Så är jag här igen. Denna "fullt fungerande personen" som precis blivit befordrad på jobbet. Men inte kan jag vara nykter. Senaste två månaderna har jag max klarat två dagar. Kan inte söka hjälp då jag själv arbetar inom det sociala systemet.

Jag känner mig ensam. Familj långt borta och fåtal vänner. Med pandemin kom hemmaarbete och ännu mer av det sociala försvann. Nu är alkoholen mitt sällskap. Försöker och försöker men kommer ständigt på nya undanflykter för att få ruset. År ut och år in.

Har haft nyktra perioder eller rättare sagt kontrollerade perioder. Förstår själv att jag behöver bli helt nykter.

Samma gamla vanliga "imorgon slutar jag" "efter helgen slutar jag". Det kommer aldrig. Tips på hur man hanterar suget? Kan också säga att jag tidigare i livet gått åtskilliga timmar i terapi och är utbildad inom området.

Jag vill bli nykter.

Klok insikt! En längre nykterhet. Finns så många fördelar och du var så stark som hällde ut häromdagen. Det gjorde aldrig jag. Hade troligtvis hällt i mig ölen ljummen, men du fick den lilla pausen du behövde för att säga stopp.
Kör på nu en tag till tycker jag.

Grezzlon

@Miss Mary Poppins Haha 😂 då får du se till att sedan bli den 200e kommentaren! Jag tycker det är ganska coolt att du också kör på och klarat dig så länge! Det ger mig hopp och motivation 😊

Grezzlon

Ett steg i taget kan leda till förändring. 19 dagar nykter och idag kl 14:00 längtade jag hem till soffan och ostbågar. Har fixat och donat här hemma ikväll, utan alkohol. Kändes bra och inte jobbigt alls. Känner dock mer och mer av ensamheten. Den jag druckit mig ur. Törstar verkligen efter sociala kontakter och en partner. Men acceptera att det är som det är, inte tycka synd om mig utan uppskatta dem jag har.

Anonym26613

Känner igen mig 💚 Inte så kul att känna sig ensam. Men med tiden så tycker jag om mig mer och mer. Jag klarar av mitt egna sällskap.
Så framåt bara. Det blir bara bättre. Visst är det skönt att slippa suget 🥰👌

Grezzlon

@Kennie Det är helt okej. Har varit ensam hela helgen men lagt mycket tid på djuren. Idag kom det stora "söndagssuget". Ensam och irriterad. Efter en långpromenad och lite sömn kändes det bättre. Helgerna blir sååååå långa utan alkohol. På gott och ont.

Efter tre veckor som nykter börjar jag komma ur smekmånaden. Inte lika tacksam längre över att vakna utan baksmälla. Jag behöver ersätta alkoholen med något positivt, inte sitta i soffan med godis. Börja träna igen, tvinga mig att vara mer social, skaffa projekt. Behöver även påminna mig om att fortsätta ta en dag i taget.

@Grezzlon du ligger en vecka före mig på resan. Jag tänkte faktiskt idag på att när tar den här lyriska känslan slut? När blir det här med att inte dricka vardag och tankarna börjar vandra till att vilja dricka alkohol igen.
Det kanske är dags för dig nu med ytterligare en ny förändring? Promenader, diet eller nåt annat.

För mig gick det lite upp och ner och gör väl fortfarande. Det konstanta är att jag känner mig mer balanserad, skamfri och utvilad. Men visst kommer det dippar. Jag försöker kombinera en dag i taget med att vara nöjd med helheten.

Grezzlon

@Kennie Stämmer helt in i att jag är mer balanserad men framför allt skamfri. Att slippa skammen är nog största anledningen till att hålla mig nykter i nuläget. Det kommer ju gå upp och ner, hela livet går upp och ner. Gäller att öva in strategier för när nedgångarna kommer.

@Fröken H Jag känner mig fortfarande mycket tacksam över nykterheten och sakta ska den ju bli vardag. Jag behöver vara ganska försiktig med att börja dieter och träning då det lätt slår över för mig och går till överdrift. Tror att jag i nuläget skulle vara ganska mottaglig för att det skulle gå överstyr när jag inte har alkoholen. Så jag tänkte att jag skulle börja med meditation och sedan ta det vidare till yoga 🧘‍♂️ 😊

@Grezzlon det är bra att du vet hur du funkar. Meditation låter riktigt bra. Borde inte vara något man blir manisk kring.
Jag är också en allt eller inget petson och konsten är väl att hitta balans.

@Grezzlon Jag har också tänkt att jag ska börja med meditation och yoga. Tror faktiskt att det är precis vad jag behöver just nu! Köpte medlemskap i yogobe för friskvårdspengarna innan de löpte ut innan årsskiftet men har knappt använt det. På tiden att jag utforskar det. 😅 Kör du med någon app eller på egen hand?

Grezzlon

@Ja må jag leva Jag tänkte fråga här inne om någon visste någon bra app jag kunde lägga friskvårdspengarna på 😄 jag har bara kollat lite på YouTube.

Grezzlon

Jag tycker det är lite spännande det där vem man är utan alkoholen. Kan jag fortfarande vara social, rolig och spontan utan alkohol? Man förändras ju till viss del som person med åldern och saker som händer i livet. När man då samtidigt varit onykter en längre period kan man ju undra vad som är vad. Är det alkoholen som gjort att jag är mer öppen och social eller är det jag som person som utvecklats eller är det rent av en blandning?

22 dagar nykter och det börjar kännas normalt att faktiskt sitta i soffan och vara just nykter. Något jag inte upplevt på många år. Har jag varit nykter så har jag tänkt på alkohol eller tagit igen mig efter flera dagars baksmällor. Jag behöver inte längre undvika spegeln innan jag går och lägger mig eftersom det nu är ett nyktert jag som tittar tillbaka. Jag behöver inte oroa mig över att läpparna är missfärgade av rödvin.

14:00 suget börjar mer om och mer försvinna och idag slapp jag det helt. Blev dock irriterad på hunden då jag var ute och gick och direkt tänkte jag ALKOHOL NU!! Gick in och vilade i tio minuter och sedan var det borta. Jag vet att dessa automatiska tankar och känslor kommer att komma en bra tid framöver. Känner väl ingen mönstren från när jag slutade med att självskada mig. Det kommer ta tid och det får ta tid. En dag i taget.

@Grezzlon Jag var social innan och jag är ännu mer social nu som nykter. Annie Grace brukar säga att den personlighet man har som onykter blir lite mer koncentrerad som nykter. Tvärtom mot vad jag själv trodde innan. Jag trodde att alkoholen gjorde mig social, och det gjorde den ju i stunden men absolut inte nästa dag. Själv brukar jag säga att min personlighet har förädlats i och med min nykterhet. Jag är mer genuin och sann mot mig själv och andra, mer lyhörd och mer genuint intresserad av andra. När jag slipper tyngas av skam och dåligt samvete frigörs energi som kan användas till mer positiva känslor.

Kram 🐘

Grezzlon

@Andrahalvlek Jag tror du helt har rätt i det. Känner ett mycket större behov av att vara social nu när jag är nykter. Innan har jag inte haft tid eftersom jag druckit. Ville bli lämnad ifred för att få vara i ruset.