Såhär ser ungefär en vecka ut för mig.
Måndag: Nykter
Tisdag: Nykter
Onsdag: En liter vin
Torsdag: En liter vin
Fredag: En liter vin
Lördag: En sjuttis sprit och 3-4 öl
Söndag: Nykter

Detta funkar inte längre. Har druckit stora mängder alkohol sen jag var 18 och nu är jag 40. Min kropp har börjat ta stryk och det känns som jag ska ramla ihop och dö ibland.

Jag har familj och ett jobb som jag sköter.
Min högsta önskan är att bli fri från alkoholen och få känna glädje i nyktert tillstånd. Kan man göra det?

@Jagbörjarpåmåndag Hej! Då är vi ungefär på samma plats i livet tror jag, jag är några år äldre än dig och lite (mycket) högre alkoholkonsumtion. Jag har varit nykter sen i fredags. Då tog jag klivet och registrerade mig här, och kontaktade vården och fick Campral utskrivet (det dämpar alkoholsuget). Nu är det en dag i taget som gäller, och med hjälp av forumet och medicinen går det hyfsat, stundtals bra till och med!

Jag tror absolut att man kan bli fri och känna glädje - man behöver hitta de verktyg man behöver för att komma dit! Det är inget fel att söka och ta emot hjälp om man behöver det (jag insåg att jag behövde det för att jag inte kunde göra mig fri på egen hand). Jag tänker att egentligen är det självklart att kunna känna sig fri och glad utan alkohol, det är bara det att beroendet gör att man inte tror det, utan luras att tro att det bara är alkoholen som kan få en att känna glädje! Kram och lycka till!

Vin Santo

@Jagbörjarpåmåndag
Hej,
Bra att du tar tag i det hela!
Är du man eller kvinna? (tänker på din konsumtion...) Om du är kvinna så är du riktigt högkonsument och kanske du då behöver hjälp att trappa ner/sluta tänker jag.
Oavsett lycka till!!!

@Vin Santo Jag är man. Jag har alltid tålt stora mängder alkohol och jag får ingen fysisk abstinens. Lite skakig några dagar blir man ju. Mitt beroende sitter bara i huvudet och jag tror att jag ska missa något om jag inte dricker men egentligen så missar jag ju allt när jag dricker.

@Jagbörjarpåmåndag been there, done that - alltså trott att eftersom jag kunde göra uppehåll med alkoholen, så kunde jag även dricka måttligt. Jag har haft två rätt så långa perioder av nykterhet, men så fort jag har gläntat på dörren och tagit första glasen så har det gått käpprätt åt skogen igen.

Jag tänker att man kan ju inte veta innan man har testat, och det hade ju varit jättebra om man hade kunnat ta en vit period och därefter dricka måttligt. Så jag vägrar att se det som misslyckanden utan ser det mera som nödvändiga erfarenheter! Hur ska man kunna motivera sig att låta bli att dricka helt så länge man tror att det finns en chans att man faktiskt kan dricka måttligt? Nej, vissa saker tror jag att man behöver lära sig den hårda vägen (så är det säkert inte för alla men definitivt för mig i alla fall).

Härligt att du känner dig pepp! Motivation är ju grunden till att lyckas (även om man såklart kan behöva annat också, som stöd av olika slag)!

Sex dagar som nykter. Det har gått förvånansvärt bra. Både bra och dåligt.. Det dåliga är att jag tänkter. Det fixar jag lätt.. Då kan jag ju dricka för jag vet att jag kan sluta när jag vill.. Nä den tänker jag inte gå på.

Det är väldigt skönt att vakna på morgonen och känna att man inte drack igår.

Idag är det lördag och det ska bli spännande att vara nykter faktiskt 😊

@Jagbörjarpåmåndag
Grymt jobbat av dig! Man mår ju redan så mycket bättre efter några dagars uppehåll än när man kravlar i gyttjan. Bra tänk dessutom, att du ser igenom ditt tankemönster och ev fällor. Kämpa på, du och alla här inne inspirerar till ett liv i frihet!

@Jagbörjarpåmåndag
Grymt jobbat av dig! Man mår ju redan så mycket bättre efter några dagars uppehåll än när man kravlar i gyttjan. Bra tänk dessutom, att du ser igenom ditt tankemönster och ev fällor. Kämpa på, du och alla här inne inspirerar till ett liv i frihet!

Tack för alla bra kommentarer ❤️

Lördagen flöt på bra även om jag inte gjorde så mycket. Jobbade fram till kl ett sen åkte jag in med min far för att kolla efter ett bra parasoll till verandan.

Idag söndag vaknade jag kl 06 och var superpigg. Åkte och köpte massa gott pålägg och frallor. Min sambo och jag åt en god frukost och hade det trevligt. När hände det senast.

Allt är så mycket bättre utan alkohol men samtidigt är tanken där att man mår så bra när man dricker. Fast 4 timmar i ett rus och må piss i tre dagar väger inte upp att få må bra hela tiden.

Nu börjar snart en ny vecka och den ska bli lika bra den.

Midsommar är just nu min största fasa 😉

Ta hand om er i värmen och drick ett stort glas isvatten 😋

Hej jag börjarpåmåndag 😊 visst kan man leva och må bra utan alkohol.
Jag har väl druckit för mycket och ofta de senaste 20 åren. Nu har jag druckit vin 1 gång på 201 dagar. Jag kommer vill aldrig mer dricka alkohol. Jag visste inte hur bra man kan må utan. Just nu är jag sjukskriven ett par veckor för utmattningssyndrom, ingen depression.
Jag kan tänka mig hur det sätt ut om jag fortfarande drack 😳
Jag är fortfarande lika förvånad hur bra man mår utan, det tar ett par månader innan det ger effekt.
Det känns som om jag fått ett riktigt liv, mer närvaro, och känner mig harmonisk.
Det har jag aldrig upplevt tidigare i mitt vuxna liv.
Tänker på din midsommar, kan du inte göra någonting annat den här midsommar.
Det viktiga är nog att inte utsätta sig för situationer i början, där det brukar flöda alkohol.
Jag finns även på ” det vidare livet ”
💕 sländan

Måndag och 8 dagar som nykter.

Idag när jag vaknade så kände jag mig nåsta lite bakis fast jag inte är det 😊 Lite oro i kroppen fast utan anledning.

Nu med nykter hjärna så flödar tankarna över hur jag var när jag var onykter och hur hemsk jag var när jag var bakfull. Klagade och gnällde på allt och allt var bara jobbigt. Detta får mig bara mer att inse hur sjukt farlig och idiotisk drogen alkohol är.

Lägga massa pengar på att må diligt är ju så idiotiskt.

Sen har jag en oro över om mitt förhållande är för sent att rädda. Jag behöver verkligen bevisa att jag är en annan människa som nykter. Nu gäller det trycka på rätt knappar och göra roliga saker med familjen, istället för att leva i sen egen egoistiska bubbla.

Angående midsommar. Jag har bestämt mig för att göra denna midsommar mer spännande en vanligt. Jag ska vara nykter och se det som det roliga. Njuta av god mat och att jag har en välförtjänt semester.

Ta hand om er ❤️

Måndagen gick bra. Jag fixade massor i trädgården.

Idag tänker jag lite på alkohol.. Men jag ska fan inte svänga in där efter jobbet. Ska köpa mig en god läsk istället.

Sen har jag kommit på att mitt sug är som starkast när jag kommer hem från jobbet och innan man har ätit middag. Sen har ju kl slagit sex och bolaget stängt. Då är allt sug borta.

Hoppas ni har det bra i sommarvärmen 😊

@Jagbörjarpåmåndag det låter verkligen som att du är motiverad och planerar för att klara situationer som kan vara knepiga som "ny-nykter", som midsommar. Jag tror att din inställning, att njuta av ledighet och god mat, är helt rätt!

Känner igen det där med att suget ofta är starkt precis efter jobbet! Man är trött och hungrig (och oftast finns det en massa saker man "måste"/"borde" ta tag i på hemmaplan också) och tanken på att sätta sig och dricka något är jäkligt frestande just då. Men som du säger går det ju över ganska snabbt när bolaget har stängt. Skönt att man bor i ett land där alkohol inte är alltför lättillgängligt... Ha det så bra!

Välkommen hit! En sak ska du veta: Det är tusen gånger lättare att sluta dricka helt än att försöka kontrollerat. Och när jag slutade tänka ”kanske nån gång” var det som om jag släppte en stor stenbumling ifrån mig. Befriande skönt!

Kram 🐘 (min app visar att jag har varit nykter 487 dagar idag, tjoho)

Börja INTE förhandla! Ryt direkt ”NEJ, jag ska INTE dricka”. Det är bara alkoholdjävulen i din skalle som vill ha sin drog, som lockar och pockar och härjar. Svält ut honom på vatten och bröd! Inte en droppe alkohol ska han ha.

Kram 🐘

Toppen! Tillfället gör tjuven, så ibland får man köra omvägar. Både bokstavligen och mentalt. Krångla till det lite, för att väldigt medvetet förändra sina vanor. Till 70 procent handlar det om att man måste förändra sina vanor. Skapa nya nyktra vanor.

Kram 🐘