Hej bästa forum! Nu har ångesten kommit och hälsat på efter för många tillfällen av alkohol. Alkoholen blir mer och mer och samma gäller den starka ångesten och minnesluckor. Senast blev jag så besviken pga en kollega var besviken på mig då jag hade råkat försäga en sak som jag inte ens visste var så hemlig. Bad om ursäkt men hänger nu upp mig i min ångest att tänk om, och katastroftankar. Jag är också i den fasen att när man druckit för ofta så spelar hjärnan spratt, livet är inte kul utan alkohol säger hjärnan. Måste komma ut det igen, har klarat det förr så många ggr . Tacksam för pepp :)

@Nyktersommar Välkommen hit! Skriv och läs mycket så ska vi peppa dig allt vad vi orkar. I andras trådar får du mycket inspiration. Hitta gärna någon annan som slutat dricka precis i dagarna för då kan ni stötta varandra lite extra, växeldra liksom.

Kram 🐘 (som varit nykter i 14 mån den 9/4)

@Nyktersommar välkommen hit! Det är hemskt vad alkoholen hittar på och hur den förändrar en. När jag tänker på det förstår jag inte hur någon människa kan hantera det giftet.
Hur ser planen ut för dig? Vad händer idag? Vad händer imorgon?
Jag är inne på dag 10. Ångesten och hjätnspökena har flyttat ut, förhoppningsvis till hemlig ort. 😀

Kämpa på! Jag försöker intala mig hur otroligt mycket bättre livet kommer att bli utan alkohol! Pigg på lördag och söndagsmornar. Klar i knoppen, ingen ångest, inget bråk, mer pengar i plånboken. Var finns det dåliga med att inte dricka? ☺️

Freia

@Nyktersommar hej, jag slutar idag och känner igen mig i det du skriver. Jag tänker på dig och skickar över lite av den energi jag har till dig. Jag mantrar till mig själv tillit och kärlek. Vi kan detta och vi får ett sååå mycket bättre liv utan alkohol. Kram 🙏

Hej!
Fredag morgon och jag sitter här och vet att jag måste ta hjälp. Jag vet att jag inte klarar att sluta dricka ensam. Skammen är enorm. Så många försök att ”dricka normalt” som alltid slutar i att jag häller i mig en hel flaska vin i min ensamhet. Inte varje dag men nästan en gång i veckan. Det är precis som om jag måste ner på botten en gång i veckan för att sedan kämpa mig upp med bra mat, motion och ett i övrigt skötsamt liv. Så många tankar att bena i och så mycket oro att stå ut med. Kan jag hänga lite här med er? Hur hittar ni ert varför? Hur tänker ni? Tror ni att det finns en orsak till ert alkoholbeteende som behöver tas om hand? Eller är det bara kemi?

@Nykter2021

Det är klart du ska hänga med oss! Det är en bergochdalbana - du ska inte överväga att gå och få lite professionell hjälp också?

Vad har du för planer idag??

Själv har jag varit nykter sedan 31/3 MEN igår drack jag 2 glas, egentligen ok för jag drack inte mer, var inte berusad och hade inte mer sug. Drömde dock i natt att jag var på fest och blev full och vaknade med värsta ångesten ändå.... Nu fortsätter jag mitt vita liv. Det skönaste med att vara vit är att slippa minnesluckor och ångest!!!

Lycka till!

@MrsWB
Tack för ditt svar. Överväger att ta lite hjälp men ärligt talat så är skammen enorm. Har tid hos psykolog nästa vecka men jag vet inte om jag kommer att ta upp mitt problem med alkohol. Är rädd för att det ska hamna i min journal och att bli stämplad som missbrukare...vilket jag ju är. Är ganska deprimerad så jag tänker att jag börjar där.

Idag har jag jobbat en halvdag och sedan varit på långpromenad. Ska strax köra och handla. Inget vin idag kan jag lova. Är rätt seg sedan jag hällde i mig lite vin igår. Jag tål nästan ingenting längre så kroppen har verkligen sagt sitt. Bakfull av två glas vin!

Tänker du dig att dricka måttligt eller ska du göra ett försök att sluta helt?

Hur var din dag?

@Nykter2021

Målet är att kunna dricka ett par glas men först 3 månader nykter. Men är osäker på om det går - annars blir det helt nykter! Tiden får visa.

Tycker att du ska prata om det - finns mer stöd att hämta än man tror! Finns väldigt mycket bra trådar här med massor av stöd. Sätt dig och läs och hämta inspiration🥰

@Nyktersommar
Hej, jag kidnappade nästan din tråd - det var inte meningen. Följer dig gärna en bit på vägen mot en nykter sommar. Jag var nykter hela förra sommaren och började dricka socialt igen i september 2020. Det skulle jag inte gjort men det är ju lätt att vara efterklok. Nu ser jag fram emot ännu en nykter sommar men utan den kamp det var då. Jag tar kampen nu och så tänker jag att sommaren blir så skön!