Jag är gift med en man som jag varit tillsammans med sen jag var 16 år! Vi har 4 barn tillsammans 18, 16 och 12 år gamla! Jag är 40 år o han är 45! Dom senaste 2 åren har jag varit bekymrad över hans drickande! Han dricker varje helg, öl och whiskey! Både starköl och extrastark öl på 7,5 % nu senast i lördags räknade jag till 9 öl, och det var dom jag såg, han har sina öl i sitt garage .... han somnar i soffan vid 20 tiden både fredag o lördag! Vill tillägga att han jobbar natt 5 nätter i veckan! Hans mamma dog i alkoholrelterade sjukdomar relativt ung, samt att hans lillasyster visar samma tendenser som honom!
Han är inte dum eller så, men blir ovanligt glad och ibland lite dryg mot barnen när han dricker! Men när han är nykter är han fantastisk, fixar hemma och sköter sitt jobb klanderfritt, ingen frånvaro! Det är nog tack vare nattjobbet han inte dricker vardagkvällar! Men när han är ledig pga röd dag eller semester så dricker han!
Han kommer inte ihåg ngt från det han börjar dricka tills dagen efter .. jag känner att jag börjar få ont i magen av allt detta! När jag tar upp det så har han självklart inga problem alls med alkoholen!!

9 öl innehåller nästan 40 cl sprit om man räknar med 5 % och 33 cl. Det är galet mycket. Med den konsumtionen är risken stor att han även dricker något dagtid. Somnar kl 20 är ju ett varningstecken. Mår han bra av att jobba natt? Måste han jobba natt?
Du gör rätt som oroar dig. Han dricker dessutom starksprit. Jag kommer från beroendesidorna och vet hur förrädisk alkoholen är.
Vad säger barnen om det här? Kan tänka mig att de också oroar sig och tycker att det är jobbigt. Tycker att ni ska prata om det utifrån din oro och den mängd det faktiskt rör sig om. Långt över riskbruk.

@Sisyfos ja han sover ju endast 2 h på fredagen när han kommer hem, så det är inte så konstigt att han somnar på soffan.. men givetvis så hjälper alkoholen till att somna tidigare! Han glömmer även bort saker , ex så gick han o duschade vid 19, sen när han vaknade till vid 23 tog han sin handduk o skulle gå o duscha igen.....

@Tofu ja det är helt galet! Men så glad för din skull !! 🌺
idag började han kl 15, med starköl! Jag kör hit och dit, fram och tillbaka med barnen, det ska köpas mys och det ska åkas till kompisar o det ska badas, jag gör det mer än gärna, men nu är det 4:de vändan jag ska åka … för han har druckit!!!! Jag tar allt ansvar med barnen, nu är dom ganska stora, men ändå! Igår låg han sjuk efter vaccinet, så det blev en lugn behaglig midsommar 🙈 utan alkohol ! Men hur mycket ska man orka 😢😢😢