Jag är med till 1000 procent på målbilden två år! Vi fortsätter klippa en dag i taget sedan kommer vi dit. Fortare än vi anar förmodligen även om det känns som om Varafrisk avverkar nyktra veckor snabbare än oss andra här inne :D

Kram!

Ja @varafrisks nykterhet går under egen flagga och speed @@charlie! 🏃🏼‍♀️
Igår i bilen påväg ut till landet igen funderade jag över om jag blivit annorlunda. Det är ju svårt att veta vad som tillskrivs pandemin och så.
När vi hade vänner på besök i helgen kände jag mig otrolig glad - och rolig! Så jag umgås gärna. Men jag tror jag kommer att göra mindre av sysslor som hör drickandet till- efter pandemin. Jag kommer inte vara den som ”gärna ändrar planerna och hänger med på en aw”
Jag kommer framförallt inte vara den som är med när aw:n övergår i nästa ställe, lite middag, oj vad sent det blev, hem och ta ett sista glas.
Jag kommer inte vara den som tycker att det är lite busigt att bjuda på en mimosa när vänner stannar över natten. Jag kommer aldrig ställa fram öl till en enkel lunch.
Allt det dät kommer jag aldrig...
Jag är inte säker på vad jag kommer att göra istället. Ungefär det jag gör idag.
Igår hade jag en i min värld ljuvlig kväll medan regnet fixade vattningen. Sorterade sommar-klänningar och lyssnade på en bok.
Idag har jag blockat hela dagen i kalendern för att kunna jobba-komma ikapp- istället för att ha en miljon möten.
Just idag är jag tillfreds med livet och det är inte ofta den känslan infinner sig tidigt, då mina dagar så ofta går i ett mkt högt tempo. Skönt att kunna bromsa ekipaget (mig själv) på egen hand.
Kram på er, var ni än är och hur tankarna än går just idag.

@Charlie70 @Se klart Haha..vad roliga ni är😃 men det är verkligen så😬hur fort kan det gå😉 Det är som om att när jag inte behöver förhandla då rullar det på💪🏻 Så den fighten slipper jag däremot sug och trötthet mm finns där.

Alltså det där med citera det kan jag inte men älskar följande två meningar fr dig @Se klart ”Igår hade jag en i min värld ljuvlig kväll. Sorterade sommar-klänningar och lyssnade på en bok”. Alltså det där med att sortera sommarklänningar..en dag ska jag också göra det. Jag har några slitna bomullsklänningar som används för hemmabruk. När man väger på tok för mycket är det svårt att hitta någon som inte ger intrycket av att vara ett tält😂 Använder ju dock landstingets smurfblåa klänning utan byxor (dock med trosor på😂) på jobbet nu på sommaren. Hur som helst en dag ska jag också sortera sommar-klänningar…ja kanske rent av alla klänningar i starka kulörer, i fint material som framhäver min kvinnlighet.

Du vet @Se klart…dina rader är så vackra….jag tänker att du är en mycket vacker kvinna🥰

Men tack fina @varafrisk, nä jag är inte ett dugg vacker, men för det mesta numera tillfreds och glad- och det har ju stor betydelse.
För två somrar sen. Ja då var det nog en annan klännigsgsarderob här- och det är i sig inte ett dugg viktigt. Jag kan gå i så slitna shorts så t om min mamma skäms. Men jag har lyft fram och närt mina små intressen med blommor och klänningar- som mina hobbies och att jag inser hur viktigt det är med färg, form, material. Jag har ingen att klä upp mig för i dessa tider men jag blir glad, det är en omsorg om mig själv. Precis som mina ansiktskrämer och pelargoner. Istället för att lägga pengar på något som får mig att vilja kräkas på morgonen är det en vinn-situation.
Igår ringde min mamma och var ”orolig” för mig. På skarpen fick jag LOVA henne att ta det lugnt nu. INGA fler projekt. Jag MÅSTE bara strosa i trädgården och vila.
För första gången- kanske rentav någonsin- kunde jag ta emot hennes omsorger. Känna mig lite omhändertagen, något jag är mycket främmande för. Det kändes fint för både mig och för henne tror jag.
Kram från en solig morgon med kopp två i min sköna säng! 🌸

@TappadIgen skrev:"Min årsdag börjar hägra litegrann, men jag längtar inte alls dit."

Längta är kanske ett för skarpt ordval. Ser fram emot är kanske ett bättre ordval. Jag ser fram emot min tvåårsdag som nykter 😍 Och tänk stoltheten man känner när man kan säga: ”Jag har inte druckit på flera år”. Bam. Sug på den liksom. Respekt ✌🏻 Själv känner jag mest tacksamhet för varje nykter månad. För att jag har gett mig själv den här chansen att leva på riktigt, utan alkohol som ett filter i alla sammanhang.

Kram 🐘

@Se klart Tänkte nog att du skulle svara ngt liknande dvs att ”jag är inte ett dugg vacker”. Jag tror aldrig att jag hört en kvinna säga det knappt någon man heller. Tänker på min mamma som är död sedan tio år tillbaka. För mig var hon så vacker…med sitt gråvita hår..inte så många rynkor men väldigt mjuk..inte för att jag såg henne naken så ofta men jag minns hur hon såg ut …ett stort ärr över magen efter en gallstensoperation och stort ärr efter bröstcancer minns inte nu vilken sida. Har foton på henne när hon var ung och bar vackra klänningar…tänker att det var viktigt för henne även om hon inte hade så mycket pengar.

Ja..lycka kan finnas i en klänning, i en dagkräm, i en pelargon. Jag tycker om att äga böcker även om jag inte har läst alla. En go duschcreme…ja..lycka kan man finna i mycket🙏🏻

Kram🥰

@andrahalvlek och @tappadigen det är intressant det för med längtan- och att se fram emot. Längtan känns ju inte bara som något ”till” utan också bort ifrån. Jag längtar inte bort men jo- det är något med ”flera år” som känns så mäktigt. Snart är vi där. Tro mig!
@varafrisl min mamma är också vacker och mjuk! Hon var alltid fin, hela min uppväxt, och är fortfarande. Jag kände mig stolt över henne när jag var barn. Sen skämdes jag väl av plikt under tonåren. Men nu är jag stolt igen.
Idag satt jag ocj tittade på mig själv i ett zoom-möte och förundrades över den där hundraåriga tanten som satt i min skärm... men lyckan, den lunkar fram lite idag. Gör inte mycket väsen av sig och hinner inte heller. Men klockan 17 har jag tänkt locka fram hen med en låda thaimat och kvällsvattning. Vi får se!
🌱

@Se klart Jag ser också fram emot när det har gått två år. Tänk att kunna säga till någon som undrar: Alkohol? nä den där skiten lade jag av med för flera år sedan.😎
Angående vattning, här är det ev bevattningsförbud på gång.😩

Fisketur på gång här, ha det bra!

Kram 🥰

Hej @torn, det har regnat en del här så ännu inget hört om vattning. Även om man väl alltid ska vara försiktig om vattnet..
Inte bara har vi snart inte druckit på flera år, vi har snart känt varandra ”i åratal”
Också fint! Kram 🤗

P A U S
Stavas denna stund. Jag har en timmes vila- som i ligga ner och läsa och blunda lite innan middagsfix.
Hur det än är så börjar jag se slutet på denna hektiska vår med allt vad det inneburit av pappas sjukdom, bortgång och begravning. Nytt jobb (samma vecka, så vältajmad...) Köp och sälj av lägenheter inkl allt vad det innebär.
Min kropp är trött. Mitt huvud/ eller min hjärnas kapacitet har växtvärk.
Jag övar och tvingar benen att gå långsamt för det har den glömt bort hur man gör.
Jag äter glass varenda kväll så... nej jag väger mig inte just nu. Jag har inte en enda ond tanke om mig själv i huvudet, inget förminskande. Jag lyckas verkligen inte med allt men jag gör mitt bästa.
Framförallt är jag väldigt fri från skam, kanske är det den avgörande skillnaden, ett liv i skugga och smussel. Så ovärt.
Njut av kvällen hörni! 🐌

Vaknade halv fem... inte blixtepigg men kunde inte somna om. Å andra sidan har jag sett fram emot den här dagen, för nu väntar helg utan något inbokat. Så kanske ville jag vakna för att den skulle bli extra lång. Druckit kaffe, gått min trädgårdspromenad, plockat in några sprickfärdiga pioner.
Igår var jag hos en granne som har så fin trädgård att hjärtat liksom sjönk lite halvvägs genom kroppen. Hm. Kanske ev känsla jag skulle druckit ett par glas vin på förr i tiden. Måste hålla i min överenskommelse med mig själv; att det här ute-pysslandet är för min skull och i min takt. Överenskommelsen att inte dricka kännd som alltid, trygg och säker.
Nu tänkte jag börja jobba så att jag kan sluta tidigt! Ha en fin fredag, kram!

@Se klart Sen jag flyttade till lägenhet har jag upptäckt att jag kan njuta av andras trädgårdar 😍 Jag går promenader i villakvarteren häromkring och spanar på blommor och blad och kortklippta gräsmattor. Ibland blir jag stående en lång stund i ren förundran. Wow! Min balkong är ett hån i jämförelse, och att jämföra sig med vad andra har och gör är lönlöst. Slöseri med energi.

Kram 🐘

Stämmer bra @andrahalvlek, njuter av allt som är fint nu. För mig är det ”varning för trötthet” när jag avundas grannens ört-trädgård. Då har jag hamnat för långt bort från mig själv, backa bandet, landa här hos mig.
Tack för påminnelsen! Chill-kram 🥰

Nattsömnen stördes av jobbiga drömmar och vaknanden med ojämna mellanrum. Klockan 05 gav jag nästan upp men lyckades ändå somna om och sova till 10. Det regnar idag och det passar bra ihop med min ambition att inte göra någonting alls förutom leta efter bra böcker att spara till sommarläsning. Dricka kaffe.
Jag tänker inte göra något som måste göras idag för den senaste tiden har allt mitt görande styrts av andras behov.
Så är det ju ibland men har världens behov av att hitta mina egna nu.
Tror att det också är förklaring till att förkylningen hänger kvar och energin är på halvfart.
Någon försöker säga mig något och jag behöver lyssna.
Det är mycket aktivitet i skallen för att vila kropp och själ. Medvetna tankar. Tid att reda ut och hitta punkten från vilket det mesta ändå måste utgå. Inne i mig.
I vintras blev vi ju klara med en megarenovering och det betyder att vi numera har ett fint stort slappar- rum, eller allrum med utsikt över vatten.
Och jag ser solnedgången från mitt fönster.

Så idag gör jag en andrahalvlek, jag väntar in lusten att göra något alls.
Ps! Jag badade igår morse- rekordtidigt på säsongen, och tidigt även på dagen. Klockan 07 gick jag ner till bryggan med mitt kaffe och en bikini jag vill minnas inte har passat på några år. Det ska bli tradition men just idag regnar det + lusten inte så stor att bli kall. Heja badkrukan ändå. Heja mig.
Njut av dagen, helst nyktra i andra hand påväg ditåt. Hittar inga argument för att dricka, igår såg jag en tandlös eländig kvinna bära ut boxar i varje hand från systemet. Förlåt, men vilket skitliv.
jag köpte en svindyr Mårbacka-pelargon men konstaterade att den kostade som en flaska fin-vin som jag inte sällan brukade unna mig för att undgå misstanke om för mycket drickande. 🧐

@Se klart du gör de rätta valen nu. Såå mycket vi har lärt oss under vårt nyktra år. Förmodligen hade du för ett par år sedan hanterat din trötthet med vin och mera vin (det skulle jag ha gjort). Men nu hanterar vi den med vila och mera vila.
Kram!

@charlie tack 😍
Vad man (jag) behöver lite påhejande i det där. Även om jag och vi skriver våra tankar som påståenden är de ju ofta frågor där också? Har jag rätt till det här? Har jag varit duktig nog för att få andas nu?
Mitt liv har bestått av en autostrada av prestation där INGEN någonsin satt stopp. Nu lär jag mig mödosamt att göra det- på egen hand och utan att dricka och med hjälp av er här. Tacksam 🥲

Du gör helt rätt. Vila, vila, vila tills lusten återvänder. Det som tidigare gjorde att jag inte vågade prova den modellen var att jag var rädd att jag aldrig skulle bli färdigvilad. Att lusten inte skulle återvända. Av samma anledning vågade jag inte gråta, jag var rädd att jag aldrig skulle sluta gråta.

Det är som med nykterheten, man måste uppleva det för att verkligen förstå storheten. Läkningen. Man måste gråta tills det känns bättre inombords. Man måste vila tills lusten verkligen återvänder. Man måste vara nykter en längre period för att verkligen förstå storheten.

Själv tog jag en tretimmars höneblund och har inte gjort ett jota mer än hängt här och scannat av andra flöden. Smörgåstårta och choklad har jag i kylen, strax ska jag krypa ner i badet. Imorgon ska jag städa bort påsken. Kanske. Om jag får lust. Noll dåligt samvete.

Kram 🐘

@Andrahalvlek skrev:"Imorgon ska jag städa bort påsken". Har du firat påsk så här länge så kan du lika gärna vänta med städandet tills midsommar.😂 Det låter verkligen skönt med så låg lust för att få bort pynten. Vad spelar det för roll liksom. Man skadar sig knappast på kycklingarna.

@Se klart, Du har verkligen haft många ”stora” grejer att stå i det senaste året.Men nu borde det väl kunna lugna ner sig en del tycker jag. Det hoppas jag i alla fall. ❤️
Att ha lust till att göra saker och ting är enligt mig väldigt viktigt. Att tvingas göra en massa saker man inte har lust med är skit. Det mår man inte bra av.

Jag tog också en litet tupplur nyss, efter att ha tvättat båda våra bilar för hand, gjort ett grävjobb i trädgården, rensat en rabatt, handlat mat och fixat med en nyinköpt båt. ( min son har köpt en liten egen båt)😍

Nu hade jag lust till allt det ovannämnda, hade jag inte haft det, så hade jag inte gjort det. Då hade frugan fått handlat maten och resten hade fått vänta. Men jag har väldigt ofta lust för saker nuförtiden, vet inte varför egentligen. 🤔 Inser att jag ska vara mycket tacksam för det när jag tänker efter.

Nu ska jag grilla hälleflundra! 😋

Ha en fin kväll, och låt lusten styra. 🥰

@Se klart Du har all rätt i världen att vila, vila, vila och göra absolut ingenting🙏🏻🥰
Tror att det är vad din kropp säger till dig nu och det är viktigt att lyssna på kroppen.
Njut av vatten och solnedgång🙏🏻

Kram❤️

@Se klart skrev:"Igår ringde min mamma och var ”orolig” för mig. På skarpen fick jag LOVA henne att ta det lugnt nu. INGA fler projekt. Jag MÅSTE bara strosa i trädgården och vila."
Tänker att det ovannämnda skrev du några dagar innan och sen undrade du i alla fall om du hade rätt att vila. Jag känner såväl igen mig. Det är så svårt Tt vila och när jag nu verkligen gör det kommer en enorm trötthet. Men det får vara så. Och det är så skönt på nåt sätt att få vila. Att tillåta sig själv att göra just det. Jag har åratals vila att ta igen. Får en känsla av att du också har det. Så njut i ert slapparrum med utsikt över vatten. Det varböld så det var tänkt och det finns nästan inget mer rogivande.