Så är jag här igen. Denna "fullt fungerande personen" som precis blivit befordrad på jobbet. Men inte kan jag vara nykter. Senaste två månaderna har jag max klarat två dagar. Kan inte söka hjälp då jag själv arbetar inom det sociala systemet.

Jag känner mig ensam. Familj långt borta och fåtal vänner. Med pandemin kom hemmaarbete och ännu mer av det sociala försvann. Nu är alkoholen mitt sällskap. Försöker och försöker men kommer ständigt på nya undanflykter för att få ruset. År ut och år in.

Har haft nyktra perioder eller rättare sagt kontrollerade perioder. Förstår själv att jag behöver bli helt nykter.

Samma gamla vanliga "imorgon slutar jag" "efter helgen slutar jag". Det kommer aldrig. Tips på hur man hanterar suget? Kan också säga att jag tidigare i livet gått åtskilliga timmar i terapi och är utbildad inom området.

Jag vill bli nykter.

Grezzlon

24 dagar nykter. Jag är så trött så trött 😴 Kan inte minnas när jag varit såhär fysiskt trött. Ont i rygg och nacke. Är det nykterhetsprocessen eller är det vanlig vardagströtthet? Jag vet med mig att jag borde bli bättre med kosten och träningen och att det är a och o för mitt psykiska välmående. Men kommer inte loss. Får nog göra upp ett schema för träningen samt en veckomatsedel. Blir helgens projekt.

Suget fortsätter att minska. Kommer från och till under ett par timmar på eftermiddagen men har senaste dagarna varit lättare att hantera.

Så mycket tid som frigörs när jag inte konstant ska dricka. Nu börjar nya tankar och idéer formas kring intressen, boende, aktiviteter, semester etc. Går lite ihop med det som @Andrahalvlek skrev kring det sociala och personlighet. Nu börjar jag upptäcka saker jag tycker om och vill göra som absolut inte har något med alkohol att göra.

@Grezzlon Tröttheten är helt normalt. Innan har du använt alkoholen som startgas, nu känner du tröttheten på ett helt annat sätt. Plus att din hjärna har fullt upp med att läka. Lyssna på kroppen och vila, vila, vila. Kvällstrött har jag blivit jämfört med tidigare - och lite morgonpiggare. Och jag tar en höneblund så fort jag får en chans. Lovely ❤️

Kram 🐘