld så.länge😪😪😪 Känna att man sårar alla hela tiden inklusive sig själv. Känna att ingen förstår en.. ensamheten.. Mitt hjärta brister 💔😪

Vad säger man? Det är en dödlig sjukdom fast det är svårt att ta till sig. Nej man kan inte säga till någon att sluta ha ont bara att be om hjälp och ta emot den hjälp som finns att få. Alla gör inte det. Ingen tid för självrannsakan vi kan inte hjälpa våra nära och kära hur mycket vi än vill, men det är så oehört sorgligt att människoliv ska gå till spillo så här.
Kram, ta hand om dig, du har gjort allt och mycket, mycket mer.