Vin Santo

@Mr_Chivas
Hej kompis!
Har läst dina inlägg i din tråd - sjukt bra jobbat och stort grattis till fortsatt bra mående :)
Själv hackade systemet lite och jag kunde inte logga in här förrän precis nu ...nån bugg eller något - därav inga kommentarer ifrån min sida.
Livet är fortsatt nyktert men i helgen var det nära - en nära anhörig till mig gick bort efter vi vakat i flera dygn och efteråt åkte de närmaste till vårt gemensamma fritidshus för prat, vin och brasa. Då kände jag verkligen att några glas rödvin kunde vara på sin plats men jag höll mig till a-fri öl och vatten och det kändes också bra.
En grej som jag uppskattar sååå mycket i min nykterhet är att gå och lägga sig klar i knoppen - ofta lyssnar jag på en guidad meditation då och det är helt underbart :) Funkar absolut inte om man är påverkad.
Nåväl, hur går det med frun? Börjar ni hitta tillbaka eller börja en "ensamhetskänsla" sprida sig när ni är med varandra? Själv har det varit tufft senaste tiden och jag har funderat lite ytligt på hur det skulle vara att leva själv. Men just idag känns det faktiskt bättre än vanligt - kanske för att vi inte setts på några dagar...
Håll i Chivas - may the force be with you :)

Mitti80

@Vin Santo himla starkt att stå emot vinet när ni samlades i fritidshuset💪♥️ Kan tänka mig det var tufft men du vann över situationen 🤗

Mr_Chivas

@Vin Santo Ohhh, skönt att höra ifrån dig! Var orolig ett tag ska jag säga över dig! Jag beklagar sorgen min vän, otroligt starkt av dig att stå emot när det är som värst! Situationen hemma är som den är tyvärr, mycket av de bråk vi har haft eller har, har nog varit mycket pga av mitt arbete/drickande/dåligt samvete med mer, listan är lång.
Jag betar av alla saker som jag vet jag borde gjort tidigare, eliminera alla problem orsakade av mig, inte bara pga av alkohol även andra saker. När korset är av ryggen, så får vi se hur situationen ser ut.
Skönt att höra att du kämpar på. Ska ge mig på att beta av ett gammalt trams med FK ikväll så det är löst också.

Var rädda om er!!

Vin Santo

Checkar in på forumet lite - var ett tag sedan sist.
Nykterheten består och det känns bra men jag har funderat lite på det där med måttlighetsdrickande men är osäker och väljer att avstå helt en tid till.
Dock är jag så jäkla trött - tänker att det kan vara allergi (tabletter) i annat fall vet jag inte vad - kan detta symptom på nykterhet komma tillbaka efter 4 mån? Jag kommer ihåg att jag var jättetrött i början...
Hoppas det går bra för er andra tappra kämpar härinne :)

Vin Santo

Gjorde ett experiment idag: ritade upp en tidslinje och markerade tiden som jag överkonsumerat och tiden jag varit a-fri. Även om det senare är 4-5 månader är ju den tiden ingenting i jämförelse. Sätter saker i perspektiv för mig. På alla sätt, märkbara förändringar, obalans, återställning av kroppen och psyket etc. allt tar TIIIID!

@Vin Santo Ha tålamod får man träna mycket på som nykter. Att låta alla bitar falla på plats i den takt som de är mogna för. Ingenting kan tvingas fram och ingenting går med automatik. Allt kräver medveten tanke och handling. Belöningen i form av större lugn och harmoni är magisk 😍

Kram 🐘

@Vin Santo För mig blev alkohol en ickefråga vid 7-8 mån. Men jag tänkte redan efter första nyktra månaden att jag inte ville dricka igen. Jag mår så mycket bättre mentalt än jag har gjort på evigheter. Så för mig är nykterheten inte en uppoffring, det är en gåva.

Från ett nyktert år och framåt blir jag bara mer och mer anti alkohol. Blir ledsen varje gång någon skriver att måttligt drickande är målsättningen. Varför? För mig är det obegripligt numer.

Jag skulle aldrig riskera min nykterhet för att dricka alkohol, varken ensam eller socialt. Det finns så mycket annat gott att dricka och äta, och jag har lika roligt utan alkohol. Roligare faktiskt eftersom jag är mer lyhörd och genuint intresserad av andra människor.

Om jag har sämre dagar beror det på något annat. Stress, sovit dåligt, för mycket socker etc. Plus att jag medvetet jobbar med mitt mentala tänk dagligen. För att inte hamna i kris och panik.

Kram 🐘

Vin Santo

@Andrahalvlek Tack för svar :)
I mitt fall har jag hela tiden mått bättre och bättre i nykterheten men de senaste 1-2 månaderna har det planat ut som sagt. Jag känner just nu inget alls sug att börja, även måttligt drickande känns fel.
Ser fram emot ytterligare bättre mående inom de närmsta månaderna :)
Tack igen för ditt svar!

@Vin Santo Jag tror man måste fylla livet med roligheter och utmaningar. För att verkligen ”känna livet i sig”. Nykterheten har gjort mig modigare och mer nyfiken. Massa tid har jag vunnit också. Klarade jag att bli nykter så klarar jag allt liksom. Jag ska köpa mig en SUP till sommaren, det ska bli min nya hobby. Där får jag något att bita i 😉

Kram 🐘

Hej,
Flikar in att jag hade en dipp vid 5-7 månade (tror jag) sen var det liksom vardag, vardag. Nu i vår, efter dryga året, har jag fått liksom en andra våg av nyktert liv. Det känns BARA skönt att slippa dricka. Det hör till ”förr” och mitt liv har gått vidare! kram.

Vin Santo

@Se klart @Andrahalvlek
Tack för svar - vad är SUP? Själv har jag äntligen fått möjlighet att gå lite på djupet med mitt golfande vilket känns megakul :)
Ser fram emot en andra våg!!

Vin Santo

@Andrahalvlek
Hej AH och tack för att du undrar :)
Loggade in idag för första gången på länge...
Jag har tappat min nykterhet och har druckit en hel del öl och vin faktiskt i sommar :(
Det har inte gått överstyr men jag märker att jag ofta är sugen och dricker lite för mycket totalt sett.
Tänker påbörja en ny nykter period nu när saker och ting blir mer vardag med skola, jobb och så. Har tänkt att vara helt vit då för det är skönt att slippa suget :)
Hur går det för dig?
Ha det fint!

@Vin Santo Skönt att det inte har gått helt överstyr i alla fall. Och fördelarna med nykterheten minns du ju eftersom du känner dig motiverad att bli nykter igen 😍

Med mig går det bra, det blir snart 1,5 år som nykter. Det trodde jag aldrig när jag började. Jag har med tiden växlat från ”får inte” till ”vill inte” och slutligen till att jag ”slipper” dricka. Jag är otroligt anti alkohol numer, även om det förstås är okej om andra dricker. Bara jag slipper uppleva dem riktigt fulla, då går jag hem. Det gör för ont i mig att se det, jag blir för mycket påmind om hur illa jag har betett mig historiskt, då jag alltid var fullast på alla fester. Pinsamt full.

Kram 🐘