Det här med att erkänna för sig själv att man tampas med ett missbruk har suttit långt långt inne. Och jag undrar, är ett beroende detsamma som ett missbruk? Eller kan man missbruka utan att vara beroende? Alldeles oavsett behöver jag ta kontroll över min alkoholkonsumtion, över livet, över mig själv. Rycka upp mig. Ja, ”get my shit together” helt enkelt.

Jag är i 30-årsåldern och i stort sett hela min vardag kretsar kring tankar på alkohol. Och när jag inte tänker på alkohol så är det oftast för att jag dricker alkohol. Jag lever i övrigt ett ganska alldagligt liv. Jag jobbar mycket, umgås med vänner, tränar, är ute med hunden, vistas i naturen och ja... så var det det här med alkoholen. Jag är en så kallad funktionell alkoholist. Jag dricker VARENDA kväll. Rött vin is my poison. Jag har levt så här i stort sett varenda dag de senaste 6-7 åren och jag har nu äntligen börjat komma till insikt med att jag har stora problem med alkohol. Jag är konsumerad av att konsumera alkohol. Jag behöver en förändring. Men jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Det enda jag vet är att jag vill ta tag i detta medan jag känner att jag kan och egentligen har alla förutsättningar till det. Jag har i dagsläget inga barn men känner att jag skulle vilja ha en familj i framtiden. Jag vill inte att alkoholen ska spela en så stor roll i mitt liv längre. Jag vill göra plats för sådant som ger mitt liv mening. Men vad är det då? Jag känner mig näst intill avtrubbad och dricker för att fylla något slags tomrum. För att inte nämna hur tråkigt det är att laga mat eller städa eller över huvudtaget göra någonting utan ett glas vin nära till hands.

Jag känner mig i dagsläget inte redo att vända mig till en vårdcentral eller dylikt. Jag skulle önska att det fanns fler alternativ till hjälp online för att våga ta steget och komma igång. Jag tycker helt enkelt att det känns alldeles för läskigt att behöva prata med någon om detta öga mot öga. Är det någon som har något bra tips eller andra råd på hur man kan gå tillväga eller vart man kan vända sig?

@Smurfan_ du har en väsentlig poäng i det. Det där med aktiva val är något som jag generellt är dålig på att ta åt mig själv. Ska grunna på detta...