Vår filosofi när det gäller att driva Alkoholhjälpen handlar om att vara oberoende och själva ha kontroll över hur systemet fungerar och er data hanteras. Det innebär att det mesta av de saker som du möter här som användare är byggt av oss rådgivare från grunden.

Efter många år med tusentals av användare och en handfull olika vetenskaplig studier så var systemet för innehållshantering rörigt och långsamt. Vi har justera och lappat och lagat efter hand.

Nu har vi rensat bort allt gammalt och börjat på nytt. Det enda vi tar med oss är ni användare, forumdiskussionerna och frågor som ni som användare skrivit enskilt till oss.

Vi kommer inom kort att starta självhjälpsprogrammet på nytt och presentera uppdaterad fakta kring alkohol.

@Andrahalvlek skrev:"Hur orosanmäler man inlägg?"

I nuläget går det precis som du märkte inte att anmäla trådstarter, utan bara kommentarer (och där är det Anmäl-knappen, som tidigare). Vi jobbar på detta, men tack för påminnelsen och också tack för att du uppmärksammade oss här istället!

/Kristoffer

@Mellvin vilka sidor gäller det? Vi kollar vad som kan blivit fel. Under tiden kan du gå in på ditt konto, trycka på "Aktivitet" och titta under "Avsnitt" för att se alla avsnitt som du har sparat.

Hejsan!
Mulletanten här, sällan aktiv numera men har orienterat mig i det nya. Det blir säkert riktigt bra när allt faller på plats och alla vänjer sig. Som en del andra ’gamlingar’ saknar jag snabbreaktionerna, att kunna trycka gillaknappen! Tack för allt ni gör och god fortsättning på sommaren! / mt

Jag fyller fortfarande i Alkoholkalendern. Det kanske inte är det viktigaste men är ju kul att samla nollor. Jag har dock upptäckt två saker.

När jag fyller i hela förra veckans registreringar på en gång, vilket är smidigast, så tycks datumen ha blivit offsetade med 1. Dagarna säger Måndag till Söndag men datumen för t.ex förra veckan slutar på den 7 Augusti och det står till och med Söndag den 7 Augusti. Så man fyller i Söndag till Lördag egentligen och Gud vilade ju på den 7e dagen.

Sen när jag fyllt i alla dagar med 0 och sparat så är dagarna registrerade men inte konsumtionen. Så jag får gå in och välja varje enskild dag och redigera till 0 glas. Det är fortfarande snabbare än att göra alla dagar var för sig, men här finns ju en liten förbättringspotential.

Är det många som använder sig av alkoholkalendern?

Nu har vi lagat funktionen för att registrera en hel vecka i Alkoholkalendern. Om du inte har gjort några registreringar under föregående vecka (mån-sön) så visas en text med en länk till en formulär för hela den veckan.

Vi vill att det ska vara enkelt att registrera både alkoholfria dagar och eventuell alkoholkonsumtion. Om någon användare har förslag till hur vi kan förbättra funktionen så går det bra att skriva en kommentar till här eller i ett privat meddelande (under "Fråga oss")

Hej! Använder kalendern, tycker det sporrar! En fråga: jag kan registrera med detsamma jag valt kalendern, med måste scrolla längst ner för att se antalet a-fria dagar. Kan man kanske lägga den uppgiften främst, tillsammans med registreringen?
🙏 på förhand!