@Kaffetanten88

Tack så hjärtligt! Och tack för alla tips!
Och 5 månader, fan va grym du är! Kör på! 😊

Ja men det kändes väldigt bra med vårdkontakten, min sambo hängde med också och hon tyckte med det kändes bra, så va väldigt skönt! Dag 4 avklarad så nu kör vi på! 😊

DAG 4 är klar, och allt hos vården gick suveränt! Inte så mycket annat att säga såhär på morgonkvisten, kikar in och uppdaterar under kvällen. Helgerna är alltid värst för mig, inget jobb och sådär! Men har gjort upp en plan med rutiner så får hoppas på att det funkar! 😊 Hoppas ni alla får en fantastisk dag! Kämpa på!

Välkommen hit! Allt man övar på blir man bättre på. Minns den första nyktra helgen som skitjobbig, men redan andra helgen kändes det lättare, och tredje och fjärde helgen ännu lättare.

Se varje situation som ett tillfälle att samla på dig nyktra erfarenheter. Varje situation som tidigare har varit förknippad med alkohol behöver programmeras om med nyktra erfarenheter.

Sysselsätt dig så mycket du kan. Återuppta en gammal hobby, rensa förrådet eller rabatterna - gör vad som helst bara du sysselsätter dig så mycket du kan. I början känns en nykter helg evighetslång.

Kram 🐘 (och min app Nomo visar att jag varit nykter 467 dagar idag, tjoho!)

Mayan

Ja jag har faktiskt klarat heeela några dagar... tufft nu under helgen. Känner igen mig återigen i så mycket du skriver, din tråd är guld värd för mig! Det om att man skadat sina närstående så mycket, fast jag har ju knappt varit medveten om det själv då man blir ”ääääh” när man druckit alldeles förmycket. Har pratat med min man jag, väldigt givande samtal då han tyckte att han väntat på det här samtalet när jag är nykter för det går inte prata med mig annars... stooort pep till dig och dina inlägg ger mig styrka! Vi fixar det här! 🌈🙌🏻👌@Chriistopheer1988

alkis86

Fastnade lite för dig, kan vara att vi är samma ålder. Kämpa på! Känns så ensamt ibland, men så är det verkligen inte. Vi har ju varandra, här på forumet.

Still going strong! Närmar mig DAG 9, idag känns det jobbigt och tungt dock, mitt huvud försöker lura mig till att ge vika. Ska stå emot stenhårt idag, hoppas att min hjärna kan hjälpa mig övervinna alla dessa idiotiska tankar!

Varit mycket jobb och sysselsatt mig till 1000 senaste dagarna, så tyvärr blev mina inlägg lite lidande då jag tvärdäckat varje kväll, så otroligt skönt med lite riktig sömn! 😊

Ska försöka svara på inlägg och meddelande ikväll, tack för att ni finns! ❤️

@Varafrisk
Men visst är det så!

Det rullar på ganska bra än så länge, inne på Dag 11 nu, gymmar på och försöker sysselsätta mig som tidigare. Märker att mitt huvud bråkar lite med mig, tankarna går emot alkoholen ganska ofta, men jag är fast besluten att inte ge vika för tankarna.

Sjukt att man kan känna att ”nä men 1öl går väl bra, det klarar jag ju av, det är ingen som dör av det...” när det bara är 11 DAGAR sen jag va inne i senaste racet där man mår så dåligt att man knappt kan eller vill andas eller se sig själv i spegeln igen... HUR kan man ens överväga eller ha sådana tankar då, en öl, det finns ju inte ens på kartan. Hjärnan är en märklig liten filur som försöker lura mig själv...
men vet du vad Mr.Brain, jag har varit med i den här rodeon så många gånger nu, att jag börjar lära mig att du försöker lura mig! ;) Shame on you!

Dag 12, jag är på väg! 😊

@Miss Mary Poppins Hej ! Jag kör också Annie Grace 30 dags experiment. Jag är på dag 8 och känner mig hoppfull. Jag har också läst hennes bok "This naked mind" Verkligen hjälpsamt

Har fortsatt kämpa med det här, men haft en jävligt dålig period senaste tiden och är tillbaka i samma gamla vanor med drickande varje dag. Blir så trött på mig själv. Dags att försöka ge sig på det igen och försöka styra upp saker, känns bara så förbannat långt borta.

@Chriistopheer1988 Det är så himla lätt hänt att man snabbt hamnar i samma gamla vanor. Till stor del handlar det faktiskt om vanor. Att man måste skapa nya nyktra vanor. Du kan om du verkligen vill. Att verkligen bestämma sig inifrån och ut är allra viktigast. Det är tufft som fan i början, men det nyktra livet är verkligen värt att kämpa för. Jag ångrar egentligen bara en enda sak - att jag inte tog itu med mina alkoholproblem tidigare.

Kram 🐘

@Chriistopheer1988 skrev:"Dags att försöka ge sig på det igen och försöka styra upp saker, känns bara så förbannat långt borta."
Du lyckades i alla fall ett antal dagar där i maj, så du jobbar på. Ibland kan hösten kanske vara lättare att få till vanor på, för mig i alla fall. Det är närmare än du tror, men rensa hemmet från alkohol om du inte gjort det ännu. Det ska vara jobbigt att dricka.