Hej! Ny medlem här sen några minuter.
Idag är första gången jag erkänner för mig själv att jag är alkoholmissbrukare. Sitter med tårar i ögonen, undrar hur kunde jag bli så här? Har varit så lätt att skylla på ensamheten i coronatider. Man behöver ju tröst o "nåt roligt".
Men sanningen är att jag druckit mer eller mindre dagligen i måånga år. Varit utbränd 2 gånger o så här i efterhand är jag övertygad om att alkoholen varit en bidragande del! Även om livet varit jobbigt med relationer o bråk i familjen. Så är det nog alkoholen som fått psyket att lägga av.

Läst några av Era inlägg o känner att jag tack o lov inte är ensam! Känns SÅ bra att jag "vågade" anmäla mig här! Det är ett Första steg! Tjohoo!
Jag har ännu inte berättat för någon även om flera av mina vänner o barn vet att jag dricker mycket. Men inte hur mycket. Men ska ta upp kontakten med min underbara terapeut o börja med att erkänna för henne. Hon vet redan men väntar på att jag själv ska ta steget. Vi har pratat om det tidigare men jag har skyllt på att livet är trist o att jag har kontroll. MEN det har jag inte!
Kram på Er alla där ute.

Toppen, bra start!
Japp man blir tröttare och i mitt fall (förr när jag drack) mer deppig av alkohol så den kan säkert bidra till utbrändhet och annat elände. Kan inte bli bättre iaf. Men det kan kännas så efter en pissig dag på jobbet för att sen svika dagen efter när det är dags att pallra sig dit igen med baksmälla.
Bra att ha någon att prata med, vän som proffs. Sätt upp lite lagom mål och ta första steget.
Hejja du! :)

Tack! Är så stolt att jag tagit första steget idag! Gick till min närmsta vän o berättade. Hon skulle ringa mig ikväll o kolla så jag håller mig! Känns skönt med stöd!

Mitti80

@Cilla8 välkommen in i värmen 🤗 Du ska verkligen sträcka på dig och känna dig stolt över det steg du tagit nu. Inte alla som tar steget utan skjuter på det. Eftersom man ofta inte slutar dricka eller tar steget när allt är på topp så kommer kanske en drös med olika känslor poppa upp dagarna som kommer men låt dem passera och andas. Du klarar detta! 💪💪

Kram

@Cilla8 Välkommen hit! Själv fick jag diagnos kronisk depression, men sen jag slutade dricka för snart 14 månader sedan har jag mått så mycket bättre 😍 Jag har helt sluppit ångest, depression och sömnstörningar.

Kram 🐘

@Mitti80 Tack för pepp!🙏 Jag känner redan hur sorgen sliter i mitt bröst. Är medveten om att det kommer bli tufft. Min dröm är ju att kunna dricka vin på helgen. Men får se om det är möjligt!

Välkommen hit! Min erfarenhet är att beroendet yttrar sig som det som mest
troligt kommer få en att dricka. Om sorg får en ur balans kommer man känna sorg, om man brukar dricka för att fira kommer man få lust att fira. Till en början. Om man låter känslan passera utan att dricka blir den mindre och mindre krävande. För att känna om nykterheten har effekt på humöret för dig är det kanske bra att börja med en nykter tremånadersperiod som de rekommenderar här på Alkoholhjälpen. Då hinner beroendet gå ur både fysiskt och psykiskt. Testa, så kan du fundera vidare sen hur du vill göra med helgerna efter det.

Välkommen hit!! Såååå bra stöd! Också väldigt ny här!

Min första nyktra påsk och imorgon är det 7 dagar nykter! Coolt!

Vill så gärna också kunna dricka ett par glas på sikt - börjar med en vit april👌

Lycka till nu så hörs vi här och peppar varandra!

@Cilla8 Jag dricker inte alls och jag vill inte dricka heller. Mår så mycket bättre utan alkohol 😍 Det är inte värt risken. Jag har provat att dricka kontrollerat, det spårar alltid ur förr eller senare.

Kram 🐘

TACK snälla för allas pepp o feedback! Den är guld värd!
Det värsta är att jag önskat att jag var på botten. Att det inte fanns något val. Att det handlade om att överleva. Det hade varit lättare då (tror jag).
Men så ser inte mitt liv ut. Jag skulle utan problem kunna fortsätta som jag gör...
Jag lever själv, har en bra ekonomi, jag rör på mig, tar hand om mina föräldrar. Jag är pigg o glad o stöttar alla i sina liv som behöver det. Jag har aldrig sårat, skadat någon i mitt drickande. Inte heller mig själv. Jag dricker till en viss gräns utan att bli dyngrak. Jag mår sällan dåligt dan efter. Jag drack 2 flaskor vin igår o är uppe i vettig tid, mår bra o går ut i skogen på långpromenad, tar hand om mitt liv....

Men det handlar ju om vad jag gör mot min kropp, min själ, mitt hjärta.
Vem är jag utan vin, godis o mat i överflöd?
Vem är jag utan att döva mina känslor?

Anonym26613

Välkommen hit @Cilla8 💚🌸🐰

Bra beslut att sikta på en längre period. Testa dig fram. Men det är bra att ha lite mindre delmål i början. Ibland måste man hålla sig nykter "här och nu " och det är bra att man då inte målar upp något som för stunden känns omöjligt.

De tre till fyra första dagarna är skitjobbiga, men du kommer att överleva. Vi får hjälpas åt. Snart lindrar ångesten och du kan börja njuta av fördelarna. Grattis till ett bra beslut 💚🙏💚🙏💚

@Miss Mary Poppins Tack! Jag behöver nog som sagt delmål. Kan inte tänka tre månader än..
Hade en så jobbig sorg/ångest när jag satte mig framför tvn ikväll. Men efter att ha läst alla fina pepp så har känslan lugnat ner sig. Så jag ska verkligen ge det en chans, på riktigt denna gången.

Grezzlon

@Cilla8 Välkommen hit! Ta ett steg i taget och en dag i taget. Ibland kan man behöva ta en timme eller minuter i taget. Men alla nyktra stunder är en seger. Jag är nykter sedan 16 dagar tack vare forumet. Många år sedan jag senast var nykter så länge.

Fortsätt läsa och skriva, vi finns här för varandra 😊

Hej Cilla,
Välkommen hit, hoppas du läser och skriver massor. Vi är alla olika i var vi landar, men tror nog att vi alla som druckit för mycket- mår bra av en vit period. Ibland kan en vecka kännas övermäktig- då funkar en dag i taget. Lite tålamod är bra. Och att stå ut med tröttheten, i början. 😊

@Grezzlon Tack!🙏 Grattis till 16 dagar! 👏 Jag läser massor här! Bland annat hela din tråd. Du är grym! Blir så pepp av Er alla som klarar dag för dag! Är så nöjd med två dagar. O måste nog tänkta en dag i taget men ändå ha målet minst 1 månad. Men bara jag skriver 1 månad så slutar jag andas typ.. Samtidigt som jag redan nu känner mig mer som mig själv.. Hejja oss!

@Se klart Tack! Ja, jag önskar inget hellre än att jag ska klara minst 1 månad. Men får börja med att klara helgen. För då "får" man ju dricka... Det gamla invanda att till helgen får jag dricka meer än i veckan. 😱Har redan planerat in att köpa god alkoholfri dryck. Är mkt dålig på annan dricka än vin🙈 Så ska bli spännande att besöka dryckesavdelningen på Maxi.